Με επιστολή που απέστειλε στον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη στις 21 Σεπτεμβρίου 2022 η Dr Bettina Menne, Coordinator του WHO Regions for Health Network-RHN, καλωσορίζει την Περιφέρεια στο μεγάλο Δίκτυο των Περιφερειών για την Υγεία της Ευρώπης.

Η Περιφέρεια Αττικής εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Περιφερειών για την Υγεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, όπως επισήμως ανακοινώθηκε από την επικεφαλής συντονίστρια του Δικτύου του ΠΟΥ στον Περιφερειάρχη  Γιώργο Πατούλη, στον οποίο ανήκει και η πρωτοβουλία και ανάληψη δράσης για τη σημαντική αυτή διάκριση της μεγαλύτερης μητροπολιτικής Περιφέρειας της χώρας.

Με επιστολή που απέστειλε στον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη στις 21 Σεπτεμβρίου 2022 η Dr Bettina Menne, Coordinator του WHO Regions for Health Network-RHN, καλωσορίζει την Περιφέρεια Αττικής στο μεγάλο Δίκτυο των Περιφερειών για την Υγεία της Ευρώπης. Στο Δίκτυο των Περιφερειών για την Υγεία, είναι μέλη 39 μεγάλες Περιφέρειες Ευρωπαϊκών Κρατών.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης που είναι και Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., είχε θέσει ως στρατηγική επιλογή, ήδη από το προεκλογικό του πρόγραμμα, την ένταξή της Περιφέρειας Αττικής στο δίκτυο Υγιών Περιφερειών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών και δράσεων υπέρ της υγείας των πολιτών της Αττικής.

Στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. άλλωστε, είναι πιστοποιημένο μέλος και το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), του οποίου μέλος είναι και η Περιφέρεια Αττικής, και είναι ένα από τα 22 μέχρι στιγμής Εθνικά Δίκτυα από τα 32 που έχουν αιτηθεί.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr