Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Alpine A110 R: Αντίστροφη μέτρηση για την νέα κορυφαία έκδοση

Alpine A110 R: Αντίστροφη μέτρηση για την νέα κορυφαία έκδοση

H γαλλική φίρμα ετοιμάζει μια ακόμα πιο σκληροπυρηνική έκδοση του sportscar της την οποία συστήνει, αρχικά, ως το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής που έχει κατασκευάσει ποτέ

H Αlpine κλείδωσε την πρεμιέρα για την νέα, ακόμα πιο σκληροπυρηνική έκδοση του A110 με τα διακριτικά R για τις 4 Οκτωβρίου, φροντίζοντας να διασκεδάσει την αναμονή, δημοσιοποιώντας ορισμένα στοιχεία για τη νέα αγωνιστικών προδιαγραφών έκδοση “R”.

Σύμφωνα με τις νεότερες συστάσεις, η A110 R θα εξασφαλίζει τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα, δηλαδή ούσα κατά 3/10 του δευτερόλεπτου ταχύτερη από την μέχρι σήμερα γνωστή, ισχυρότερη έκδοση του sportscar, S. Ταυτόχρονα η μέγιστη ταχύτητά της αναμένεται να διαμορφωθεί σε 285 χλμ./ώρα, βελτιώνοντας την αντίστοιχη επίδοση της έκδοσης S, κατά 10 χλμ.


Tα παραπάνω μεγέθη δεν αναμένεται να προκύψουν ωστόσο από μια βελτιωμένη εκδοχή του κινητήρα καθώς βάσει των teaser που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Alpine, η έκδοση R θα εξακολουθήσει να εφοδιάζεται από τον turbo τετρακύλινδρο του 1,8 λίτρου που εξοπλίζει τις εκδόσεις S και GT αποδίδοντας 300 ίππους.

Για την ακρίβεια, βάσει των όσων έχει αφήσει να εννοηθεί η γαλλική φίρμα, η αύξηση ισχύος θα αποτελέσει απόρροια εκτεταμένων βελτιώσεων σε όρους αεροδυναμικής, του περιορισμού του βάρους αλλά και ενός βελτιωμένου συστήματος μετάδοσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και στο παρελθόν η Alpine έχει παρουσιάσει μια αγωνιστικών προδιαγραφών έκδοση της A110 R με την ονομασία R-GT η οποία εφοδιαζόταν με σειριακό κιβώτιο έξι σχέσεων αλλά και κλωβό ασφαλείας. Μένει να αποδειχθεί αν τουλάχιστον το σειριακό κιβώτιο θα βρει διέξοδο στην συγκεκριμένη έκδοση η οποία περιγράφεται από τους Γάλλους ως «ελαφρύτερη, πιο δυναμική οδηγικά και εμπνευσμένη από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό».

Αυτό που σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο βάσει των όσων έχει ανακοινώσει η Alpine είναι η αντικατάσταση πολλών μερών όπως η οροφή και καπό από ανθρακονημάτινα καθώς και μια νέα, πιο σκληροπυρηνική προσέγγιση σε ό,τι αφορά τα αεροδυναμικά βοηθήματα.
Επίσης δεδομένος θα πρέπει να θεωρείται ο εξοπλισμός της με σπορ bucket καθίσματα της Sabelt με ζώνες έξι σημείων στήριξης.

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024