Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χριστόφορος Παπακαλιάτης: «Την ώρα που δουλεύω δεν είμαι η καλύτερη παρέα»

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: «Την ώρα που δουλεύω δεν είμαι η καλύτερη παρέα»

Στην πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου του Mega Stories, η Δώρα Αναγνωστοπούλου συνάντησε τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη ο οποίος, είναι ο δημιουργός της πολυαναμενόμενης σειράς του MEGA, «Maestro» που κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, στις 22.30.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου αρχικά συνάντησε τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, στο μέρος που γυρίστηκε το Maestro και που η πρωταγωνίστρια Κλέλια Ανδριολάτου, μαθαίνει πιάνο. Η καρδιά του Maestro άλλωστε χτυπά σε μία αίθουσα σχολείου, όπου στήνεται ένα φεστιβάλ, στους Παξούς.

«Την ώρα που δουλεύω δεν είμαι η καλύτερη παρέα…»

Οι ιστορίες του Χριστόφορου Παπακαλιάτη δεν τελειώνουν, είναι σε κύκλους, και κάθε φορά σου «κλείνουν το μάτι».

«Φυσικά και έχω μνήμες από τους Παξούς, έρχομαι από μωρό, από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. Ήταν το σπίτι της νόνας μου – της προγιαγιάς μου – της Καίτης και ερχόμασταν τον Ιούλιο εδώ, τον Αύγουστο πηγαίναμε στην Κρήτη. Έχω παίξει εδώ με τους φίλους μου, «μήλα», «αμπάριζα», και στήναμε και με τον αδερφό μου «Καραγκιόζη», στην αυλή του σπιτιού μαζευόμασταν. Έβαζα δύο δραχμές το εισιτήριο ήταν για όποιον ήθελε να έρθει. Έρχονταν πολλοί, και η μητέρα μου τους μάζευε όλους να έρθουν στην αυλή μας έλεγε “το παιδί έχει παράσταση”», είπε αρχικά ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και συνέχισε μιλώντας για την εφηβεία και την μετάβαση στην ενήλικη ζωή.

«Ερχόμασταν κάθε καλοκαίρι και στην εφηβεία μου, πηγαίναμε σε μία ντισκοτέκ. Το πρώτο μου φιλί το έδωσα στο σχολείο. Είχα καημό να γυρίσω εδώ μία σειρά. Στο «Να με προσέχεις» γυρίσαμε κάποιες σκηνές, είχα μία πρώτη γεύση. Το Maestro γυρίστηκε όλο εδώ. Σε αυτό το μέρος, γυρίστηκαν οι σκηνές του Άκη Πολύζου, είχαμε δύο συνεργεία στους Παξούς και ο άλλος σκηνοθέτης είναι ο Άκης Πολύζος. Εδώ γυρίσαμε σκηνές με την Μαρίσα Τριανταφυλλίδη – που υποδύεται την Σοφία – και τον Αντίνοο Αλμπάνη, τον Μιχάλη, τον  «γιατρό» του νησιού.

Για τα γυρίσματα, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης του Maestro είπε πως, «Ήρθαμε 20 Αυγούστου και φύγαμε 28η Οκτωβρίου. Περάσανε όλοι εξαιρετικά. Η αλήθεια είναι ότι την ώρα που δουλεύω δεν είμαι η καλύτερη παρέα. Έχω τόσους ρόλους σημαντικούς που εκείνη την ώρα πρέπει είμαι πολύ συγκεκριμένος, να ξέρω πώς να επικοινωνήσω αυτό που θέλω σε 45 ανθρώπους και μετά να κάτσω και στην κάμερα, είναι εξουθενωτικό. Ήμουν ο ξενέρωτος της υπόθεσης..».

Μεταξύ άλλων αποκάλυψε στοιχεία του ρόλου του, αλλά και των άλλων ηρώων.

«Είμαι ο Ορέστης. Είναι ένας άνθρωπος που έχει αποτύχει σε όλα τα άλλα στη ζωή του, είναι μουσικός και του έγινε η πρόταση, μόλις τελείωσε το lockdown να έρθει στο νησί. Έρχεται αντιμέτωπος με την κλειστή κοινωνία του νησιού», ανέφερε ενώ αποτελεί μυστήριο το τι έκανε τον ήρωά του να φύγει από την Αθήνα.

«Οι ήρωες στο Maestro, αλλά και ηθοποιοί που ενσαρκώνουν τους ήρωες είναι εξαιρετικοί. Είμαι χαρούμενος και περήφανος Είναι η πρώτη δουλειά που αισθάνομαι τόσο χαρούμενος και περήφανος γιατί το καστ, πήραν τους ρόλους τους και τους απογείωσαν. Με βοήθησαν στη σκηνοθεσία, πώς να αφηγηθώ την ιστορία, με βοήθησαν σαν ηθοποιό και βοήθησαν να είμαι στη θέση του να είμαι περήφανος γι’ αυτά τα επεισόδια», εξομολογήθηκε.

«Κάθε επεισόδιο είναι η ιστορία από τη σκοπιά του κάθε ήρωα»
Για την πολυπλοκότητα της σειράς, που πραγματεύεται πολλά κοινωνικά ζητήματα ταυτόχρονα αλλά δίνει και χώρο στον έρωτα να εξελιχθεί, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είπε πως, «κάθε επεισόδιο είναι ένας ήρωας, είναι η ιστορία από τη σκοπιά του κάθε ήρωα. Φυσικά, υπάρχει μία πλοκή που τρέχει σε σχέση με ένα έγκλημα, αλλά ουσιαστικά ο κάθε ήρωας είναι ένας ολόκληρος κόσμος. Αυτό που ήθελα είναι να γράψω 10 πρωταγωνιστές, 10 διαφορετικά μοντέλα ανθρώπων της κοινωνίας που ζούμε σήμερα. Δεν είναι οι δύο πρωταγωνιστές και οι άλλοι είναι οι δορυφόροι. Είναι όλοι πρωταγωνιστές και αυτό είναι το εξαιρετικό. Γι΄ αυτό καταπιάνομαι με διαφορετικά κοινωνικά θέματα, γιατί είναι διαφορετικά μοντέλα ανθρώπων που το καθένα έχει την ιστορία του. Όλα φυσικά ενώνονται και υπάρχει μία κοινή πλοκή».

«Δεν μπορώ να γράψω χωρίς να επηρεάζομαι με αυτό που συμβαίνει γύρω μου. Για μένα το τέλος και η αρχή είναι η ιστορία, από εκεί ξεκινούν όλα. Φυσικά και θα ασχοληθώ και με κοινωνικά θέματα, με διαφορετικό τρόπο για κάθε ηλικία και διαφορετική ωριμότητα και σκοπιά. Μέσα από όλο αυτό θα φτιάξω μία ιστορία και όπως πάντα, ο εχθρός των ερωτικών σχέσεων ήταν η κοινωνική πραγματικότητα. Θίγω αυτά τα θέματα τα οποία συμβαίνουν γύρω μου», επεσήμανε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης μιλώντας στην Δώρα Αναγνωστοπούλου.

Δείτε το βίντεο:

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024