Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Νέες προκλητικές δηλώσεις - «Οι Έλληνες πνίγουν μετανάστες - Εμείς τους σώζουμε γιατί είμαστε μουσουλμάνοι»

Ερντογάν: Νέες προκλητικές δηλώσεις – «Οι Έλληνες πνίγουν μετανάστες – Εμείς τους σώζουμε γιατί είμαστε μουσουλμάνοι»

Δεν σταματά ο Ερντογάν να εκτοξεύει κατηγορίες κατά της Ελλάδας

Για ακόμα μία φορά ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε κατηγορίες κατά της Ελλάδας για τη διαχείριση του μεταναστευτικού. Εξάλλου ο Ερντογάν συνηθίζει το τελευταίο διάστημα να μιλά για εγκλήματα της Ελλάδας, αφήγημα που ανέπτυξε και στην ομιλία του στον ΟΗΕ.

Αυτή τη φορά μάλιστα μίλησε για την Ελλάδα που «θάβει» μετανάστες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο ενώ ισχυρίστηκες ότι η Τουρκία τους σώζει ακολουθώντας τα όσα πρεσβεύει το Ισλάμ.

«Παρακολουθούμε το πώς θάβουν αυτούς τους αθώους, καημένους τα ελληνικά πλοία στη θάλασσα. Στο Αιγαίο, πώς τους θάβουν στη Μεσόγειο, Έτσι; Τα παρακολουθούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν, όπως αναφέρει το ΣΚΑΪ.

Μάλιστα υποστήριξε ότι η τούρκικη πλευρά είναι εκείνη που διασώζει τους μετανάστες καθώς ως μουσουλμάνοι, «εκπληρώνουν τις απαιτήσεις του ισλάμ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Λοιπόν, φωνάζει ο κόσμος για αυτό; Όχι. Οι φρεγάτες μας τρέχουν, τους προλαβαίνουν και τους σώζουν από τη θάλασσα. Διότι είμαστε μουσουλμάνοι. Και εκπληρώνουμε τις απαιτήσεις του Ισλάμ», δήλωσε αναλυτικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Νέα ένταση στην περιοχή

Η ακραία ρητορική εκ μέρους της Άγκυρας συνεχίζεται αμείωτη όλο το τελευταίο διάστημα αλλά και την υπογραφή του τουρκολιβυκού μνημονίου που βάζει «φωτιά» στην περιοχή. Ο τούρκος πρόεδρος αξιοποίησε την ομιλία του σε εκδήλωση για να επιτεθεί:

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ζητά βοήθεια από τις ΗΠΑ. Απέναντι σε ποιον; Εναντίον της Τουρκίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Ανατολού. Για να συμπληρώσει «ό,τι κι αν κάνετε, θα κάνουμε πάντα, ό,τι χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε», ανέφερε.

Η υπογραφή του μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης έχει προκαλέσει την αντίδραση της ΕΕ όσο και των ΗΠΑ. Η ΕΕ έσπευσε να δηλώσει ότι το «μνημόνιο» παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών και είναι παράνομο, ενώ οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης δεν δικαιούται να κάνει συμφωνίες που να δεσμεύουν τη χώρα.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024