Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το απίστευτο 92.72% του Ολυμπιακού στα τρία ματς της σεζόν είναι το πρώτο… μυστικό του Μπαρτζώκα

Το απίστευτο 92.72% του Ολυμπιακού στα τρία ματς της σεζόν είναι το πρώτο… μυστικό του Μπαρτζώκα

Πολλοί απόρησαν με τις 25/25 βολές του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη. Μεταξύ μας; Δεν θα έπρεπε…

Στον αστερισμό του Ολυμπιακού η πρεμιέρα της Ευρωλίγκας. Απολύτως λογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Ερυθρόλευκοι έκαναν μια χαψιά τη Μπαρτσελόνα στο σπίτι της και πέρασαν με συνοπτικές διαδικασίες από μια έδρα που ελάχιστοι θα τα καταφέρουν.

Και ενώ πολύ λογικά όλοι στέκονται στα μεγάλα πλεονεκτήματα που προσφέρει ο σταθερός κορμός και το ποντάρισμα στη season 2 αλλά και οι στοχευμένες μεταγραφές έμπειρων παικτών σε επίπεδο Ευρωλίγκας; Υπάρχουν ένα σωρό λεπτομέρειες που επιβεβαιώνουν την δουλειά στη «λεπτομέρεια» που γίνεται στο μεγάλο λιμάνι υπό τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ακόμη και σε πράγματα που οι περισσότεροι δεν είναι σε θέση να… φτάσουν.

Διαβάστε επίσης: Μίλαν – Γιουβέντους 2-0: Mε ψυχή πρωταθλήτριας, στέλνει στο ταμείο ανεργίας τον Αλέγκρι

Αναπτύχθηκε ας πούμε από χθες το βράδυ μια ολόκληρη συζήτηση για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε το εξωφρενικό 25/25 στις ελεύθερες βολές στη Βαρκελώνη και ότι τέλος πάντων ήταν και αυτός ένας αστάθμητος παράγοντας της νίκης.

Δεν ειπώθηκε όμως ότι αυτό ήταν το δεύτερο σερί ματς που ο Ολυμπιακός δεν έχασε βολή: Διότι είχε και 14/14 βολές με τον Παναθηναϊκό την περασμένη Κυριακή στον τελικό του Σούπερ Καπ. Και βέβαια λίγοι έριξαν το μάτι τους στον ίδιο τομέα, στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ το περασμένο Σάββατο. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός είχε 12/16 με αντίπαλο τον Προμηθέα.

Σα να λέμε λοιπόν: 51/55 βολές στα τρία πρώτα επίσημα ματς της σεζόν για τους νταμπλούχους. Και το απίθανο 92,72% που αν μη τι άλλο επιβεβαιώνει ότι σίγουρα δεν πρόκειται για κάτι τυχαίο. Γιατί ο Ολυμπιακός είχε πέρσι μεγάλο θέμα από την γραμμή της φιλανθρωπίας. Και ήταν μια από τις ενότητες του παιχνιδιού του που ήθελε σίγουρα να βελτιώσει.

Πέρσι είχε συνολικά 75% και ήταν μόλις 11ος στη λίστα των 20 ομάδων της κορυφαίας διοργάνωσης. Μια επίδοση που προφανώς του στέρησε νίκες, του στέρησε εύκολους πόντους κλπ. Είναι ζητούμενο να ανέβει ψηλότερα ο Ολυμπιακός σε αυτή την ειδική κατηγορία. Και το επιβεβαιώνει με έναν τρόπο και η στόχευση στις μεταγραφές. Προστέθηκε στο rotation ο Άλεκ Πίτερς του 89,1% σε χέρι… αλφάδι. Προστέθηκε το 83% του Αϊζάια Κάνααν. Βελτιώθηκε και το 70,4% του Χασάν Μάρτιν που έφυγε με το 74,1% του Τζοέλ Μπολομπόι που ήρθε. Και οι τρεις συγκεκριμένοι που μόλις μπήκαν στην εξίσωση, σουτάρουν. Παίρνουν προσπάθειες. Κερδίζουν φάουλ. Μπορούν να γίνουν κομμάτια του παζλ που με Βεζένκοφ (81,5%), Σλούκα (86,7%), Λαρεντζάκη (85,7%) αλλά και Παπανικολάου (77.8) σχηματίζουν έναν κορμό με μπόλικη ευστοχία από τη γραμμή. Ο Μπολομπόι ας πούμε με Παναθηναϊκό και Μπαρτσελόνα είχε συνολικά 9/9 από την βολή!

Και επειδή οι αριθμοί από μόνοι τους δεν φτάνουν; Φυσικά θέλει και δουλειά. Για να ανέβει και άλλο το 75% των Γουόκαπ και ΜακΚίσικ. Και κυρίως για να ανέβει το 60% του Μουσταφά Φαλ ο οποίος πάντως στον τελικό του Σούπερ Καπ είχε 2/2.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024