Το «καλάθι της παρηγοριάς» και τα μακαρόνια Νο 6
Μια λίστα με προϊόντα χωρίς όσπρια, αλεύρι, βούτυρο, δημητριακά και βρεφικές κρέμες
Ο κλοιός της ακρίβειας σφίγγει καθημερινά με αποτέλεσμα τα ευάλωτα νοικοκυριά όχι μόνο να δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους αλλά και να γεμίσουν το καλάθι του σούπερ μάρκετ.
Αν σκεφτεί κανείς ότι τα είδη διατροφής αποτελούν το 35% των συνολικών μηνιαίων δαπανών των νοικοκυριών, οι ανατιμήσεις στα βασικά προϊόντα γίνονται δυσβάσταχτες.
Έτσι, στάλθηκε από το αρμόδιο υπουργείο σχετική λίστα στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ με τα προϊόντα που θα αποτελέσουν το «καλάθι του νοικοκυριού». Και μετά τι;
Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ θα πρέπει να δημιουργήσουν μια ομάδα από συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων – είτε γνωστών brands είτε ιδιωτικής κατανάλωσης – τα οποία όμως θα έχουν όσο το δυνατό σταθερές τιμές.
Η λίστα με τα 51 προϊόντα από 31 κατηγορίες που θα αποτελέσουν το «καλάθι του νοικοκυριού» στα σούπερ μάρκετ ανακοινώθηκαν.
Εγώ, όμως σαν καταναλώτρια θέλω να ρωτήσω γιατί δεν μπήκαν στη λίστα τα όσπρια, το αλεύρι, το βούτυρο, τα δημητριακά και οι βρεφικές κρέμες, τα οποία κρίνονται απαραίτητα για τη διαβίωση των νοικοκυριών με μικρά παιδιά.
Επίσης, γιατί μπήκαν μόνο τα μακαρόνια Νο6 στη λίστα των σούπερ μάρκετ; Γιατί επιλέχθηκε ο κωδικός αυτός; Και όχι το Νο 10; Θα μου πείτε στην Ιταλία που τρώνε Ναπολιτάνα θα υπήρχε… επανάσταση. Ως Έλληνες μπορούμε να «βολευτούμε» και με το Νο6 καθώς είναι τα μακαρόνια που χρησιμοποιούσαν παλιότερα οι περισσότερες νοικοκυρές. Ακόμη και η μητέρα μου!
Άντε και το προσπερνάω και αυτό!
Η μεγάλη απογοήτευση ήρθε με τον καφέ.
Οι λάτρεις του espressο, θα συνεχίσουμε να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Και αυτό γιατί στο «καλάθι του νοικοκυριού» είναι ο ελληνικός, ο στιγμιαίος και ο γαλλικός καφές.
Αυτό δεν είναι «καλάθι του νοικοκυριού» αλλά «καλάθι της παρηγοριάς».
- Δύο συνταγές για κέικ
- Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ, εμπορικά καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες
- Squat jumps: Οδηγός για αρχάριους
- Καιρός: Θερμοκρασίες έως 34 βαθμούς ανήμερα του Αγίου Πνεύματος – Πού θα έχει βροχές και καταιγίδες
- 100 χρόνια Μέριλιν Μονρόε – Ακόμη και τα εσώρουχα της στο σφυρί στην πιο ιδιωτική δημοπρασία όλων
- Μην φοβάσαι το κλάμα: Μας κάνει καλό
- Από τα δισεκατομμύρια στα τρισεκατομμύρια – Τα χρυσά πρόσωπα των αγορών
- Η σκιά του πολέμου στη Ρουμανία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 01.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-moments-11723084-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442