Μπάχαλο παντού! Τι γίνεται με τη δικαίωση των ομάδων από το Διαιτητικό Δικαστήριο, τα πιθανότερα σενάρια και οι νέες προσφυγές που έρχονται

Η ΕΠΟ βρίσκεται ακόμη μια φορά σε αδιέξοδο από την ημέρα που ανέλαβε ο Τάκης Μπαλτάκος ως πρόεδρος. Η Ελληνική Ομοσπονδία συνεχίζει τις παλινωδίες και καλείται άμεσα πλέον να αποφασίσει σχετικά με το μέλλον των ομάδων που δικαιώθηκαν από το Διαιτητικό Δικαστήριο.

Το «σχέδιο Μπαλτάκου» να προβιβαστούν στη Super League 2 Aγροτικός Αστέρας και Πανδραμαϊκός, να παραμείνει στη Γ’ Εθνική ο Ορφέας Ξάνθης, αλλά και να μην υποστούν κυρώσεις όσες ομάδες δεν είχαν εγγραφεί πρόωρα στο μητρώο της ΓΓΑ (Άρης Αβάτου, Θερμαϊκός Θέρμης κ.ά.), δεν προχωρά ως προς το πρώτο σκέλος.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι λόγω της ανυποχώρητης στάσης του προέδρου της Super League 2, ο οποίος δεν δέχεται τον προβιβασμό άνω της μίας ομάδας, επικαλούμενος την προκήρυξη που προβλέπει τη συμμετοχή 30 ομάδων στο πρωτάθλημα.

«Δεν θα τα πληρώνω συνέχεια εγώ αυτά. Θέλω να ξεκινήσω το πρωτάθλημα στις 16/10 με 30 ομάδες» φέρεται να είπε ο Λεουτσάκος κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Οι αποφάσεις που καλείται να πάρει η ΕΠΟ

Στη συνεδρίαση της Τρίτης (11/10) θα πρέπει η Ομοσπονδία να πάρει τρεις σημαντικές αποφάσεις. Η πρώτη είναι να ληφθεί μια απόφαση για τη μία κενή θέση στο πρωτάθλημα της SL2 και να την πάρει ο Ηρακλής Λάρισας που συμμετείχε στο ειδικό πρωτάθλημα. Πανδραμαϊκός και Αγροτικός Αστέρας δεν θα προβιβαστούν. Ο Πανδραμαϊκός θα προβιβαστεί σε περίπτωση που υπάρξει νέα αποχώρηση από το πρωτάθλημα της SL2.

Στην δεύτερη απόφαση ο Oρφέας Αλεξανδρούπολης, που αγωνιστικά υποβιβάστηκε, θα παραμείνει στη Γ’ Εθνική, επειδή δικαιώθηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο. Πρόθεση είναι να μην υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα οι ομάδες της Γ’ Εθνικής εναντίον των οποίων προσέφυγαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο οι Παναδραμαϊκός και Ορφέας, ήτοι οι Αγροτικός Αστέρας, Θερμαϊκός Θέρμης, Άρης Αβάτου και Eθνικός Σοχού.

Αυτό σημαίνει ότι ο Αγροτικός Αστέρας, που αυτήν τη στιγμή έχει προβιβαστεί με αστερίσκο στη SL2, μπορεί να βρεθεί στο… τοπικό πρωτάθλημα.

Τέλος, όσον αφορά το γυναικείο ποδόσφαιρο, θα ανέβει στην πρώτη κατηγορία, μετά τη δικαστική απόφαση, η Δόξα Πηγαδακίου, ενώ οι Νέες Ατρομήτου, που τερμάτισαν στην πρώτη θέση, θα παραμείνουν στην κατηγορία και δεν θα υποβιβαστούν. Με λίγα λόγια, η ΕΠΟ βρίσκεται σε αδιέξοδο και καλείται να πάρει αποφάσεις που θα φέρουν αντιδράσεις.

Γενικότερα, οι παλινωδίες της Ομοσπονδίας και το γεγονός ότι δεν αντιμετώπισε έγκαιρα τις παραπάνω υποθέσεις την έχουν φέρει σε δύσκολη θέση. Πολύ απλά γιατί από τον Αύγουστο του 2021, όταν ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν έδωσε παράταση για τα εθνικά πρωταθλήματα αλλά μόνο για τα τοπικά, όσον αφορά το δικαίωμα συμμετοχής των ομάδων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, εκείνη ασχολούνταν με το οργανόγραμμά της.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr