Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λένα Παπαληγούρα στο in: Η απουσία της Ισμήνης στο «Μαύρο Ρόδο» στοιχειώνει τη ζωή της κόρης της

Λένα Παπαληγούρα στο in: Η απουσία της Ισμήνης στο «Μαύρο Ρόδο» στοιχειώνει τη ζωή της κόρης της

Η ταλαντούχα ηθοποιός, βραβευμένη το 2013 με το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη», ξεχώρισε για το υποκριτικό ταλέντο της και τις εξαιρετικές ερμηνευτικές ικανότητες της, μόλις αποφοίτησε από τη σχολή του Κουν. Αυτό το χειμώνα θα τη δούμε στην τηλεόραση, παράλληλα και σε δύο σημαντικές θεατρικές παραγωγές, σε μια κωμωδία και σε ένα δράμα.

Η Λένα Παπαληγούρα ερμηνεύει ένα μικρότερο αλλά πολύ ουσιαστικό για τις εξελίξεις ρόλο στη νέα δραματική σειρά του MEGA «Μαύρο Ρόδο», που κάνει πρεμιέρα απόψε στις 22.30. Θα τη δούμε στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, στο ρόλο της Ισμήνης Βελιώτη. Είναι η μητέρα της Ελισάβετ της πρωταγωνίστριας του σήριαλ που υποδύεται η Φωτεινή Παπαθεοδώρου και η μικρή αδελφή της Αυξεντίας. Καλοσυνάτη και ευαίσθητη. Πλήρωσε με τη ζωή της την εμπιστοσύνη που έδειχνε στους ανθρώπους.

Η φιλία της με την Πολυξένη ήταν η αιτία να γνωριστούν η Πολυξένη με τον Λευτέρη. Στοργική και δοτική ως μητέρα προσέφερε στην Ελισάβετ μία όμορφη και ξέγνοιαστη παιδική ηλικία.

Η ταλαντούχα ηθοποιός μας μιλά για τη συμμετοχή της στο «Μαύρο Ρόδο», το θέατρο, τον κινηματογράφο, την επιστροφή της μυθοπλασίας στην ελληνική τηλεόραση αλλά και τη μητρότητα που της έχει αλλάξει όλη της τη ζωή. Τα παιδιά της, που όπως λέει η ίδια είναι «η χαρά και η δύναμη της».

Διαβάστε επίσης: Τάσος Ιορδανίδης στο in: «Ο Μάνος στη Γη της Ελιάς, θα βιώσει σύντομα μια μεγάλη ανατροπή, που θα του αλλάξει τη ζωή του»

Μιλήστε μας για το ρόλο σας στη σειρά «Μαύρο Ρόδο», που κάνει πρεμιέρα απόψε στο MEGA

Υποδύομαι την Ισμήνη, τη μητέρα της Ελισάβετ, κατά κόσμον Άννα Βελιώτη (Φωτεινή Παπαθεοδώρου). Είναι μια τρυφερή γυναίκα που έφυγε όμως πολύ νέα. Η απουσία της στοιχειώνει τη ζωή της κόρης της.

Τι σας κέντρισε το ενδιαφέρον να δεχτείτε τη συνεργασία με τη συγκεκριμένη τηλεοπτική σειρά;

Ο ρόλος μου είναι ένα όμορφο γκεστ. Έχει όμως πολύ σημασία για την εξέλιξη της πλοκής και έχει έντονες και ενδιαφέρουσες σκηνές. Επίσης, μου άρεσε το σενάριο της σειράς, εκτιμώ πολύ τους σκηνοθέτες και χαίρομαι που δουλεύω με αυτή την εταιρεία παραγωγής και φυσικά το MEGA.

Θέλετε να μας μεταφέρετε το κλίμα των γυρισμάτων;

Το κλίμα είναι πάρα πολύ ωραίο. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία και επικοινωνία με όλους τους ηθοποιούς και συντελεστές.

