Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέοι γονείς: Όλες οι προμήθειες που θα χρειαστούν τις πρώτες μέρες με το νεογέννητο

Νέοι γονείς: Όλες οι προμήθειες που θα χρειαστούν τις πρώτες μέρες με το νεογέννητο

Πάνες, κρέμες, γάλατα... είναι ατελείωτη η λίστα με τις πρώτες προμήθειες που πρέπει να έχετε για το νέο μέλος της οικογένεια σας.

Εφτασε η στιγμή που μετά από εννέα μήνες κρατάτε πλέον στα χέρια σας το μωράκι σας. Τις πρώτες μέρες στο μαιευτήριο, μετά τη γέννηση του μωρού σας, σίγουρα νιώθετε μια ασφάλεια.

Και μπορεί να φεύγετε από το μαιευτήριο γεμάτοι χαρά, αλλά είστε γεμάτοι απορίες για τα πράγματα που πρέπει να κάνετε ή να προσέχετε τώρα που θα είστε μόνοι στο σπίτι με το μωρό σας. Τώρα που δεν θα έχετε τη  μαία να σας βοηθά και να σας καθοδηγεί με το θηλασμό και το μπάνιο, ούτε τον παιδίατρο να ελέγχει το μωράκι σας καθημερινά.

Είναι λογικό στην περίπτωση που είναι το πρώτο σας παιδί να αγχώνεστε με όλα. Γιατί το μωρό σας κλαίει, πότε πρέπει φάει, πότε πρέπει να το αλλάξετε, πώς θα το πλύνετε, τι θερμοκρασία να έχει ο χώρος και άλλες πολλές απορίες.

Λίγο λοιπόν πριν την υποδοχή του νέου σας μέλους στο σπίτι, σίγουρα θα έχετε φτιάξει το παιδικό του δωμάτιο όπου θα κοιμάται και θα το αλλάζετε.

Ομως δεν φτάνει μόνο αυτό! Για την καθημερινή του φροντίδα θα χρειαστείτε αμέτρητες πάνες, βρεφικό γάλα στην περίπτωση που δεν θηλάζετε, προϊόντα περιποίησης για το δερματάκι του και γενικά όλα όσα χρειάζεται το νεογέννητο σας για το μπάνιο του.

Σίγουρα πριν ξεκινήσετε για την επιστροφή στο σπίτι θα έχετε προμηθευτεί το κατάλληλο καρεκλάκι αυτοκίνητου για να το μεταφέρεται αλλά και το καρότσι του για τις πρώτες βόλτες του.

Και αν όλα αυτά σαν φαίνονται ήδη βουνό δεν χρειάζεται να αγχώνεστε. Στην πλατφόρμα του SHOPFLIX.gr θα βρείτε όλα όσα χρειάζεται το μωρό σας από βρεφικές ζυγαριές και πιπίλες αλλά και όλα όσα χρειάζεται για το βρεφικό του δωμάτιο.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι τα προσθέσετε στο καλάθι των αγορών σας και αυτά θα φτάσουν άμεσα στην πόρτα σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε. Και αν μάλιστα χρησιμοποιήσετε την πρωτοποριακή υπηρεσία SHOPLFIX ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ όλα αυτά που χρειάζεστε θα σας παραδοθούν σε μια αποστολή.

Πόσες πάνες να πάρω;

Ξεκινάμε από τις βρεφικές πάνες, που θα χρειαστείτε σίγουρα ένα κιβώτιο. Προμηθευτείτε τις πάνες για νεογέννητα και καθώς περνάει λίγο ο καιρός δοκιμάζετε και μεγαλύτερα μεγέθη ή διαφορετικές μάρκες, που θα ταιριάζουν στο μωράκι σας που μεγαλώνει.

Οι πάνες πρέπει να είναι καλής ποιότητας, να διαθέτουν εσωτερική επένδυση που να κρατά την υγρασία μακριά από το ευαίσθητο δερματάκι του μωρού, να έχουν καλή εφαρμογή και να εμποδίζουν τις διαρροές.

Για παράδειγμα οι πάνες της pampers premium care για νεογέννητα προσφέρουν πουπουλένια απαλότητα και διαθέτουν πλέον ένα άνω απορροφητικό στρώμα με καρδούλες, για ακόμη πιο απαλή αίσθηση και περιποίηση του δέρματος του μωρού, που κρατάει μακριά την υγρασία.

Διαθέτουν, επίσης έναν δείκτη υγρασίας που σας ενημερώνει πότε χρειάζεται αλλαγή η πάνα του μωρού σας, ενώ το φιλικό σχήμα για τον ομφαλό είναι ειδικά σχεδιασμένο για να προστατεύει την ευαίσθητη κοιλίτσα του μωρού σας.

Τις συγκεκριμένες πάνες θα τις βρείτε στην οικονομική συσκευασία των 104 τεμαχίων, ενώ ενναλακτικά μπορείτε να προμηθευτείτε τις πάνες της pampers premium care σε συσκευασία των26 τεμαχίων

Στη συσκευασία των 168 τεμαχίων θα βρείτε και τις βρεφικές πάνες της babylino για το μωρό σας που προσφέρουν άριστη απορροφητικότητα και πιστοποιημένη φιλικότητα στο δέρμα του.

