Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας ξενώνας αγροτουρισμού στο Ναύπλιο δείχνει τον δρόμο για το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Ένας ξενώνας αγροτουρισμού στο Ναύπλιο δείχνει τον δρόμο για το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Αξιοποιώντας τις τεχνολογίες αιχμής του Vodafone Business, που επιδοτούνται κατά 90% από το Ταμείο Ανάκαμψης, η επιχείρηση πέτυχε τον ψηφιακό της μετασχηματισμό

Κάποτε ήταν ένα αγρόκτημα, στην καρδιά της εύφορης αργολικής γης. Η επόμενη γενιά μεταμόρφωσε την οικογενειακή επιχείρηση σε έναν κομψό ξενώνα πολυτελούς αγροτουρισμού, μπολιάζοντας την παράδοση με μια γερή δόση καινοτομίας. Τώρα, το Opora Country Living πραγματοποιεί το επόμενο κρίσιμο βήμα προς το μέλλον, μέσα από τον ψηφιακό του μετασχηματισμό – προχωρώντας μπροστά χωρίς να χάνει την πολύτιμη σύνδεση με το παρελθόν του.

Προχωρώντας στο ψηφιακό μέλλον

Τι είναι αυτό που κάνει τον όμορφο ξενώνα που βρίσκεται λίγο έξω από το Ναύπλιο να ξεχωρίζει; Οι οικογενειακές επιχειρήσεις εκπροσωπούν το 80% του συνόλου των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, συνεισφέροντας περίπου τα 2/3 του ΑΕΠ και των θέσεων εργασίας στη χώρα. Κι όμως, σύμφωνα με σχετική έρευνα, το 60% παραδέχεται πως δεν διαθέτει τα απαραίτητα ψηφιακά εργαλεία και δεξιότητες για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος και να αντιμετωπίσει τον ολοένα και εντεινόμενο ανταγωνισμό, στην Ελλάδα και διεθνώς.

Πώς τα κατάφερε, λοιπόν, το Opora Country Living; Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δημιουργούνται για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης, που επιδοτεί τον ψηφιακό τους εκσυγχρονισμό κατά 90% νέων ψηφιακών υπηρεσιών και προϊόντων συνολικής αξίας έως 20.000€, αναζήτησε τους κατάλληλους συνεργάτες – και βρήκε την αξιοπιστία που είχε ανάγκη στο πρόσωπο του Vodafone Smart Business.

Έχοντας στο πλευρό του τον προσωπικό σύμβουλο Vodafone Business Advisor, όπως και όλες οι μικρομεσαίες και οικογενειακές επιχειρήσεις που εμπιστεύονται τις εξειδικευμένες υπηρεσίες της Vodafone για την ψηφιακή τους μετάβαση, ο πολυτελής ξενώνας αγροτουρισμού κατάφερε να αναβαθμίσει σημαντικά τις υπηρεσίες που παρέχει στους φιλοξενούμενούς του, να προωθήσει αποτελεσματικότερα τη δουλειά του, αλλά και να μειώσει σημαντικά το λειτουργικό του κόστος. Ταυτόχρονα, η ένταξη των ήδη οικονομικών λύσεων στο Πρόγραμμα «Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0., με το κόστος, μάλιστα, να μπορεί να εξοφληθεί σε μηνιαίο επίπεδο, σήμαινε ότι οι ιδιοκτήτες του Opora Country Living μπορούσαν να εστιάσουν αποκλειστικά στη λειτουργία της επιχείρησής τους, έχοντας πάντα τον πλήρη έλεγχο των εξόδων τους.

Εκεί που το παρελθόν συναντά το μέλλον

Το ψηφιακό ταξίδι του ξενώνα με τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά και την έντονη σύνδεση με τη φύση, αποδεικνύει με τον σαφέστερο πιθανό τρόπο ότι για κάθε επιχείρηση υπάρχουν οι κατάλληλες τεχνολογικές λύσεις, που είναι ικανές να ενισχύσουν την αποδοτικότητά της, χωρίς να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα της. Στην περίπτωση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, αυτές περιλάμβαναν το Digital Signage, Facility Management και Temperature Control Advanced του Vodafone Business, οι οποίες σήμερα του επιτρέπουν να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες εναλλακτικού τουρισμού.

Μέσα από τέτοιου είδους υπηρεσίες, το Opora Country Living κατόρθωσε να μειώσει αποφασιστικά την κατανάλωση ενέργειας στις εγκαταστάσεις του, να διαχειρίζεται με άνεση (και από απόσταση) ενημερωτικό περιεχόμενο στις οθόνες που βρίσκονται τοποθετημένες εντός της επιχείρησης, αλλά και να παρακολουθεί απομακρυσμένα ανά πάσα στιγμή τη θερμοκρασία και κατάσταση λειτουργίας των ψυκτικών της μονάδων, διασφαλίζοντας το υψηλό επίπεδο των προϊόντων που παρέχει.

Όμως κάθε επιχείρηση είναι τόσο μοναδική όσο και οι άνθρωποί της – και το ίδιο ισχύει και για τις ανάγκες τους. Ο Vodafone Business Advisor είναι εκείνος που θα τις βοηθήσει να τα αναγνωρίσουν, προκειμένου να μην προχωρήσουν σε άσκοπες κινήσεις, αλλά και να μην παραλείψουν κάποιο κρίσιμο βήμα. Στο διαχρονικά ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων ψηφιακών εφαρμογών του Vodafone Smart Business, οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους, μπορούν να βρουν λύσεις IoT, Cloud, Cybersecurity και συνδυασμένων επικοινωνιών, ικανές να καλύψουν κάθε τους ανάγκη. Και με την κατάλληλη καθοδήγηση, οι επιχειρηματίες μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα κάνουν πάντα τις σωστές επιλογές.

Στην περίπτωση του Opora Country Living αναφέραμε ότι εφαρμόστηκε και η υπηρεσία Digital Signage. Μέσα από αυτή, οι επιχειρήσεις είναι σε θέση να διαχειρίζονται από απόσταση το διαφημιστικό ή ενημερωτικό περιεχόμενο που επιθυμούν να προβάλλεται στις οθόνες τους, με τη μορφή βίντεο ή φωτογραφιών. Έτσι, οι επισκέπτες της εκάστοτε επιχείρησης μπορούν να πληροφορηθούν με ευκολία για τις επιπλέον παροχές, υπηρεσίες και προσφορές, με τον πιο ευχάριστο και αποτελεσματικό τρόπο.

Ιδιαίτερη σημασία έχουν και τα εργαλεία παραγωγικότητας, Microsoft 365 και M365 Professional Services, που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να κάνουν το άλμα προς το Cloud και να οχυρωθούν επαρκώς απέναντι σε κυβερνοαπειλές που θα μπορούσαν να απειλήσουν τα αρχεία, τα δεδομένα τους και τα δεδομένα των πελατών τους.

Αναγνωρίζοντας τις επιμέρους ανάγκες

Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνουν οι επιχειρηματίες για να διασφαλίσουν ότι θα καταλήξουν στις ενδεδειγμένες ψηφιακές λύσεις, είναι να μελετήσουν προσεκτικά τα εργαλεία που επιδοτούνται μέσω του προγράμματος «Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας κι έπειτα να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Vodafone για να ενημερωθούν λεπτομερώς για τις ολοκληρωμένες λύσεις του Vodafone Business για κάθε κατηγορία επιδότησης. Φυσικά, μια συζήτηση με κάποιον από τους άρτια εκπαιδευμένους, εξειδικευμένους συμβούλους της Vodafone, που βρίσκονται στο πλευρό των επιχειρηματιών από την υποβολή της αίτησης μέχρι και την υλοποίηση της διαδικασίας, είναι εκείνη που θα ξεδιαλύνει και τις τελευταίες απορίες και γκρίζα σημεία.

Το μέγεθος της επιχείρησης θα κρίνει επίσης το αρμόζον πακέτο υπηρεσιών, τόσο λόγω των διαφορετικών αναγκών, όσο και εξαιτίας του διαφορετικού ύψους επιδότησης που προβλέπεται για την κάθε κατηγορία (έως 2.000€ για επιχειρήσεις με προσωπικό 1-10 άτομα και έως 20.000€ για εκείνες που απασχολούν 11-250 άτομα). Ωστόσο, ακόμη και αν μια επιχείρηση είναι επιλέξιμη για ένα ποσό της τάξης των 1.000€, η περιορισμένη αυτή αρχική επένδυση μπορεί να γίνει η βάση για τη σταδιακή προσθήκη όλο και περισσότερων εργαλείων που σταδιακά θα επιτρέψουν την πλήρη ψηφιοποίησή της.

Το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι το μέλλον της ελληνικής οικονομίας

Κάθε μικρό και μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της ψηφιακής μετάβασης, αποτελεί θεμέλιο λίθο για την επίτευξη ενός διττού στόχου. Από τη μια, βοηθά τους επιχειρηματίες να δουν τους κόπους τους να δικαιώνονται. Από την άλλη, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα της «ραχοκοκαλιάς» της ελληνικής οικονομίας, βοηθά τη χώρα να σταθεί ισάξια στη διεθνή οικονομική σκηνή, βελτιώνοντας τις επιδόσεις της, διατηρώντας και αποκτώντας νέες θέσεις εργασίας και προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, αντίστοιχες με εκείνες της υπόλοιπης Ευρώπης. Και, κυρίως, της επιτρέπει να ατενίζει το μέλλον με δικαιολογημένη αισιοδοξία.

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα Vodafone Smart Business εδώ.

Sports in

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Σπουδαία εμφάνιση στην Ουγγαρία και τώρα όλα είναι στο χέρι του!

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, καθώς ήρθε ισόπαλος 28-28 με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία – Σε μία εβδομάδα (27/4) η ρεβάνς στο Κλειστό της Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024