«H κατάσταση στην παλαιά Φοιτητική Εστία Ζωγράφου στην Πολυτεχνειούπολη ήταν από καιρό, αλλά ειδικά το τελευταίο δίμηνο, εξαιρετικά επικίνδυνη λόγω της δράσης ομάδας κακοποιών που κυκλοφορούσαν στην εστία» δήλωσε σήμερα ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ανδρέας Μπουντουβής, μετά τα γεγονότα στη φοιτητική εστία του Ιδρύματος και την μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για την σύλληψη μελών εγκληματικών οργανώσεων που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο τους δυο τελευταίους ορόφους της.
«Φοιτητές που διαμένουν στην εστία και προσωπικό αναφέρουν συνθήκες τρόμου» ανέφερε ο κ. Μπουντουβής.
«Ενημέρωσα τις αρμόδιες αρχές επανειλημμένα για την κατάσταση και την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του οξύτατου προβλήματος. Η χθεσινή επέμβαση ήταν επιβεβλημένη» πρόσθεσε.
«Η Φοιτητική Εστία Ζωγράφου πρόκειται να ανακαινισθεί εκ βάθρων και γι’ αυτό σύντομα θα εκκενωθεί. Έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη, που έγινε με δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, και η χρηματοδότηση οδεύει προς έγκριση» κατέληξε ο πρύτανης του ΕΜΠ.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής