Ξεκίνησαν οι εργασίας ανακατασκευής του μουσείου Χώρας του Δήμου Πύλου - Νέστορος που αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στο τέλος του 2023.

Το έργο ανακατασκευής του Μουσείου Χώρας στο Δήμο Πύλου – Νέστορος ξεκίνησε εδώ και λίγες μέρες, έτσι ώστε το κοινό να απολαμβάνει στο μέλλον μια μοναδική εμπειρία, ερχόμενο σε επαφή με την ιστορία της περιοχής.

Η σύμβαση έχει υπογραφεί από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» με το ποσό των 2.812.000 ευρώ. Η πράξη θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2023.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μουσεία της Ελλάδας, όπου εκτίθενται τα ευρήματα ανασκαφών που διεξήγαγαν εξέχοντες αρχαιολόγοι, όπως ο Σπυρίδων Μαρινάτος και ο Carl Blegen.

Τα εκθέματά του χρονολογούνται στην πλειονότητά τους στη μυκηναϊκή περίοδο (1680 -1060 π.Χ. περίπου), αν και υπάρχουν και άλλα ευρήματα των ιστορικών χρόνων.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr