Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δίκη Χρυσής Αυγής: Άγνοια δηλώνει η έδρα για τον ναζιστικό χαιρετισμό Πλεύρη - «Έγινε σε εμάς μπροστά;»

Δίκη Χρυσής Αυγής: Άγνοια δηλώνει η έδρα για τον ναζιστικό χαιρετισμό Πλεύρη – «Έγινε σε εμάς μπροστά;»

Συνεχίζονται οι σφοδρές αντιδράσεις για τον νέο ναζιστικό χαιρετισμό του Κωνσταντίνου Πλεύρη.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις μετά τον νέο ναζιστικό χαιρετισμό του Κωνσταντίνου Πλεύρη, συνηγόρου υπεράσπισης του Γιάννη Λαγού στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Παρόλα αυτά, η έδρα της δίκης δηλώνει άγνοια, καθώς η πρόεδρος του δικαστηρίου, Σοφία Πανουτσακοπούλου υποστήριξε ότι το προκλητικό περιστατικό δεν συνέβη παρουσία των μελών της έδρας.

Πιο συγκεκριμένα, η Σοφία Πανουτσακοπούλου, όσο και η εισαγγελέας Κυριακή Στεφανάτου εξέφρασαν την απορία τους για την αντίδραση της Πολιτικής Αγωγής για τη στάση τους επί του περιστατικού, υποστηρίζοντας πως ουδέποτε είδαν να λαμβάνει χώρα κάτι τέτοιο μπροστά στα μάτια τους.

Ο συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής, Αργύρης Συρίγος, μετά τις καταθέσεις των Μάγδας, Τάκη και Ειρήνης Φύσσα, αναφερόμενος στο περιστατικό, τόνισε: «Έχουμε μία μητέρα που έρχεται στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο έχοντας αυτό ως δεδομένο και ένας συνήγορος υπερασπίσεως γνωρίζοντας αυτό, επιλέγει να χαιρετήσει ναζιστικά μπροστά σε μια μάνα που έχει έρθει γνωρίζοντας ότι έχει χάσει το παιδί της λόγω αυτής της ιδεολογίας. Δεν τον ανακαλέσατε στην τάξη με βάση το άρ. 334 ΚΠΔ και, επιμένω, αφού δεν έγινε την τελευταία φορά, θα παρακαλούσα να τον ανακαλέσετε στην τάξη όταν επαναληφθεί».

«Στρουθοκαμηλισμός»

Στη συνέχεια παρενέβη ο Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος των Αιγυπτίων αλιεργατών, κάνοντας λόγο για «στρουθοκαμηλισμό» από την πλευρά της έδρας.

Κώστας Παπαδάκης: Στρουθοκαμηλισμός λέγεται αυτό.

Εισαγγελέας: Έγινε υπόδειξη ότι έγινε τέτοιος χαιρετισμός;

Πρόεδρος: Σε εμάς μπροστά;

Κώστας Παπαδάκης: Φυσικά και έγινε.

Επιπλέον, ο συνήγορος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, ανέφερε πως «ο δικηγόρος δεν μιλάει για τον εαυτό του. Ο Πλεύρης μίλησε για τον εντολέα του, τον Ιωάννη Λαγό, όταν το έκανε αυτό. Πρόκειται για μια κακώς εννοούμενη ανεκτικότητα, η έλλειψη προσοχής διευκολύνει τέτοιες συμπεριφορές».

Η πρόεδρος απάντησε ότι τα λόγια του προσβάλλουν την έδρα, ωστόσο δεν προχώρησε σε καταδίκη της κίνησης του Κωνσταντίνου Πλεύρη. Για τον ναζιστικό χαιρετισμό παρέμβαση έχει κάνει και ο ΔΣΑ:

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024