Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023
weather-icon 21o
Πολυτεχνειούπολη: Είχαν γίνει καταγγελίες στον πρύτανη για το καθεστώς ανομίας

Πολυτεχνειούπολη: Είχαν γίνει καταγγελίες στον πρύτανη για το καθεστώς ανομίας

Ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου υπογράμμισε ότι είχε γίνει δέκτης αρκετών καταγγελιών για την ανομία στις εστίες.

Νέα στοιχεία για τα γεγονότα που συνέβησαν στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου, όπου είχαν βρει καταφύγιο εγκληματικές ομάδες έδωσε ο πρύτανης του ΕΜΠ, Ανδρέας Μπουντουβής.

Ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αναφέρθηκε στο καθεστώς λειτουργίας των εστιών, υπογραμμίζοντας πως βρίσκονται στην ιδιοκτησία του ΕΜΠ, αλλά οι αρμοδιότητες που σχετίζονται με την οικονομική διαχείριση και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών ασκούνται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Παράλληλα, ο κ. Μπουντουβής σημείωσε ότι η διοίκηση του ΕΜΠ είχε γίνει αποδέκτης πολλών και σοβαρών καταγγελιών για το καθεστώς ανομίας στις φοιτητικές εστίες στου Ζωγράφου.

«Εκτός των δυσλειτουργιών, η παρούσα διοίκηση του ΕΜΠ ήταν αποδέκτης πολλών και σοβαρών καταγγελιών για το καθεστώς ανομίας στη ΦΕΖ, που την τελευταία περίοδο είχε εκτραχυνθεί» σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η ενημέρωση των αρμοδίων αρχών για το συγκεκριμένο θέμα ήταν διαρκής και σχολαστική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Τo Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και το ΕΜΠ συνεργάζονται, μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, για τη λειτουργία των δύο φοιτητικών εστιών στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Οι εστίες είναι ιδιοκτησία του ΕΜΠ και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ασκεί τις αρμοδιότητες που σχετίζονται με την οικονομική διαχείριση και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των Εστιών.
Μεταξύ αυτών είναι η φύλαξη των εστιών, η σίτιση των φοιτητών που διαμένουν στις εστίες, η καθαριότητα, η συντήρηση των υποδομών (ψύξη, θέρμανση, υδραυλικά κ.τ.τ.) και οι αντίστοιχες εργολαβίες.

Το ΕΜΠ επιλέγει τους φοιτητές που κάθε χρόνο αιτούνται θέσης στις Εστίες, με βάση τα δικαιολογητικά που υποβάλλουν.

Σημειωτέον στη μία εκ των δύο Εστιών, την παλαιά Φοιτητική Εστία Ζωγράφου (ΦΕΖ), όπου έγινε η πρόσφατη αστυνομική επέμβαση, το μεγαλύτερο ποσοστό φοιτητών που διαμένουν δεν προέρχεται από το ΕΜΠ αλλά από άλλα πανεπιστήμια της Αττικής.

Η διοίκηση του ΕΜΠ είναι αποδέκτης, απ’ ευθείας ή και μέσω του γραφείου των Εστιών, αιτημάτων και παραπόνων των εστιακών φοιτητών για οποιαδήποτε δυσλειτουργία που αφορά σίτιση και λειτουργία εγκαταστάσεων και σε συνεννόηση με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ αντιμετωπίζονται όσο το δυνατόν καλύτερα τα όποια προβλήματα.

Εκτός των δυσλειτουργιών, η παρούσα διοίκηση του ΕΜΠ ήταν αποδέκτης πολλών και σοβαρών καταγγελιών για το καθεστώς ανομίας στη ΦΕΖ, που την τελευταία περίοδο είχε εκτραχυνθεί. Η ενημέρωση από τη διοίκηση του ΕΜΠ των αρμοδίων αρχών για το συγκεκριμένο θέμα ήταν διαρκής και σχολαστική.

Ανδρέας Μπουντουβής, Πρύτανης ΕΜΠ».

Sports in

Απαιτητική δοκιμασία κόντρα στη Μονακό για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τη Μονακό (20:00) για την 11η αγωνιστική της Euroleague σε μία απαιτητική εκτός έδρας δοκιμασία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023