Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμαρχος Κυθήρων για ναυάγιο: Μπροστά μου πέθαναν πέντε άτομα - Τα κύματα τους κοπανούσαν σαν χταπόδια

Δήμαρχος Κυθήρων για ναυάγιο: Μπροστά μου πέθαναν πέντε άτομα – Τα κύματα τους κοπανούσαν σαν χταπόδια

Οι άτυχοι μετανάστες παρασύρθηκαν από τα κύματα και το σκάφος τους προσέκρουσε και διαλύθηκε πάνω σε βράχια κάθετα που έχουν ύψος 15 - 20 μέτρα.

Για πέντε νεκρούς στο ναυάγιο των Κυθήρων κάνει λόγο ο δήμαρχος του νησιού, κ. Χαρχαλάκης, ο οποίος προχώρησε σε μία σοκαριστική περιγραφή για τις τραγικές στιγμές που έλαβαν χώρα στα παράλια του νησιού κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τους μετανάστες να χαροπαλεύουν με τα κύματα, προσπαθώντας να βγουν στη στεριά και να σκαρφαλώσουν στους απότομους βράχους.

Ο δήμαρχος Κυθήρων μιλώντας στον ΣΚΑΪ κάνει λόγο για 5 νεκρούς μετανάστες από το ναυάγιο στα Κύθηρα, αριθμός που δεν έχει επιβεβαιωθεί από το Λιμενικό, καθώς η τελευταία ενημέρωση έκανε λόγο για 15 αγνοούμενους, ενώ η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος «τι να σας πω, μπροστά μου πέθαναν πέντε άτομα».

Συνέχισε περιγράφοντας ότι το σκάφος εξέπεμψε SOS μέσω του 112 χθες το βράδυ γύρω στις 8, ενώ στην περιοχή επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες.

Πρόσθεσε ότι οι άτυχοι μετανάστες παρασύρθηκαν από τα κύματα και το σκάφος τους προσέκρουσε και διαλύθηκε πάνω σε βράχια κάθετα που έχουν ύψος 15 – 20 μέτρα.

Η θάλασσα τους κοπανούσε σαν χταπόδια

«Η θάλασσα τους κοπανούσε σαν χταπόδια» είπε συγκλονισμένος. «Τους πήρε το κύμα και χάθηκαν μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ναυάγιο στο Διακόφτι Κυθήρων, μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 80 μετανάστες μετά την πρόσκρουση ιστιοφόρου σε θαλάσσια απόκρημνη περιοχή.

80 μετανάστες έχουν διασωθεί από το ναυάγιο

Στο σκάφος, που στη συνέχεια βυθίστηκε, επέβαιναν, κατά δήλωσή τους, 95 άνθρωποι.

Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζεται υπό δυσμενείς συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ.

Στο σημείο βρίσκονται παραπλέον πλοίο, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής καθώς και εθελοντές διασώστες.

Προς εκεί κινούνται πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος, Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Νέα ενημέρωση από το Λιμενικό

Σύμφωνα με το Λιμενικό, αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του λιμένα Διακοφτίου ν. Κυθήρων που ξεκίνησε βραδινές ώρες χθες, ανακοινώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί ογδόντα (80) αλλοδαποί εκ των οποίων εξήντα δύο (62) ενήλικες (55 άνδρες και 7 γυναίκες) και δεκαοκτώ (18) ανήλικοι, ενώ έντεκα (11) από τους διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων, για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ το Ι/Φ σκάφος στο οποίο επέβαιναν έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Κάτοικος των Κυθήρων για το ναυάγιο

Κάτοικος της περιοχής που μίλησε στο ΑΡ περιέγραψε τα όσα συνέβησαν: «Μπορούσαμε να ακούσουμε το ιστιοφόρο να συντρίβεται στα βράχια και είδαμε ανθρώπους να σκαρφαλώνουν βράχια για να σωθούν. Ήταν ένα απίστευτο θέαμα. Όλοι κατεβήκαμε στο Λιμάνι για να βοηθήσουμε».

Ήδη στα Κύθηρα έχουν ανοίξει οι πύλες ενός σχολείου προκειμένου μέσα σε αυτό να φιλοξενηθούν οι διασωθέντες μετανάστες ενώ στην περιοχή του ναυαγίου αναμένονται δύτες προκειμένου να συνδράμουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024