Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Casa TO: Ένα ησυχαστήριο από το μέλλον –εμφανές μπετόν και ζεν ατμόσφαιρα

Casa TO: Ένα ησυχαστήριο από το μέλλον –εμφανές μπετόν και ζεν ατμόσφαιρα

Στο La Punta Zicatela, ένα σημείο στην ακτή του Ειρηνικού του Μεξικού με χρυσά ηλιοβασιλέματα, όπου η θάλασσα, η άμμος και οι βράχοι σχηματίζουν ένα μοναδικό πανόραμα, το Casa To φωλιάζει σε μια διακριτική όαση ασυνήθιστης αρχιτεκτονικής, όπου μπορείτε να βυθιστείτε σε μια κατάσταση απόλυτης περισυλλογής.

Στο La Punta Zicatela, ένα σημείο στην ακτή του Ειρηνικού του Μεξικού με χρυσά ηλιοβασιλέματα, όπου η θάλασσα, η άμμος και οι βράχοι σχηματίζουν ένα μοναδικό πανόραμα, το Casa To φωλιάζει σε μια διακριτική όαση ασυνήθιστης αρχιτεκτονικής, όπου μπορείτε να βυθιστείτε σε μια κατάσταση απόλυτης περισυλλογής.Στη La Punta Zicatela, τη διεθνή πρωτεύουσα του σερφ, το νέο boutique ξενοδοχείο επαναπροσδιορίζει τη φιλοξενία με μια ακριβή ισορροπία περιβαλλοντικών και αρχιτεκτονικών στοιχείων που προσκαλούν σε «υποχρεωτική γαλήνη».

Με μόλις εννέα σουίτες, το ξενοδοχείο αυτοπροσδιορίζεται ως ένα «μανιφέστο φιλοξενίας για ενδοσκόπηση», που βρίσκεται απέναντι από την οικολογική κοινότητα Zicatela, βασικό προορισμό για σύγχρονους νομάδες από κάθε γεωγραφικό πλάτος, οι οποίοι αναζητούν να βρεθούν ανάμεσα σε μεγάλες παραλίες ιδανικές για σερφ και θαλάσσια σπορ, περπάτημα, διαλογισμό, ακόμη και να βοηθήσουν στην απελευθέρωση χελωνών στα τοπικά καταφύγια.

Photo: Instagram

Photo: Instagram

Το έργο, από τον διάσημο αρχιτέκτονα Ludwig Godefroy, αναπτύχθηκε υπό το σύνθημα της απλότητας και της εννοιολογικής κομψότητας, συνδυάζοντας την παράδοση και την πρωτοπορία σε μια μοναδική δομή που αγκαλιάζεται από ένα γαλήνιο φυσικό περιβάλλον. Το όνομα, Casa TO, προέρχεται από την ιδέα της γαλήνιας ενατένισης ενός κλειστού χώρου, όπως η επανερμηνεία ενός ναού της περιοχής, δημιουργώντας μια ριζοσπαστική αισθητηριακή εμπειρία από την είσοδο ακόμα.

Η δομή θυμίζει το δικτυωτό μοτίβο δύο ιστορικών, αρχιτεκτονικών έργων διαχρονικής ομορφιάς: τη Βασιλική δεξαμενή ή Yerebatan Sarayi της Κωνσταντινούπολης, που χρονολογείται από τον 6ο αιώνα μ.Χ., και τη δεξαμενή Hornsey Wood στο Finsbury Park του Λονδίνου, που κατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα.

Η αλληλεπίδραση της ιδιωτικότητας και της έκθεσης είναι εμφανής. Οι εσωτερικές απόψεις δημιουργούν μια όαση που περικλείεται από τον ουρανό, το βάρος των τοίχων και τη βλάστηση των αναρριχώμενων φυτών και των οπωροφόρων δέντρων, συμπεριλαμβανομένων των μπανανιών και των φρούτων του πάθους. Σε αυτόν τον χώρο, έκτασης 600 τετραγωνικών μέτρων, ο Godefroy συνυφαίνει την αισθητική και τη λειτουργικότητα, δίνοντας έμφαση στην ειλικρίνεια των υφών των πρώτων υλών, όπως το σκυρόδεμα, ο χάλυβας, ο πηλός και το ξύλο.

Το κεντρικό σημείο της Casa TO είναι η σκεπαστή πισίνα και το σολάριουμ. Το πρώτο παραπέμπει στους θολωτούς όγκους και το χαρακτηριστικό στυλ του Le Corbusier με ευθείες γραμμές και ανοιχτούς εσωτερικούς χώρους. Το σολάριουμ, με τις διαρρυθμισμένες βεράντες, διαθέτει διαχωριστικά για να παρέχει ιδιωτικότητα.

Photo: Instagram

Ο παρακείμενος όγκος περιλαμβάνει τις σουίτες και έχει δομή που ευνοεί τον δροσερό αέρα, δεδομένης της επικρατούσας ζέστης της περιοχής, και παρέχει προστασία από το ύπαιθρο. Τα έξι δωμάτια στο ισόγειο διαθέτουν κήπους, ενώ εκείνα στο ανώτερο επίπεδο προσφέρουν βεράντα και υπαίθριο μπάνιο.

Το φυσικό περιβάλλον του Casa TO καθόρισε τον εσωτερικό σχεδιασμό, εμπνευσμένο από το φυσικό μοτίβο ενός φοίνικα Bismarck της Μαδαγασκάρης (Bismarckia Nobilis) που ευδοκιμεί στην περιοχή. Η επιλεγμένη χρωματική παλέτα συνδυάζει τους φυσικούς τόνους του σκυροδέματος και του ανοξείδωτου χάλυβα με τυρκουάζ αποχρώσεις -που αποτιμώνται στις μεταλλικές κατασκευές, τα φωτιστικά του στούντιο Natural Urbano και άλλες διακοσμητικές λεπτομέρειες-, καθώς και αποχρώσεις του κίτρινου, του μπλε και του πράσινου.

Τα έπιπλα που κατασκευάστηκαν από ειδικούς ξυλουργούς από τις γύρω πόλεις, την Puebla, τη Guadalajara και την Oaxaca μεταδίδουν μια αίσθηση απλότητας και λεπτότητας και, μαζί με τα κομμάτια από μπαμπού που σχεδίασε ο Tiago Solís Van Beuren, τονίζουν τις υφές, ενώ προσδίδουν χαρακτήρα στους χώρους. Αυτά τα μοναδικά κομμάτια, τα οποία αναδεικνύουν τον πλούτο και τη δημιουργικότητα των ταλαντούχων τοπικών τεχνιτών, μπορούν να αγοραστούν από τους επισκέπτες στο πλαίσιο ενός μοντέλου δίκαιου εμπορίου.

Photo: Instagram

Photo: Instagram

Στο Casa TO η συνείδηση και η βιωσιμότητα θεωρούνται θεμελιώδεις πτυχές της πολυτελούς διαβίωσης σήμερα και εκφράζονται με τη δέσμευσή του να μειώσει τις περιβαλλοντικές του επιπτώσεις με δράσεις που περιλαμβάνουν: μια μονάδα επεξεργασίας νερού για την επαναχρησιμοποίηση των λυμάτων για τις φυτεμένες περιοχές, ηλιακούς συλλέκτες για την αποθήκευση ενέργειας και πολιτική μηδενικών πλαστικών.

Οι εγκαταστάσεις του Casa TO υιοθετούν την παραδοσιακή βοτανολογία των πολιτισμών των Μάγια και των Ινδουιστών με προϊόντα που βασίζονται σε αρχαία φυτά όπως η καλέντουλα, η οποία διαθέτει αναζωογονητικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Οι φόρμουλες, της μεξικανικής εταιρείας καλλυντικών For All Folks, είναι vegan και απαλλαγμένες από paraben, ορυκτά και σκληρότητα.

Η διαμονή στο Casa TO σημαίνει να κάνετε μια παύση για να επανασυνδεθείτε με μια στοχαστική εμπειρία σε ένα περιβάλλον άφθονης εννοιολογικής κομψότητας και απόλυτης γαλήνης.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024