Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τάσος Ιορδανίδης στο in: «Ο Μάνος στη Γη της Ελιάς, θα βιώσει σύντομα μια μεγάλη ανατροπή, που θα του αλλάξει τη ζωή του»

Τάσος Ιορδανίδης στο in: «Ο Μάνος στη Γη της Ελιάς, θα βιώσει σύντομα μια μεγάλη ανατροπή, που θα του αλλάξει τη ζωή του»

Ο αγαπημένος ηθοποιός μοιράζεται την καθημερινότητα του ανάμεσα στα τηλεοπτικά γυρίσματα της καθημερινής δραματικής σειράς του Μega «Η Γη της Ελιάς», το θέατρο, το ρόλο του συντρόφου και πατέρα.

Από το 2005 που ολοκλήρωσε τις σπουδές στο Εθνικό Θέατρο, ο  Τάσος Ιορδανίδης διάγει μια ιδιαίτερα αξιόλογη καλλιτεχνική διαδρομή. Συνεργασίες σε τηλεοπτικές, κινηματογραφικές και θεατρικές δουλειές, με σπουδαίες ερμηνείες επιδεικνύοντας το ξεχωριστό ταλέντο του τόσο στο ρόλο του ηθοποιού όσο και του σκηνοθέτη.

Στην τηλεόραση τον έχουμε δει μεταξύ άλλων στις σειρές Singles, Κόκκινο Δωμάτιο, Επτά Θανάσιμες Πεθερές, ‘Ερωτας, Ήρωες, Έταιρος Εγώ, 8 λέξεις, η Τούρτα της Μαμάς ενώ από πέρυσι υποδύεται τον Μάνο Βρεττάκο στη δραματική σειρά «Γη της Ελιάς», στο Μega. Παράλληλα με την τηλεόραση συνέχιζε και τη θεατρική του πορεία σε παραστάσεις όπως Βρώμικες Ιστορίες σε Γα Μείζονα σε σκηνοθεσία Νίκου Δαφνή, Επικίνδυνες σχέσεις σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, Το Δάσος σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη, Ο Συλλέκτης σε σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου και άλλες. Στον κινηματογράφο συνεργάστηκε με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη στην ταινία «Αν».

Τον συναντήσαμε στο θέατρο Άλφα, λίγο πριν την παράσταση «Θέλω να σου κρατάω το χέρι», μόλις είχε επιστρέψει από τη Μάνη όπου ταξιδεύει κάθε εβδομάδα για τα γυρίσματα της σειράς.

Διαβάστε επίσης: Η Γη της Ελιάς: Η ζωή της Αθηνάς μέσα στη φυλακή βρίσκεται σε κίνδυνο

Μιλήστε μας για τη συνεργασία σας στη σειρά του Mega «Η Γη της Ελιάς»

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνεργασία, με πολύ καλούς συνεργάτες και μια δυνατή ομάδα. Τους εξαιρετικούς παραγωγούς μας, τον Αντρέα Γεωργίου, την Βάνα Δημητρίου και φυσικά τους ιδιαίτερα αξιόλογους συναδέλφους. Εργαζόμαστε σε ένα πολύ όμορφο πλαίσιο, που συναντάμε πολύ σεβασμό στη δουλειά μας. Πολύ ωραίο περιβάλλον, χωρίς καμία τυραννία ή αντίξοες συνθήκες. Πηγαίνουμε καθημερινά στα γυρίσματα πραγματικά με χαρά.

Πώς είναι ο ρόλος του Μάνου Βρεττάκου;

Ο Μάνος βρίσκεται σε μια πολύ καλή φάση στη ζωή του, στον β κύκλο της σειράς που ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες. Διάγει μια ήρεμη οικογενειακή ζωή πλέον. Αγαπά τη Μαρίνα, την Αγγελική. Ζει όμορφες και ήρεμες οικογενειακές στιγμές. Είναι εργασιομανής αλλά προσπαθεί να φέρνει μια ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Θα έρθει όμως μια πολύ μεγάλη ανατροπή στη ζωή του, που θα αλλάξει ριζικά την καθημερινότητα του. Αυτό θα συμβεί σε περίπου 20 επεισόδια από σήμερα.

Τι να περιμένουν οι τηλεθεατές στα επόμενα επεισόδια;

Οι εξελίξεις και οι ανατροπές που επιφυλάσσει το σενάριο είναι απίστευτες. Στη ζωή του Μάνου θα μπει ένα πρόσωπο, όχι ερωτικό που θα του αλλάξει τα πάντα. Θα τον δούμε έτσι όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί.

Για ποιους λόγους δεχτήκατε να συμμετέχετε στη συγκεκριμένη σειράς;

Τα τελευταία χρόνια είχα αφιερωθεί κυρίως στο θέατρο. Μετά ακολούθησε ο κορονοϊός και τα πάντα επαναπροσδιορίστηκαν. Δέχτηκα να συμμετέχω στη συγκεκριμένη σειρά γιατί εκτιμούσα πολύ τον Αντρέα Γεωργίου και πίστεψα από την αρχή πολύ σε αυτήν την δουλειά. Ήμουν σίγουρος ότι θα πάει καλά.

Ποιο είναι το στοιχείο που έχει κάνει το τηλεοπτικό κοινό να ξεχωρίσει αυτή τη σειρά;

Ο κόσμος γοητεύεται από τις ιστορίες, που αφορούν στη ζωή των μικρών κοινωνιών. Τον κάνει να ταξιδέψει νοερά. Η σειρά διαδραματίζεται σε έναν πολύ δυνατό τόπο, στη Μάνη. Και ιστορίες των ηρώων έχουν πολύ ενδιαφέρον, έρωτες, μυστήριο, μυστικά, σχέσεις εξουσίας, ανταγωνισμοί. Επίσης, συμμετέχουν εξαιρετικοί ηθοποιοί όπως ο Νίκος Γαλανός, η Λυδία Κονιόρδου, η Μάρω Κοντού, ο Γιώργος Παρτσαλάκης, ο Πασχάλης Τσαρούχας αλλά και πολύ ταλαντούχοι νέοι ηθοποιοί, που ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους με ξεχωριστές ερμηνείες.

Σας αρέσει η τηλεόραση. Παρακολουθείτε;

Ναι, παρακολουθώ τόσο την ελληνική τηλεόραση καθώς και τις τηλεοπτικές πλατφόρμες. Χαίρομαι που ξαναβλέπουμε καλές ελληνικές σειρές. Θεωρώ ότι ακόμα και η χειρότερη μυθοπλασία είναι πολύ καλύτερη ακόμα και από το καλύτερο ριάλιτι.

Η παράσταση που πρωταωνιστείτε στο θέατρο, με τίτλο «Θέλω να σου κρατώ το χέρι» επαναλαμβανεται για δεύτερη σεζόν, συνεργαζόμενος με τη σύζυγο σας, Θάλεια Ματίκα. Μιλήστε μια για το έργο αλλά και για τη μεταξύ σας συνεργασία.

Το έργο γράφτηκε την εποχή της καραντίνας. Αφορά και προσωπικά μας βιώματα και θίγει τα θέματα της συντροφικότητας, της ζήλειας του φόβου της απώλειας, της έλλειψης σεβασμού. Ζούμε σε μια εποχή που δεν έχουμε υπομονή, δεν συγχωρούμε τον άλλον εύκολα, μεταπηδάμε στην επόμενη προσωπική ιστορία χωρίς να δίνουμε χρόνο ούτε στον άλλον του στον ευατό μας. Αυτή ακριβώς την κατάσταση περιγράφει η ιστορία μας.

Τη ζωή δύο «παράνομων» εραστών που αναζητούν διέξοδο στα προβλήματα των γάμων τους. To σκηνικό που τους συναντάμε είναι ένα δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής. Βρίσκονται εκεί. Σε μια περίεργη συνθήκη. Απέναντι αλλά και δίπλα. Μαζί αλλά και χωριστά. Μία γυναίκα και ένας άντρας ή-αν προτιμάτε-ένας άντρας και μια γυναίκα, σ´ένα συναισθηματικό και ψυχολογικό bras de fer.

Είναι και οι δύο γονείς. Έχουν και οι δύο τα δίκια τους. Έχουν κάνει και οι δύο λάθη. Η παγκόσμια δραματουργία έχει συχνά ασχοληθεί με το ζήτημα των ανθρώπινων σχέσεων, με τις ανάγκες των δύο φύλων, με τα θέλω τους και τα πρέπει τους, ίσως επειδή ο θεατής άμεσα ή έμμεσα μπορεί να ταυτιστεί πολύ εύκολα και να κινητοποιηθεί συναισθηματικά. Οι δύο ήρωες, μάς «προσκαλούν» να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο γέλιο και το δάκρυ και να αντιληφθούμε, μέσα από τις συναντήσεις τους, ότι αυτό που ψάχνουμε όλοι μας στο τέλος της ημέρας είναι η ουσιαστική συντροφικότητα. Κάποιον να μας κρατάει το χέρι.»

Πόσο εύκολο ή περίπλοκο είναι να συνεργάζεστε με τη σύζυγο σας;

Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη δουλειά είναι από τις αγαπημένες μου. Δεν μας δυσκόλεψε καθόλου η συνθήκη ότι είμαστε ζευγάρι και στη ζωή. Μάλιστα, μπορώ να πω ότι λειτούργησε και ψυχοθεραπευτικά. Έτσι, νιώθουμε κάθε φορά που τελειώνει η παράσταση. Πρόκειται για μια χειροποιήτη δουλειά και χαιρόμαστε που αυτή η ιστορία αγγίζει πολύ τους θεατές. Μας συγκινεί και παράλληλα μας πλημμυρίζει συναισθήματα, όταν στο τέλος της παράστασης μας συναντούν οι θεατές και μας λένες ότι τους σώσαμε τον γάμο τους. Ή οτι θα ξαναδούν με άλλο μάτι τις σχέσεις τους.

Σαν ζευγάρι έχετε βιώσει αντίστοιχες καταστάσεις; Εχει κινδυνέψει ο γάμος σας;

Είμαστε 14 χρόνια μαζί με τη Θάλεια, έχοντας κάνει 2 παιδιά. Σίγουρα θα υπήρξαν και δύσκολες στιγμές. Ωστόσο ποτέ δεν κίνδυνεψε η σχέση μας.Είμαστε πολύ δεμένοι και κοντά ο ένας με τον άλλον.

Τα παιδιά σας πώς αντιδρούν που οι γονείς τους ασχολούνται με το ίδιο επάγγελμα και δουλεύουν μαζί;

Τα παιδιά μας, μέχρι στιγμής, δεν δείχνουν ιδιαίτερη αγάπη για το θέατρο. Σίγουρα τους αρέσει που μας βλέπουν μαζί. Αυτό που επιθυμούν όμως, όπως όλα τα παιδιά είναι να περνούν αρκετό χρόνο με τους γονείς τους.

Επαγγελματικά σχέδια;

Η «Γη της Ελιάς» που κάνουμε καθημερινά γυρίσματα κυρίως στη Μάνη, η  θεατρική μας παράσταση στο θέατρο Άλφα, η οποία θα φτάσει μέχρι τέλος της σεζόν και θέλω επίσης να κάνω κινηματογράφο.

Πληροφορίες παράστασης

«Θέλω να σου κρατάω το χέρι» του Τάσου Ιορδανίδη

Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Θάλεια Ματίκα

Σκηνικά-κοστούμια: Ηλένια Δουλαδήρη

Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη

Παίζουν: Τάσος Ιορδανίδης και Θάλεια Ματίκα

Θέατρο Άλφα Ληναίος – Φωτίου

Πατησιών 37

Παραστάσεις:

Παρασκευή – Σάββατο: 21.00

Κυριακή: 19.00

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024