Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: Οι συνταξιούχοι με τη σημερινή τους κινητοποίηση απορρίπτουν την κοροϊδία

Κουτσούμπας: Οι συνταξιούχοι με τη σημερινή τους κινητοποίηση απορρίπτουν την κοροϊδία

«Το ΚΚΕ απαιτεί και προτείνει: Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις. Άμεση έκδοσή τους. Να μπει τέλος στις περικοπές των εφάπαξ. Να δοθούν τα αναδρομικά του 11μηνου, που παράνομα παρακρατούνται και άλλα τέτοια μέτρα στοιχειώδους τουλάχιστον ανακούφισης»

«Οι συνταξιούχοι και με τη σημερινή τους κινητοποίηση απορρίπτουν την κοροϊδία, τόσο της κυβέρνησης, όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα ποσά που αναφέρονται ως υποσχέσεις δεν καλύπτουν στοιχειωδώς την μεγάλη ακρίβεια, ενώ δεν περιλαμβάνουν τις επικουρικές, οδηγούν σε παραπέρα μείωση του εισοδήματός τους» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και τόνισε, καταλήγοντας:

Απαιτεί και προτείνει

«Το ΚΚΕ απαιτεί και προτείνει: Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις. Άμεση έκδοσή τους. Να μπει τέλος στις περικοπές των εφάπαξ. Να δοθούν τα αναδρομικά του 11μηνου, που παράνομα παρακρατούνται και άλλα τέτοια μέτρα στοιχειώδους τουλάχιστον ανακούφισης».

Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις πραγματοποίησαν σήμερα παναττική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία ξεκίνησε, στις 10 το πρωί, από την Πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια οι συνταξιούχοι κατευθύνθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τι διεκδικούν

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα αιτήματα των συνταξιούχων είναι, μεταξύ άλλων:

  • Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις τώρα. Κατώτερη σύνταξη στα 650 ευρώ από τα 384, που είναι σήμερα. Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις και να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.
  • Να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μήνου, που παράνομα παρακρατούνται δίχως προαπαιτούμενα.
  • Να αποδοθεί το 0.5% του ΑΕΠ, που με νόμο έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση και, επί τρία χρόνια, δεν το αποδίδει.
  • Να αποδοθούν τώρα οι παράνομα παρακρατημένες συνδρομές (0,20) στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, που οφείλονται από το 2018, καθώς και τα παρακρατηθέντα από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ.
  • Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
  • Να καταργηθεί η αντεργατική-αντιλαϊκή-αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία.
  • Να ανακεφαλαιοποιηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, εκτός της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024