Φωτογραφίες: Automedia

Στα μέσα του καλοκαιριού η ΜΙΝΙ αποκάλυψε το concept Aceman το οποίο εκτός από τον εαυτό του, ως το νέο compact crossover της βρετανογενούς φίρμας ανέλαβε να συστήσει και το νέο σχεδιαστικό κώδικα όπου θα υπακούσουν όλα τα νέα μοντέλα της φίρμας.

Όπως όλα δείχνουν, το Aceman έχει ήδη περάσει στην φάση δοκιμών εξέλιξης δίνοντας το στίγμα του στο φωτογραφικό φακό και αποκαλύπτοντας ότι θα μείνει πιστό στη σχεδιαστική γραμμή του concept που προηγήθηκε η οποία υπακούει

Αν και στριμωγμένο στο όχημα μεταφοράς ανάμεσα σε άλλα αυτοκίνητα, εκτός από την αισθητική που παραπέμπει στο concept είναι προφανές ότι το δοκιμαστικό πρωτότυπο δεν διαθέτει απολήξεις για την εξάτμιση, κάτι που προδίδει τον ηλεκτρικό χαρακτήρα του μοντέλου.

Σημειώνεται ότι εκτός από τον σχεδιαστικό κώδικα «Charismatic Simplicity» ο οποίος είναι υπεύθυνος για την πιο απλοποιημένη και μίνιμαλ σχεδίαση του concept, η έκδοση παραγωγής του Aceman αναμένεται να μιμηθεί και τις διαστάσεις του πρωτότυπου που προηγήθηκε.

Ειδικότερα, το Aceman ως πρωτότυπο έχει μήκος 4,0 μέτρων και πλάτος 1,99 μέτρων, όντας μικρότερο από το Countryman το οποίο ήδη βρίσκεται υπό εξέλιξη και αναμένεται να αυξήσει τις διαστάσεις στη νέα γενιά του.