Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λύσανδρος Παπαθεοδώρου: Πέθανε ο «κύριος Λύσανδρος» του Au Revoir

Λύσανδρος Παπαθεοδώρου: Πέθανε ο «κύριος Λύσανδρος» του Au Revoir

Έφυγε από τη ζωή ο Λύσανδρος Παπαθεοδώρου, ιδιοκτήτης του θρυλικού μπαρ Au Revoir, σε ηλικία 84 ετών.

Το Au Revoir, το θρυλικό ποτάδικο επί της Πατησίων 136 που έχει φιλοξενήσει γενιές Αθηναίων και παγκόσμιας εμβέλειας προσωπικότητες θα παραμείνει σήμερα το βράδυ κλειστό καθώς ο Λύσανδρος Παπαθεοδώρου, ή αλλιώς ο «κύριος Λύσανδρος» όπως ήταν γνωστός στους θαμώνες έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.

Ο ίδιος μαζί με τον αδερφό του Θεόδωρο, που πέθανε το 2019, έφτιαξαν το μπαρ που έμελλε να γράψει ιστορία στην νυχτερινή Αθήνα. Νονός του εγχειρήματος ήταν ο αρχιτέκτονας Αριστομένης Προβελέγγιος. Το μπαρ που ιδρύθηκε το 1957 -ήταν ίσως το πρώτο μπαρ της Αθήνας- και φιλοξένησε χιλιάδες Αθηναίους αλλά και ταξιδιώτες από κάθε γωνιά του κόσμου, ανάμεσά τους και τον Φρανκ Σινάτρα.

Ορόσημο της νυχτερινής Αθήνας

«Το ’62 είχε έρθει μάλιστα και ο Φρανκ Σινάτρα. Ήταν στην Αθήνα για μια συναυλία στο Ηρώδειο. Τον είχαν φέρει μια δυο φορές εδώ σε εμάς. Είχε το δικό του ποτό –ένα μπουκάλι Τζακ Ντάνιελς– μέσα στο αμάξι και από αυτό έπινε. Ήταν βλέπετε άνθρωπος της Μαφίας και φοβόταν. Μπορεί να έφερνε το δικό του ποτό, αλλά πλήρωνε» είχε δηλώσει ο Λύσανδρος Παπαθεοδώρου σε παλαιότερη συνέντευξή του στο gastronomos.gr.

Το κλασσικό ποτάδικο στην Πατησίων ξεχωρίζει όχι μόνο για τις ιστορίες που κουβαλά αλλά και για τους ανθρώπους που με το μεράκι τους, όπως ο Λύσανδρος Παπαθεωδόρου, το έκαναν ορόσημο στη νυχτερινή Αθήνα.

Στην επίσημη σελίδα του Au Revoir στο Facebook διαβάζουμε το λιτό μήνυμα: «To Au Revoir απόψε θα μείνει κλειστό. Καλό ταξίδι στο φως»

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024