Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Οι ενέργειες του Δήμου Κηφισιάς για να μειώσει την ενεργειακή κατανάλωση

Οι ενέργειες του Δήμου Κηφισιάς για να μειώσει την ενεργειακή κατανάλωση

Ο Δήμος Κηφισιάς ενημέρωσε για τα μέτρα περιορισμού της ενέργειας που έχει λάβει προκειμένου να πετύχει την εξοικονόμηση του 10%.

Με στόχο την μείωση κατανάλωσης ενέργειας σε ποσοστό 10% ο Δήμος Κηφισιάς έκανε γνωστές τις ενέργειες στις οποίες ήδη έχει προβεί.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμο, έχει αντικατασταθεί το 70% του οδοφωτισμού  από λαμπτήρες εξοικονόμησης τύπου led ενώ στα πάρκα πλατείες και παιδικές χαρές το ποσοστό είναι 100% και στους αθλητικούς χώρους το 70%, με την Δημοτική αρχή να επιβεβαιώνει πως οι εργασίες αντικατάστασης λαμπτήρων συνεχίζονται με τελικό στόχο να αντικατασταθούν όλες.

Η πισίνα στο ΔΑΚ Πολιτείας  σκεπάζεται τις βραδινές ώρες που δεν χρησιμοποιείται με ειδικές κουβέρτες, προκειμένου να περιορίζεται η απώλεια θερμότητας και να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας.

Παράλληλα τα σιντριβάνια του Δήμου έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσουν πολύ λιγότερες ώρες.

Σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθεσία έχει οριστεί ενεργειακός υπεύθυνος και οι αντίστοιχοι διοικητικά υπεύθυνοι για τις απαραίτητες μετρήσεις- δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας.

εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης σε σχολείο του Δήμου Κηφισιάς

Στο μεταξύ λειτουργεί ειδική πλατφόρμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης της κατανάλωσης σε 5 ενεργοβόρα κτήρια. Έχουν καταγραφεί οι ανάγκες σε σχέδιο ενεργειακής απόδοσης των κτηρίων. Για τα ενεργοβόρα κτήρια δρομολογείται μετά και την επικύρωση των σχετικών στοιχείων η συμμετοχή στο πρόγραμμα «Ηλέκτρα».

Σε 2 σχολικά κτήρια ολοκληρώνονται εργασίες ενεργειακής αναβάθμισής τους.

Εφαρμόζεται πρόγραμμα καταγραφής καυσίμων για την ορθολογική διαχείρισή τους.

Στο πρόγραμμα «Έξυπνες Πόλεις» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχουν κατατεθεί προτάσεις ενίσχυσης των ψηφιακών εφαρμογών που θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση ενέργειας όπως διασύνδεση λαμπτήρων νέας τεχνολογίας με κέντρο διαχείρισης και  έξυπνα συστήματα διαχείρισης δημοτικών και σχολικών κτηρίων.

Ανάλογα με την εξέλιξη της ενεργειακής κρίσης, ο Δήμος Κηφισιάς ενημερώνει πως θα προχωρήσει στη λήψη  μέτρων προκειμένου να συμβάλλει στη συνολική Ευρωπαϊκή προσπάθεια μείωσης της  κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

inSports

Φοβερός Εμμανουήλ Καραλής και 5,82 μ. στο Fly Athens

Ακόμη ένας σπουδαίος αγώνας από τον Εμμανουήλ Καραλή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024