Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μίλαν – Γιουβέντους: Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το μεγάλο ντέρμπι

Μίλαν – Γιουβέντους: Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το μεγάλο ντέρμπι

Με αφορμή την μεγάλη αναμέτρηση ανάμεσα σε Μίλαν και Γιουβέντους για την 9η αγωνιστική της Serie A to10.gr σας παρουσιάζει πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το σπουδαίο ντέρμπι.

Μίλαν εναντίον Γιουβέντους, μια παραλλαγή του ντέρμπι ντι Ιτάλια, για πολλούς λόγω του ότι «ροσονέρι» και Ίντερ «εδρεύουν» αμφότερες στο Μιλάνο, ένα ντέρμπι που η μια ομάδα λατρεύει να μισεί την άλλη, ένα ντέρμπι που έχει γράψει την δική του ιστορία…

Μπορεί ο αγώνας αυτός να μην διαθέτει δική του επίσημη ονομασία, όπως συμβαίνει με όλα τα κορυφαία ντέρμπι στην Serie A ωστόσο αυτό δεν παύει να καθιστά την αναμέτρηση αυτή μια τιτανομαχία, ένα μεγάλο ντέρμπι ίσως και το κορυφαίο επί ιταλικού εδάφους.

Με αφορμή αυτή την μεγάλη «μάχη» to10.gr σας παρουσιάζει πέντε σημεία για το Μίλαν- Γιουβέντους που πρέπει να γνωρίζετε.

Οι ομάδες με τα περισσότερα σκουντέτο

Μίλαν και Γιουβέντους «φιγουράρουν» στην πρώτες θέσεις του πίνακα, που υποδεικνύει τους ιταλικούς συλλόγους με τα πρωταθλήματα που έχουν κατακτήσει. Στην πρώτη θέση οι «μπιανκονέρι» με 36 σκουντέτο ενώ την δεύτερη θέση την μοιράζονται οι «ροσονέροι» μαζί με την συμπολίτισσα τους Ίντερ έχοντας έκαστος 19 πρωταθλήματα.

Οι μοναδικές αήττητες πρωταθλήτριες

Μίλαν και Γιουβέντους είναι οι μόνες ιταλικές ομάδες που έχουν καταφέρει να κατακτήσουν το ιταλικό πρωτάθλημα χωρίς καμία ήττα. Οι «ροσονέρι» την σεζόν 1991-1992 με 22 νίκες και 12 ισοπαλίες σε 34 παιχνίδια και οι «μπιανκονέρι» το 2011-2012 με 23 νίκες και 15 ισοπαλίες σε 38 αγώνες.

5 σπουδαίοι προπονητές που πέρασαν και από τους δύο πάγκους και «μεγαλούργησαν»

Ο λόγος για τους Φάμπιο Καπέλο, ο οποίος και οδήγησε την Μίλαν στο αήττητο πρωτάθλημα του ’92, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, Κάρλο Αντσελότι, Αλμπέρτο Τσοκερόνι  και Τζιοβλανι Τραπατόνι.

5 κορυφαίοι παίκτες που φόρεσαν και τις δύο φανέλες

Πρώτος όλων ο Ρομπέρτο Μπάτζιο, ένας εκ των κορυφαίων Ιταλών επιθετικών,  όπου με Γιουβέντους κατέκτησε σκουντέτο, κύπελλο Ιταλίας και Κύπελλο UEFA ενώ με Μίλαν πρόσθεσε  στην τροπαιοθήκη του ένα ακόμα σκουντέτο.

Ένας ακόμα σπουδαίος που πέρασε και από τα δύο στρατόπεδα είναι ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, ο οποίος με την Μεγάλή Κυρία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα ενώ με τους «Ροσονέρι» πανηγύρισε δύο σκουντέτο και σουπερ καπ ιταλικό το 2011.

Την λίστα αυτή συμπληρώνει ο Αντρέα Πίρλο όπου σάρωσε ότι υπήρχε με την ομάδα του Μιλάνο ενώ με την Γιούβε πήρε τα πάντα εκτός από Champions league.


Τέλος την λίστα συμπληρώνουν δύο αμυντικοί οι Τζαμπρότα και Μπονούτσι. Ο πρώτος στην θητεία του στην Γιούβε κατέκτησε ότι βρήκε μπροστά του εκτός από την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση ενώ με τους Ροσονέρι πρόσθεσε ακόμα ένα σκουντέτο και ακόμα ένα Κόπα Ιτάλια. Ο δεύτερος έγινε κάτοικος Μιλάνου για λίγο χωρίς να κατακτήσει κάτι ενώ με την ομάδα της καρδιάς του, την Γιουβέντους πρόσθεσε στην συλλογή του ότι υπάρχει επί Ιταλικού εδάφους.

Ο αγώνας που «φούντωσε» το μίσος

Ήταν Φεβρουάριος του 2012 με τις δύο ομάδες να αναμετριούνται για το ιταλικό πρωτάθλημα και να μοιράζονται αμφότερες από 50 βαθμούς στο βαθμολογικό πίνακα. Αγώνας ύψιστης σημασίας καθώς ο νικητής θα αποκτούσε μεγάλο προβάδισμα στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Το σκορ ήταν 1-0 υπέρ των «ροσονέρι» , με τους ίδιους  λίγο αργότερα να αποκτούν εκ νέου προβάδισμα με τον Μουντάρι και να ανεβάζουν τον δείκτη του σκορ στο 2-0. Ωστόσο ο διαιτητής ακυρώνει το γκολ καθώς θεώρησε πως η μπάλα δεν είχε περάσει όλη την γραμμή, πράγμα το οποίο συνέβη.

Στο τελευταία λεπτά του αγώνα η Γιούβε βρίσκει το γκολ της ισοφάρισης με τον Μάτρι, το τελικό σκορ είναι 1-1 και το σκουντέτο καταλήγει στο τέλος της χρονιάς στους «μπιανκονέρι» με την ομάδα του Μιλάνο να το χάνει μέσα από τα χέρια της…

Sports in

Επίθεση με πυροβολισμούς δέχτηκαν παίκτες της Μαρσέιγ! (pic)

Παίκτες της Μαρσέιγ δέχτηκαν πυροβολισμούς από ληστές στην απόπειρα των τελευταίων να τους κλέψουν τα αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024