Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα κακοποίηση ζώου: Ιδιοκτήτης σκύλου «διασκέδασε» τοποθετώντας του ηλεκτρικό κολάρο

Νέα κακοποίηση ζώου: Ιδιοκτήτης σκύλου «διασκέδασε» τοποθετώντας του ηλεκτρικό κολάρο

Ένα ακόμα ζώο συντροφιάς βίωσε με το χειρότερο τρόπο την «εκπαίδευση» από το αφεντικό του.

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από ένα ακόμα σκληρό βασανισμό ενός ζώου συντροφιάς από το αφεντικό του.

Αυτή τη φορά ένα σκυλί, βίωσε με τον πιο δραματικό τρόπο την «εκπαίδευση» από το αφεντικό του, το οποίο προσπάθησε να του επιβληθεί, προκαλώντας του πόνο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιοποίησε το Live News, ο ιδιοκτήτης του ζώου έχει ενεργοποιήσει ένα ηλεκτρονικό κολάρο που έχει περάσει στον λαιμό του ζώου και το σκυλί ακούγεται να υποφέρει.

«Πήγε και έβαλε το κολάρο το ηλεκτροφόρο, το άφησε λίγο ελεύθερο να παίξει και με το που απομακρύνθηκε κάποια μέτρα, πατάει το κουμπί και το σκυλί ουρλιάζει από τον πόνο. Σαν να είναι φυσιολογικό. Δυο – τρεις μέρες ήταν σε εικοσιτετράωρη βάση στο λαιμό του ζωντανού. Επίδειξη ότι εάν διανοηθεί και απομακρυνθεί ότι και καλά ‘εγώ αποφασίζω, που σε άφησα χωρίς λουρί ότι θα ξαναγυρίσεις απ’ τον πόνο’. Υποταγή. Πλήρης υποταγή. Δεν ξέρω, η κτηνωδία είναι απερίγραπτη», ανέφερε ένας άνθρωπος που είδε από κοντά τη δράση του ιδιοκτήτη.

Προκλητική επίδειξη

O ιδιοκτήτης του άτυχου ζώου μάλιστα, όπως φαίνεται και στο βίντεο, έκανε επίδειξη ισχύος. Ήθελε να δείξει στον άντρα δίπλα του ότι με το ηλεκτρονικό κολάρο ελέγχει πλήρως τον σκύλο του. Πατούσε ξανά το κουμπί και προκαλούσε για μία ακόμη φορά πόνο στο ζώο.

Χαμογελαστός και απόλυτα ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα επιδείκνυε πόσο υπάκουο ήταν το σκυλί που μετά καθόταν δίπλα του.

Συνέχιζε το βάρβαρο έργο του

Μετά το σόου του βασανισμού, αποφασίζει να τη δέσει ξανά. «Είχε και το θράσος να πει ότι το σκυλί είναι υπέρβαρο όταν είναι 12 κιλά και το βλέπεις πετσί και κόκαλο. Υποσιτισμένο αν μη τι άλλο… Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό το πράγμα. Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη ότι και στο ένα μέτρο που έχει το λουρί σε 24 ώρες, αυτό από μόνο του είναι πρόστιμο των 1.000 ευρώ, κάθε φορά που θα έρχεται η αστυνομία.

«Δεν είναι δηλαδή, μόνο μία η παρανομία εδώ πέρα… Το έχει δεμένο 24 ώρες. Είναι σαν παιδί το σκυλί. Δεν το αναλαμβάνεις, λοιπόν, ένα παιδί άμα δεν μπορείς να αναλάβεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Ούτε είναι διακοσμητικό στοιχείο το σκυλί για να το κάνεις ότι θέλεις», συνεχίζει ο καταγγέλλων.

Η Ίρμα είναι ένα κυνηγόσκυλο μόλις 12 κιλά. Σύμφωνα με την καταγγελία, είναι μονίμως δεμένο, υπό άθλιες συνθήκες και υποσιτισμένο.

«Σε καθημερινή βάση βλέπω το εν λόγω σκυλάκι δεμένο με λουρί ενός μέτρου, το οποίο, αυτό, δεν λύνεται ποτέ, έχει φαγητό το οποίο είναι πατάτες κάθε μέρα, οι οποίες πατάτες δεν ξέρω καν αν είναι ψημένες, απαγορεύεται το άμυλο για τα σκυλιά και μετά από αυτό το θέμα είναι ότι το νερό, κάποια φάση το είχε βάλει μέσα στις πατάτες, πατάτες και νερό είχαν γίνει ένα, τώρα δυο μέρες δεν έχει καθόλου φαγητό, νερό ανύπαρκτο, το νερό είναι πίσω από το σπίτι. Τις τελευταίες δύο μέρες δεν έχω δει ούτε πατάτες στο φαγητό. Δηλαδή, ούτε φαγητό».

Στο παρελθόν έχουν υπάρξει καταδικαστικές αποφάσεις, όχι μόνο για ανθρώπους που παραμελούν τα ζώα τους, αλλά και για τη χρήση αυτών των ηλεκτροφόρων κολάρων, που προκαλούν πόνο και άγχος στο σκυλί, δήθεν για να εκπαιδευτούν.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024