Να θυμάστε ότι δεν αφήνουμε ποτέ μια λερωμένη πάνα χωρίς αλλαγή για πολλή ώρα, ώστε να αποφύγουμε το σύγκαμα.

Αν αυτό συμβεί, παρατηρήσουμε δηλαδή ερεθισμό στο δέρμα του μωρού, το καθαρίζουμε σχολαστικά με ειδικά προϊόντα περιποίησης και αλείφουμε την περιοχή με ειδική κρέμα.

Οπως η Sudocrem, μία κρέμα κατάλληλη για την αντιμετώπιση των ερεθισμών του βρεφικού δέρματος που προκαλούνται από την πάνα. Η Sudocrem διαθέτει μια υδατο-απωθητική βάση που σχηματίζει ένα προστατευτικό φιλμ, βοηθώντας έτσι να σταματήσει η επαφή των οποιονδήποτε ερεθιστικών ουσιών (ούρα και κόπρανα) με το δέρμα. Επιπλέον, η μαλακτική επίδραση του Sudocrem μπορεί να καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα, ενώ αφήνει μια μαλακή αίσθηση στο δέρμα.

Η πούδρα επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα υπόλοιπα ευαίσθητα σημεία του σώματος, ώστε να μη συγκαίγονται: πίσω από τα αυτιά, τον λαιμό, τις κλειδώσεις των χεριών και των ποδιών και τις μασχάλες.

Για την προστασία του μωρού σας από συγκάματα αλλά και για σας εφόσον θηλάζετε είναι η κρέμα της Bepanthol Baby Balm χωρίς συντηρητικά, χρωστικά και αρώματα.

Τα μαντηλάκια καθαρισμού ή μωρομάντηλα που κάνουν και για το πρόσωπο, θα γίνουν η προέκταση του χεριού σας, οπότε προμηθευτείτε πολλά πακέτα.

Τα μωρομάντηλα Pampers Sensitive χωρίς άρωμα διατίθεται σε οικονομική συσκευασία και είναι πιο απαλά από ό,τι το βαμβάκι και το νερό, ενώ η μοναδική σύνθεση εξισορρόπησης pH των Pampers βοηθά στην πρόληψη των ερεθισμών του δέρματος, διατηρώντας το φυσικό του pH.

Ωρα για φαγητό

Αν είστε από τις μαμάδες που θηλάζετε, ενδεχομένως το μωρό σας για τις πρώτες του ημέρες να έχει καλύψει τις διατροφικές του ανάγκες σε γάλα, αφού μόνο αυτό χρειάζεται και τίποτα άλλο. Μέρα με τη μέρα όμως οι ανάγκες του αλλάζουν οπότε θα χρειαστείτε ένα συμπλήρωμα στο βρεφικό του γάλα.

Αν πάλι δεν θηλάζετε το μωρό σας ο παιδίατρος θα σας συμβουλέψει να επιλέξετε το σωστό έτοιμο γάλα. Τα βρεφικά γάλατα έχουν δημιουργηθεί για να καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες του μωρού σας.

Υπάρχουν διάφορα βρεφικά γάλατα προσαρμοσμένα, ώστε να καλύπτουν ιδιαιτερότητες και διαφορετικές ανάγκες. Εδώ θα βρει κανείς γάλατα ειδικά για κολικούς, για δυσκοιλιότητα, για πρόωρα ή λιποβαρή βρέφη κ.α

Σε πολλές περιπτώσεις τα μωρά χρειάζονται περισσότερες βιταμίνες στο κρίσιμο στάδιο του απογαλακτισμού. Στα συσκευασμένα γάλατα μπορείτε να ελέγξετε την περιεκτικότητα σε βιταμίνες ή σε προβιταμίνες, όπως είναι η β-καροτίνη. Ο εμπλουτισμός με βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα των μωρών.

Το βρεφικό Γάλα Humana είναι ιδανικό από την πρώτη μέρα έως τον έκτο μήνα ζωής του μωρού σας.

Είναι προσαρμοσμένο ποσοτικά και ποιοτικά στις πρωτεΐνες του μητρικού γάλακτος, είναι εύπεπτο και εύκολα απορροφήσιμο λόγω της 100% περιεκτικότητάς του σε λακτόζη.

Αν το μωρό σας έχει κολικούς το γάλα σε σκόνη Humana AC Expert Anticolic είναι το ιδανικό για το ανώριμο βρεφικό γαστρεντερικό σύστημα του μωρού σας. Είναι κατάλληλο για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και των βρεφικών κολικών αφού είναι εμπλουτισμένο με δισγλυκινικό σίδηρο.

Με νέα προηγμένη σύνθεση με πρεβιοτικά, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα μακράς αλύσου και νουκλεοτίδια είναι και το βρεφικό γάλα της Frisolac. Περιέχει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και λιπαρά οξέα για την υγιή ανάπτυξη των βρεφών.

Κάποιες φορές ή αλλαγή του γάλακτος με κάποιο άλλο γάλα μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση μικρών πεπτικών προβλημάτων. Το γάλα από σόγια μπορεί να βοηθήσει με τις αλλεργίες, αλλά ρωτήστε πρώτα τον παιδίατρο για το αν χρειάζεται κάποια αλλαγή στο γάλα.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024