Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νηπιαγωγείο μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας κατασκευάζεται στα Τρίκαλα

Νηπιαγωγείο μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας κατασκευάζεται στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα, ετοιμάζεται το πρώτο παθητικό κτίριο και θα είναι το 20ο Νηπιαγωγείο της πόλης. Θα έχει σχεδόν μηδενικές ενεργειακές απαιτήσεις.

Το πρώτο εκ βάθρων παθητικό κτήριο στα Τρίκαλα κατασκευάζει ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για το διδακτήριο του 20ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων, η σύμβαση κατασκευής του οποίου υπογράφτηκε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022.

Στο Δημαρχείο Τρικκαίων ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου υπέγραψε τη σύμβαση για το έργο «Κατασκευή 20ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων». Είναι ένα έργο που έχει προϋπολογισμό 695.000€ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και συγκεντρώνει πλήθος μοναδικών χαρακτηριστικών

– Είναι το πρώτο εκ θεμελίων παθητικό κτήριο στα Τρίκαλα και μάλιστα το πρώτο σχολείο. Παθητικό είναι το κτήριο που διατηρεί όλον το χρόνο μια άνετη και ευχάριστη θερμοκρασία, με ελάχιστες ενεργειακές απαιτήσεις και, επομένως, μικρή επιβάρυνση για θέρμανση

– Επιλύει προβλήματα στέγασης των νηπίων στην ευρύτερη περιοχή Μπάρας – Βαρουσίου

– Κατασκευάζεται στον χώρο της πρώην ΤΑΞΥΠ, ως τμήμα των έργων του Δήμου Τρικκαίων για την αναβάθμιση της περιοχής του λόφου προφήτη Ηλία. Υπενθυμίζεται ότι ακριβώς δίπλα θα λειτουργήσει το Διαχρονικό Μουσείο Τρικάλων, το Διαδραστικό Μουσείο Τεχνολογίας και η περιοχή θα είναι τμήμα της ανάπλασης – ανάδειξης του λόφου.

Το διδακτήριο είναι δυναμικότητας 50 νηπίων και θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού 1.253,44 τ.μ., με 2 αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο αναμονής, γραφεία διοίκησης, χώρο ανάπαυσης νηπίων, τραπεζαρία, κουζίνα, αποθήκη, λεβητοστάσιο και χώρους υγιεινής.

Αλλά δεν είναι το μόνο σχολείο, για το οποίο ο Δήμος Τρικκαίων έχει μεριμνήσει πριν την ενεργειακή κρίση, για μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης. Με εντάξεις και ολοκληρώσεις έργων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αναβαθμίζονται ενεργειακά, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων (ολοκληρώθηκε), το 5ο Γυμνάσιο και 5ο Λύκειο Τρικάλων (συνεχίζονται οι εργασίες), το 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Τρικάλων (δόθηκε η έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης), το Γυμνάσιο και το Λύκειο Βαλτινού (δόθηκε η έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης), με συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 5,2 εκ. ευρώ.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024