Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ζωγράφου: Τα βίντεο που πρόδωσαν τους κακοποιούς

Ζωγράφου: Τα βίντεο που πρόδωσαν τους κακοποιούς

Τι βρήκαν οι αστυνομικοί στις εστίες στου Ζωγράφου. Για επικίνδυνη επιχείρηση κάνουν λόγο φοιτητές

Όπλα, ναρκωτικά και χρήματα βρήκαν οι αστυνομικοί χθες κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, ενώ πραγματοποίησαν και 22 συλλήψεις, οι 13 από αυτές μέσα στο campus του πανεπιστημίου. Οι συλληφθέντες έμεναν σε εγκαταλελειμμένα δωμάτια των εστιών τα οποία είχαν μετατρέψει ορμητήρια και καταφύγια για τις παράνομες πράξεις τους. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και μία δόκιμη  ανθυπαστυνόμος που σύμφωνα πάντα, με αστυνομικές πηγές, ενημέρωνε τα άτομα στις εστίες για τυχόν επιχειρήσεις της αστυνομίας, χωρίς όμως -όπως αποδείχθηκε- να καταφέρει να τους ενημερώσει για τη μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε την Τρίτη με αποτέλεσμα να συλληφθεί και η ίδια.

Η προγραμματισμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την Αστυνομία, έπειτα από καταγγελίες για χρήση της Φοιτητικής Εστίας, ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, που δραστηριοποιούνται με ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών, στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGΑ οι κακοποιοί αναρτούσαν βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα ποζάροντας με όπλα, χρήματα και ναρκωτικά. Ένα τέτοιο βίντεο στάθηκε αφορμή για την οργάνωση της συγκεκριμένης επιχείρησης. Στο βίντεο που παρουσίασε το MEGA, δύο νεαροί φαίνεται να επιδεικνύουν όπλα και χρήματα εντός της Πολυτεχνειούπολης.

Συγκεκριμένα, ο ένας κρατούσε μια κοντόκανη καραμπίνα, ενώ ο άλλος είχε στη μέση του ένα πιστόλι, την ώρα που πιο δίπλα τους υπήρχε μια στοίβα από 50αρικα. Αν και στο συγκεκριμένο βίντεο δε φαίνονται τα πρόσωπα των νεαρών, η αστυνομία έχει καταφέρει να τους ταυτοποιήσει και μάλιστα φαίνεται να είναι δύο από τα άτομα που συνελήφθησαν στη σημερινή επιχείρηση.

Δείτε το βίντεο

Η νεαρή αστυνομικός που συνελήφθη φαίνεται πως είχε ενεργό ρόλο και ενημέρωνε τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων για τις επιχειρήσεις της αστυνομίας. Αυτή φαίνεται ότι διατηρούσε δεσμό με ένα άτομο που έχει ποινικό παρελθόν και έχει απασχολήσει τις αρχές. Μάλιστα, φωτογραφία που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης την δείχνει στην Πολυτεχνειούπολη με ένα πιστόλι στα χέρια.

Οι κίνδυνοι της επιχείρησης

Η χθεσινή επιχείρηση της αστυνομίας, ωστόσο, που συμμετείχαν πάνοπλοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία σε φοιτητές και εργαζόμενους αλλά και κατοίκους της περιοχής, καθώς σημαδεύτηκε από τους πυροβολισμούς μιας ανθυπαστυνόμου απέναντι σε έναν ποινικό.

Λίγο μετά τις 10πμ και ενώ κόσμος κυκλοφορούσε στο κάμπους αλλά και στη στάση έξω από την πύλη του πανεπιστημίου, η ανθυπαστυνόμος άνοιξε πυρ καθώς σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. δέχτηκε επίθεση από 30χρονο κακοποιό – χωρίς να διευκρινίζεται ο τρόπος της επίθεσης – και η ίδια άνοιξε πυρ εναντίον του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχει τραύματα στα πόδια και στην κοιλιακή χώρα.

Οι πυροβολισμοί προκάλεσαν φόβο και αναστάτωση στην Πολυτεχνειούπολη. «Όσο και αν μιλάμε για την ανομία, η κατάσταση είναι ότι φοιτητές μέσα στις αίθουσες δίνουν μαθήματα και έξω πέφτουν πυροβολισμοί», ανέφερε χαρακτηριστικά φοιτητής, που βρισκόταν λίγα μέτρα μακριά από το σημείο των πυροβολισμών. Ακόμα δεν έλειψαν οι καταγγελίες ότι οι αστυνομικοί δεν περιορίστηκαν στις έρευνες στα σημεία που υπήρχαν αναφορές για παρουσία κακοποιών αλλά πραγματοποίησαν έφοδο πόρτα-πόρτα σε όλους τους ορόφους της εστίας, ρίχνοντας τις πόρτες από τα δωμάτια.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024