Πως σχολιάζετε το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια επέστρεψε η μυθοπλασία στην ελληνική τηλεόραση;

Χαίρομαι πάρα πολύ. Νομίζω ότι πια είναι σαφές πως το κοινό έχει ανάγκη από ποιοτικές δουλειές και ότι, όταν οι δουλειές γίνονται με προσοχή και αγάπη, οι τηλεθεατές τις αγκαλιάζουν. Για μας τους ηθοποιούς είναι πολύ ωραίο, γιατί έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε δουλειές που τις απολαμβάνουμε.

Παρακολουθείτε τηλεόραση; Αν ναι, τις σας αρέσει να βλέπετε;

Δυστυχώς δεν προλαβαίνω. Την ημέρα περνώ όσο χρόνο έχω με τα παιδιά μου και το βράδυ είμαι στο θέατρο. Βλέπω κάποια πράγματα μετά στο Ίντερνετ, κυρίως γιατί παίζουν φίλοι και χαίρομαι να βλέπω τη δουλειά τους. Φέτος, σίγουρα θα παρακολουθήσω τις εξελίξεις στο «Μαύρο Ρόδο» αλλά και της σειράς «Φλόγα και Άνεμος» στην κρατική τηλεόραση, στην οποία επίσης συμμετέχω.

Μιλήστε μας για τη συνεργασία σας στην ταινία  “Airhostess-737”, του Θανάση Νεοφώτιστου που ταξίδεψε σε διεθνή φεστιβάλ

Ήταν μια υπέροχη συνεργασία. Ο Θανάσης είναι ένα απίστευτα ταλαντούχο, καλό και ενδιαφέρον παιδί. Το σενάριο και τον ρόλο τα αγάπησα από την πρώτη στιγμή. Δουλέψαμε παρά πολύ με τον Θανάση. Χαίρομαι παρά πολύ που πάει τόσο καλά η ταινία στο εξωτερικό. Είναι πολύ σημαντικό να βγαίνουν ωραίες ελληνικές δουλειές προς τα έξω. Και είναι τεράστια χαρά όταν βραβεύονται σε φεστιβάλ τόσο σημαντικά, όπως αυτά στα οποία έχει πάει ή ταινία αυτή.

Φέτος πρωταγωνιστείτε στο Κουκλόσπιτο του Χ. Ίψεν στο θέατρο Πορεία και στο Σώσε στο Παλλάς

Νιώθω μεγάλη χαρά και για τις δυο αυτές συνεργασίες. Είναι τελείως διαφορετικά έργα. Και στα δύο έχω την τύχη να συναντιέμαι με φανταστικούς ανθρώπους. «Το σώσε» παίχτηκε πέρσι και θα παιχτεί σε επανάληψη. Είναι μια πολύ ωραία κωμωδία και εγώ τις κωμωδίες τις αγαπώ πολύ.

Το «Κουκλόσπιτο» είναι -κατά τη γνώμη μου- ένα τεράστιο έργο και ο ρόλος της Νόρας είναι ανεξάντλητος. Απαιτεί τεράστια αφοσίωση και μεγάλη και ουσιαστική δουλειά. Δουλεύουμε πολύ όμορφα με τον Δημήτρη Τάρλοου και τον ευχαριστώ μέσα απ’ την καρδιά μου που μου εμπιστεύτηκε αυτό τον εμβληματικό ρόλο.

Οι έντονες επαγγελματικές υποχρεώσεις σας περιορίζουν τον ελεύθερο χρόνο από τα παιδιά σας;

Όσο χρόνο έχω τον δίνω σε αυτά. Είναι η χαρά και η δύναμη μου. Στην παρούσα φάση δεν τους βλέπω όσο χρειάζομαι. Αλλά όσο τους βλέπω προσπαθώ να τους χαίρομαι.

Ρόλους που ονειρεύεστε;

Δεν ονειρεύομαι τόσο ρόλους. Όσο συνεργασίες. Θέλω μέσα από τα έργα να προχωρώ και να εξελίσσομαι. Και μέσα από τις συνεργασίες να νιώθω ελεύθερη και δημιουργική. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που θέλω να παίξω αλλά δεν είναι αυτοσκοπός.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024