Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Be Real: Όσα πρέπει να ξέρεις για το κοινωνικό δίκτυο που αλλάζει τους κανόνες

Be Real: Όσα πρέπει να ξέρεις για το κοινωνικό δίκτυο που αλλάζει τους κανόνες

Και 3 κινητά για να ανεβάζεις τις καλύτερες αρετουσάριστες φωτογραφίες

Θυμάσαι τις αθώες εποχές που σπεύδαμε να απαντήσουμε με πλήρη ειλικρίνεια στην ερώτηση του Facebook: «Τι σκέφτεσαι;» Πλέον, κάθε μας status περνά από εξονυχιστικούς ελέγχους – και οι φωτογραφίες που ανεβάζουμε στο Instagram είναι διαλεγμένες και… περιποιημένες με τόση επιμέλεια, που ελάχιστα θυμίζουν την πραγματική μας ζωή. Και εδώ είναι που έρχεται το Be Real, η μεγαλύτερη είσοδος της χρονιάς στα κοινωνικά δίκτυα που ανατρέπει πλήρως τους κανόνες.

Όπως θα δεις, το τελικό αποτέλεσμα των αναρτήσεών σου στη νέα πλατφόρμα εξαρτάται αποκλειστικά από την κάμερα του κινητού σου (και ναι, όλα τα post είναι φωτογραφικά). Για αυτό και συμπληρώσαμε το κείμενο με τρία smartphones από την ατέλειωτη ποικιλία του SHOPFLIX.gr σε προϊόντα τεχνολογίας σε συμφέρουσες τιμές, που δεν χρειάζονται φίλτρα για να δώσουν τον καλύτερο φωτογραφικό τους εαυτό.

Εσύ τολμάς να είσαι αληθινός;

Το όνομά του περιγράφει με ακρίβεια τους στόχους του: το Be Real μας καλεί να απαρνηθούμε τα φίλτρα και τη σκηνοθεσία και να δείξουμε στους γύρω μας (αλλά και στον εαυτό μας) πραγματικά στιγμιότυπα από την αληθινή μας ζωή.

Πώς τα καταφέρνει; Σε ανύποπτο χρόνο μας καλεί μέσω μιας ειδοποίησης να ανεβάσουμε ένα στιγμιότυπο μέσα σε δυο λεπτά. Αν ανταποκριθούμε στο κάλεσμά του, εκείνο ενεργοποιεί τόσο την μπροστινή όσο και την πίσω κάμερα του κινητού μας και τραβά δυο φωτογραφίες. Την ώρα της λήψης δεν μπορούμε να δούμε τι τραβήξαμε, ενώ σε κανένα στάδιο της διαδικασίας δεν έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε φίλτρα.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να δούμε… μετά εορτής τι έχουν απαθανατίσει οι κάμερες του κινητού μας και να αποφασίσουμε αν θέλουμε να αναρτηθεί ή όχι. Μαζί με τις φωτογραφίες, στο προφίλ μας θα ανέβει και ο αριθμός των προσπαθειών που χρειάστηκαν για το τελικό αποτέλεσμα.

Μόνο αν παίξουμε με τους κανόνες και μόνο εφόσον ανεβάσουμε όντως ένα πλάνο από τη ζωή μας, το Be Real θα μας επιτρέψει να δούμε τις αναρτήσεις των φίλων μας. Το χρονικό περιθώριο των δυο λεπτών είναι αυστηρό και εξασφαλίζει ότι δεν θα… κλέψουμε, αλλάζοντας χώρο ή προσθέτοντας λίγο makeup για να παρουσιάσουμε μια άλλη εκδοχή του εαυτού μας.

Πώς θα βγάλεις τις καλύτερες φωτογραφίες στο Be Real

Είπαμε, να κλέψεις δεν μπορείς (ευτυχώς). Όμως για να αποτυπώσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την καθημερινότητά σου, χρειάζεσαι και την ανάλογη κάμερα. Ας μην ξεχνάμε ότι σε πολλές περιπτώσεις τα φίλτρα που χρησιμοποιείς, δεν έχουν στόχο να σε κάνουν να δείξεις πιο όμορφος, αλλά να καμουφλάρουν την κακή ποιότητα της εικόνας που ετοιμάζεσαι να αναρτήσεις.

Με τη Black Friday να πλησιάζει γεμάτη εκπλήξεις στο SHOPPFLIX.gr, αλλά και με τις ήδη εξαιρετικά χαμηλές τιμές της πλατφόρμας, τίποτα δεν σε σταματά από το να αποκτήσεις ένα smartphone ικανό να τραβήξει φωτογραφίες επαγγελματικού επιπέδου, είτε έχεις σκοπό να κατεβάσεις το Be Real είτε όχι. Εκτός των άλλων, το ηλεκτρονικό marketplace σου εξασφαλίζει έγκαιρες παραδόσεις στην πόρτα σου, κυριολεκτικά σε όλη την Ελλάδα, για να μπορέσεις να ακονίσεις άμεσα τα φωτογραφικά σου skills, αλλά και την υπηρεσία SHOPFLIX ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ, για να μπορέσεις να παραλάβεις στην ίδια αποστολή όλα τα προϊόντα που θα βάλεις στο καλάθι σου.

Samsung Galaxy A22 5G 4GB 128GB Gray

Όμορφο, κομψό και ταχύτατο, το Samsung Galaxy A22 θα σε καλύψει σε όλους τους τομείς – και θα σε εισάγει στον μαγικό κόσμο του 5G. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι θα σου προσφέρει εντυπωσιακές φωτογραφίες ακόμη και τη νύχτα, χάρη στο σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας (OIS) και τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις πανίσχυρες κάμερές του, εξασφαλίζουν ότι θα πετυχαίνεις άψογες εικόνες για το προφίλ σου στο Be Real από το πρώτο κιόλας κλικ. Κι όταν επιστρέφεις στα πιο… ματαιόδοξα κοινωνικά δίκτυα, τα φίλτρα του θα κάνουν τις φωτογραφίες σου ακόμα πιο εντυπωσιακές.

Κύρια χαρακτηριστικά

Μνήμη RAM: 4 GB

Επεξεργαστής: MediaTek MT6833 Dimensity 700 5G

Μέγεθος Οθόνης: 6.6″

Κύρια Κάμερα: Αισθητήρας Βάθους 2MP, Ευρυγώνιος 48MP, Υπερευρυγώνιος 5MP

Selfie Κάμερα: Ευρυγώνιος 8MP

Αγόρασέ το από 238,04€.

Xiaomi Redmi Note 10 Pro NFC 6GB 128GB Onyx Gray

Δύσκολα θα βρεις mid-range επιλογή με περισσότερες φωτογραφικές δυνατότητες στην τιμή του Xiaomi Redmi Note 10 Pro. Το σύστημα της κύριας κάμερας είναι εξοπλισμένο με διπλό εγγενές ISO, με υψηλότερο δυναμικό εύρος, πιο πλούσιες λεπτομέρειες και επαγγελματικό έλεγχο θορύβου, ενώ η τεχνολογία pixel-binning 9 σε 1 συνδυάζει τα pixels δημιουργώντας μεγαλύτερα και αυξάνοντας την ευαισθησία στο φως κατά 900%.

Κάπως έτσι, έχεις την ευκαιρία να τραβήξεις πεντακάθαρες φωτογραφίες κάθε ώρα της ημέρας, κλέβοντας τις εντυπώσεις ακόμα και χωρίς ρετούς – ενώ η κάμερα telemacro διασφαλίζει ότι από τον φακό σου δεν θα ξεφεύγει ούτε η παραμικρή λεπτομέρεια.

Κύρια χαρακτηριστικά

Μνήμη RAM: 6 GB

Επεξεργαστής: Snapdragon 732G

Μέγεθος Οθόνης: 6.67″

Κύρια Κάμερα: Macro 5MP, Αισθητήρας Βάθους 2MP, Ευρυγώνιος 108MP, Υπερευρυγώνιος 8MP

Selfie Κάμερα: Κανονικός φακός 16MP

Αγόρασέ το από 236,45€.

Apple iPhone 11 4GB 64GB Black

Τα εμβληματικά κινητά της Apple έχουν αποκτήσει με την αξία τους τη φήμη των κινητών με τις καλύτερες φωτογραφικές επιδόσεις. Και το iPhone 11 δεν αποτελεί την εξαίρεση, με το σύστημα διπλής κάμερας που διαθέτει να αποτυπώνει τα πάντα με τον καλύτερο τρόπο.

Οι λήψεις σου θα είναι εντυπωσιακές ανεξάρτητα από τα εκάστοτε επίπεδα φωτισμού, με το Night Mode να ενεργοποιείται αυτόματα, εξασφαλίζοντας ευκρίνεια και σωστές αντιθέσεις χωρίς χρήση φλας, ενώ και η selfie κάμερα θα ξεπεράσει τις προσδοκίες σου. Άλλωστε, χάρη στο Smart HDR, που γίνεται πιο έξυπνο από ποτέ χάρη στους αλγορίθμους μηχανικής εκμάθησης, το iPhone 11 είναι σε θέση να αναγνωρίσει τους ανθρώπους και να τους αντιμετωπίσει διαφορετικά από ό,τι το background, βελτιώνοντας τις αντιθέσεις, τις σκιές και τον χρωματικό τόνο του δέρματος χωρίς να «χαλάει» το υπόλοιπο κάδρο.

Κύρια χαρακτηριστικά

Μνήμη RAM: 4 GB

Επεξεργαστής: Apple A13 Bionic

Μέγεθος Οθόνης: 6.1″

Κύρια Κάμερα: Ευρυγώνιος 12MP, Υπερευρυγώνιος 12MP

Selfie Κάμερα: Ευρυγώνιος 12MP

Αγόρασέ το από 519€.

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024