«Θα περάσουμε ένα δύσκολο χειμώνα» είπε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Καραμανλή

Στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν η Άννα Καραμανλή, βουλευτής της Νέα Δημοκρατίας και ο Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διασταυρώνοντας τα ξίφη τους σχετικά με την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση.

Οι δύο βουλευτές αναφέρθηκαν στα τελευταία γεγονότα με το πλαφόν στο φυσικό αέριο από την πλευρά της ΕΕ.

Οι επισημάνσεις Καραμανλή

Η Άννα Καραμανλή, βουλευτής της Νέα Δημοκρατία σχετικά με την ακρίβεια ανέφερε: «Έχουμε ένα εισαγόμενο πληθωρισμό, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.Θα περάσουμε ένα δύσκολο χειμώνα» και επεξήγησε ότι «καμία κυβέρνηση δεν μπορεί από μόνη της να λύσει το πρόβλημα».

Επιπλέον η κ. Καραμανλή τόνισε ότι το γεγονός ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αποφάσισε τελικά να μπει πλαφόν στο φυσικό αέριο, υιοθέτησε δηλαδή την πρόταση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο μέτρο του δυνατού», υπογράμμισε η βουλευτής της Νέα Δημοκρατίας.

Τα λεγόμενα Γιαννούλη

Ενώ ο Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε για την ακρίβεια: «Η καθυστέρηση της Ε.Ε που δεν μπορεί να συνθέσει μία ενιαία πολίτικη κατεύθυνση, μία μικρογραφία της είναι κι η Ελλάδα».

Κι επεξήγησε ο κ. Γιαννούλης «δεν υπάρχει προηγούμενο κυβέρνησης που κατατέθηκαν τόσες προτάσεις επί του πεδίου όχι για λόγους κομματικούς ή αντιπαράθεσης».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με συνταξιούχος και μετέφερε στην Κοινωνία Ώρα MEGA την εξαπάτηση που νιώθουν σε μία σειρά από ζητήματα και τόνισε ότι το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει βάσεις.

Ο Χρήστος Γιαννούλης αναφορικά με το ενεργειακό ζήτημα και τους παραγωγούς ενέργειας κατάθεσε, μιλώντας στην εκπομπή, τις αμφιβολίες του ότι τα χρήματα των παρόχων τα οποία παραμένουν ως αισχροκέρδη δεν ελέγχονται σε τι βαθμό αποδίδονται, πώς κι αν φορολογούνται και πόσα είναι.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr