Οι ζημιές αφορούν σε 3.618,5 στρέμματα

Θετική διαγράφεται η προοπτική αποζημίωσης των παραγωγών σπαραγγιών της Αλμωπίας, μετά τη συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργιο Γεωργαντά και τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό,  κ.Χρήστο Τριαντόπουλο.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες,  είδαν να καταστρέφονται τα πλαστικά επικάλυψης, στις καλλιέργειες σπαραγγιού, από το ακραίο φαινόμενο του «αεροχειμάρρου», στις 8 Φεβρουαρίου  2022, που σύμφωνα με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, οι ζημιές αφορούν σε 3.618,5 στρέμματα.

Διαβάστε επίσης: Σπαράγγι: Μέχρι και 60% οι ζημιές – Σε απόγνωση οι παραγωγοί

Βάση την τρέχουσα τιμή των πλαστικών επικάλυψης, προς 4,34 ευρώ το κιλό, το συνολικό κόστος των υλικών αυτών ανέρχεται σε 785.392,44. Ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας ζήτησε συνολικό ποσό αποζημίωσης 857.403,12 ευρώ, συνυπολογίζοντας τα ημερομίσθια που απαιτούνται, προς 35 ευρώ, για την αποκατάσταση των ζημιών.  Από τον απαραίτητο καταμερισμό προκύπτουν περίπου 237 ευρώ ανά στρέμμα.

Ο κ. Τζαμτζής απέστειλε στους κυρίους Γεωργαντά και Τριαντόπουλο πλήρη κατάλογο με τα ονόματα των πληγέντων καλλιεργητών.

Οι δύο υπουργοί, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, αντιμετώπισαν θετικά το αίτημα, κατανοώντας ότι δεν θα πρέπει να διακοπεί ο κύκλος παραγωγής σπαραγγιών, ενδεχόμενο που θα προσέθετε μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα, στα ήδη υπάρχοντα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr