Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ένα καράβι ψέματα από τον Τάκη Μπαλτάκο – Τον εκθέτουν άσχημα οι απλήρωτοι διαιτητές και ο… Φιλιππούσης – Ποιος κουκουλώνει το σκάνδαλο

Ένα καράβι ψέματα από τον Τάκη Μπαλτάκο – Τον εκθέτουν άσχημα οι απλήρωτοι διαιτητές και ο… Φιλιππούσης – Ποιος κουκουλώνει το σκάνδαλο

Γιατί οι διαιτητές «γελάνε» με όσα ακούνε από τον Τάκη Μπαλτάκο…

Ακούγοντας τον Τάκη Μπαλτάκο στο χθεσινό του τηλεοπτικό «διάγγελμα» άνθρωποι που γνωρίζουν διευθύνσεις και ονόματα στο πάρκο Γουδή απλά γελούσαν. Διότι πλέον δεν είναι μόνο το… ακροδεξιό παρελθόν του δικηγόρου που βρέθηκε στην προεδρική καρέκλα της ΕΠΟ. Είναι και η ρητορική του που παραπέμπει στον σκοταδισμό. Ένα καράβι ψέματα. Αβίαστα. Σε θέα κοινή, για την επιβολή μιας εικονικής πραγματικότητας.

Ρωτήθηκε για παράδειγμα χθες στην τηλεοπτική «Δίκη» με αφορμή την κουβέντα περί επαγγελματικής διαιτησίας, αν η Ομοσπονδία έχει καλύψει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους διαιτητές. Αν τους χρωστάει λεφτά από τα ματς που έχουν σφυρίξει, για να γίνουμε απόλυτα κατανοητοί. Τι απάντησε λοιπόν «θεσμικά» ο πρόεδρος της ΕΠΟ; Πως οι διαιτητές είναι πληρωμένοι και ότι αν τέλος πάντων υπάρχει κάποια οφειλή τότε « αύριο το πρωί θα το τακτοποιήσω».

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» από την Ισπανία: Ζήτησε να αποχωρήσει ο Εμπαπέ, δεν τον δίνει στη Ρεάλ η Παρί! (pic)

Ναι, τόσο σίγουρος. Τόσο πειστικός. Τόσο υπεύθυνος. Όπως ακριβώς αρμόζει στον πρόεδρο μιας Ομοσπονδίας, πολλώ δε μάλλον σε εκείνη που πασχίζει με νύχια και με δόντια –αγνοώντας τους ίδιους τους νόμους- να κρατήσει τη διαιτησία της Super League πολεμώντας την απόπειρα να μετατραπεί σε «επαγγελματική» υπό την αιγίδα του συνεταιρισμού.

Είναι πληρωμένοι λοιπόν οι διαιτητές; Ρεπορτάζ που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση αναφέρει πως όλοι οι διαιτητές που έχουν σφυρίξει φέτος στη Super League είναι απλήρωτοι από την 1η αγωνιστική. Για όσους τυχόν δεν το έχουν πρόχειρο; Ήδη το Σαββατοκύριακο πέρασε η 7η . Και αυτό αφορά στους Έλληνες διαιτητές. Οι –περισσότεροι- ξένοι που έχουν κληθεί να σφυρίξουν στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι απλήρωτοι από πέρσι (!!!!).

Προσπαθούν μάλιστα να επικοινωνήσουν με το τμήμα διαιτησίας και δεν τους απαντά κανείς . Εννοείτε πως όλες οι ομάδες πληρώνουν κανονικά κάθε αγωνιστική το ποσό που αντιστοιχεί στους διαιτητές. Η ΕΠΟ είναι που δεν τα δίνει εκεί που πρέπει. Η ΕΠΟ του… « αύριο το πρωί θα το τακτοποιήσω» Τάκη Μπαλτάκου.

Και ενώ ο καθένας θα μπορούσε να σκεφτεί το αυτονόητο, δηλαδή ποιος κοροϊδεύει ποιον; Με δεδομένο ότι η υπόθεση είναι σοβαρή τίθεται αυτομάτως μια σειρά απο βασικά ερωτήματα. Γιατί με τόση ευκολία να πει ένα τέτοιο ψέμα ο Τάκης Μπαλτάκος; Μήπως δεν ξέρει τι συμβαίνει; Και αν δεν ξέρει ποιος έχει την ευθύνη για αυτό; Ποιος δεν τον ενημέρωσε;

Εάν δεν γνωρίζει αν έχουν πληρωθεί οι διαιτητές δεν όφειλε να τον έχει ενημερώσει ο CEO της Ομοσπονδίας; Δεν έπρεπε να τον έχει ενημερώσει ο Τζακ Φιλιππούσης για τον οποίο έδωσε τόσο μεγάλο αγώνα και ουσιαστικά παρανόμησε για να τον διατηρήσει στη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή; Και αν όντως δεν ξέρει, ξέχασε και τα νομικά του; Δεν γνωρίζει ότι αυτό είναι στα όρια της απιστίας;

Και για να το πάμε και ακόμη παρακάτω: Πως ακριβώς επιθυμεί να οργανώσει η ΕΠΟ την επαγγελματική διαιτησία όταν δεν μπορεί να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις ; Και όταν δεν μπορεί να το κάνει αυτό με χρήματα που έχει ήδη εισπράξει από τις ομάδες.

Γιατί ακριβώς θέλει η ίδια η Ομοσπονδία να είναι οι διαιτητές είναι απλήρωτοι; Όχι δεν είναι τυπικό το θέμα. Είναι απολύτως ουσιαστικό.

Διότι κάποιος κακοπροαίρετος θα μπορούσε να πει πως με αυτόν τον τρόπο, την απληρωσιά, οι διαιτητές γίνονται αυτομάτως πιο… ευάλωτοι σε σημείο να νιώθουν υποχρεωμένοι στο ενδεχόμενο να πάρουν την αμοιβή τους. Ποιο είναι το νόημα άλλωστε της επαγγελματικής διαιτησίας για τους ίδιους; Να λυθεί αυτό το πρόβλημα.

Οι διαιτητές να γνωρίζουν πότε θα πληρώνονται για να αισθάνονται ασφαλείς και ανεπηρέαστοι . Είναι όμως το ίδιο που θέλει και η ΕΠΟ; Θα ρωτούσαμε τον Τάκη Μπαλτάκο. Αλλά και να απαντήσει, πως στα αλήθεια να τον πιστέψεις.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024