Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Συνεδριάζουν ψηφιακά σήμερα οι ηγέτες της G7 - Να λογοδοτήσει ο Πούτιν

Ουκρανία: Συνεδριάζουν ψηφιακά σήμερα οι ηγέτες της G7 – Να λογοδοτήσει ο Πούτιν

Την ψηφιακή συνεδρίαση των ηγετών της G7 σήμερα Τρίτη ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση μετά τα ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και οι υπόλοιποι ηγέτες της G7 θα συμμετάσχουν σε ψηφιακή συνεδρίαση εντός της ημέρας για να επαναβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους να υποστηρίξουν την Ουκρανία και να φροντίσουν να λογοδοτήσει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος, μετά τη σειρά ρωσικών πυραυλικών πληγμάτων εναντίον ουκρανικών υποδομών.

Παρέμβαση Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα εκφραστεί στην αρχή της συνόδου, πρόσθεσε η αμερικανική προεδρία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Δείτε ακόμα – Ρωσία: Σουροβίκιν συνεπάγεται κλιμάκωση του πολέμου – Επιβεβαιώθηκε σε μόλις δύο ημέρες

Νωρίτερα, ο κ. Ζελένσκι δήλωσε ότι είχε μια «εποικοδομητική συνομιλία» με τον αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, στη διάρκεια της οποίας εξετάστηκε «το κυρίαρχο ζήτημα» αυτή τη στιγμή για την Ουκρανία που είναι η αντιαεροπορική άμυνα.

Ευρείας κλίμακας βομβαρδισμοί

Φονικοί ρωσικοί βομβαρδισμοί σε κλίμακα που δεν είχε υπάρξει εδώ και μήνες έπληξαν χθες Δευτέρα το Κίεβο και άλλες πόλεις της Ουκρανίας, σε επιθέσεις «αδιακρίτως» κατά της χώρας όπως τις καταδίκασαν οι Δυτικοί, δύο ημέρες μετά την έκρηξη που προκάλεσε σοβαρές ζημιές στη γέφυρα της Κριμαίας.

Ο λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο κατηγόρησε την Πολωνία, τη Λιθουανία και την Ουκρανία ότι προετοιμάζουν «τρομοκρατικές» επιθέσεις και μια «εξέγερση» στη χώρα του, εγείροντας φόβους για ένα νέο εμπόλεμο μέτωπο στα βόρεια σύνορα της Ουκρανίας, με τον λευκορώσο πρόεδρο να ανακοινώνει μια απροσδιόριστη ανάπτυξη κοινών στρατευμάτων με τον ρώσο ομόλογό του και σύμμαχό του.

«Σκληρή» απάντηση

«Προσπαθούν να μας εξοντώσουν και να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης», αντέδρασε ο ουκρανός πρόεδρος καθώς ρωσικοί πύραυλοι έπλητταν ουκρανικές πόλεις, καλώντας τους δυτικούς συμμάχους του να δώσουν «σκληρή» απάντηση στη Μόσχα.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δικαιολόγησε τους «μαζικούς» βομβαρδισμούς του καταγγέλλοντας την «τρομοκρατική» επίθεση της Ουκρανίας κατά της γέφυρας που συνδέει το ρωσικό έδαφος με την Κριμαία, μια χερσόνησο που προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024