Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επέμβαση της Αστυνομίας στη φοιτητική εστία του ΕΜΠ - Πώς συνδέεται με τους πυροβολισμούς

Επέμβαση της Αστυνομίας στη φοιτητική εστία του ΕΜΠ – Πώς συνδέεται με τους πυροβολισμούς

Φοιτητές ζήτησαν βοήθεια καθώς στην Εστία δρούσε συμμορία που κυκλοφορούσε με όπλα

Η σημερινή μεγάλη επέμβαση των αστυνομικών αρχών στην Πολυτεχνειούπολη  Ζωγράφου και την φοιτητική της εστία σχεδιαζόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς ο χώρος της αποτελούσε ορμητήριο εγκληματικών ομάδων που (όπως λένε οι πληροφορίες από το εσωτερικό του) έκαναν εμπόριο ναρκωτικών, κυκλοφορούσαν στο εσωτερικό της με όπλα και εκφόβιζαν τους φοιτητές και φοιτήτριες που έμεναν σ αυτήν.

Η κατάσταση αυτή, που αφέθηκε να ριζώσει επί δεκαετίες υπό το κράτος φόβων για επεισόδια μέσα στο πανεπιστημιακό κάμπους, εξελίχθηκε τελικά σε πολύ μεγαλύτερη απειλή από αυτά, ενώ οδήγησε στο να φτάσουν νέοι και νέες πρόσφατα στο γραφείο των πρυτανικών αρχών του Ιδρύματος ζητώντας βοήθεια.

Στην φοιτητική εστία που εδρεύει στο χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου μένουν σήμερα λίγοι φοιτητές και φοιτήτριες του ίδιου Ιδρύματος, με περισσότερα τα παιδιά που προέρχονται από άλλα ανώτατα Ιδρύματα όπως το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Το ίδιο το ΕΜΠ έχει και δεύτερη δική του εστία που εδρεύει στην οδό Κοκκινοπούλου όπου και μένουν οι περισσότεροι φοιτητές και φοιτήτριες του.

Οι αστυνομικές αρχές μπήκαν τελικά σήμερα στην φοιτητική εστία του ΕΜΠ στην περιοχή Ζωγράφου παρουσία εισαγγελέα, μετά από αίτημα της διοίκησης του Ιδρύματος. Η διεξαγωγή των ερευνών στα δωμάτια ύποπτων για εγκληματικές δραστηριότητες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί.

Όπως λέει ο πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μαθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) που διαχειρίζεται τις φοιτητικές εστίες της χώρας Κωνσταντίνος Δέρβος, ο ίδιος έμαθε για την επέμβαση σήμερα το πρωί, ενώ οι ζημιές που καταγράφονται στην περιοχή αφορούν μόνο σε σπασμένες πόρτες, οι οποίες και θα επισκευαστούν τις επόμενες ημέρες.

Η ιστορία της φοιτητικής εστίας της περιοχής ήταν σε ένα βαθμό γνωστή: στους τρεις τελευταίους ορόφους του κτηρίου της, είχαν κάνει κατάληψη επί δεκαετίες ομάδες (κυρίως) εξωπανεπιστημιακών ατόμων. Μεταξύ αυτών όμως, όπως καταγγέλλουν φοιτητές και φοιτήτριες του Ιδρύματος, τελευταία υπήρχαν και άνδρες που κυκλοφορούσαν στο εσωτερικό της με όπλα, τους απειλούσαν, ενώ συχνά γίνονταν και ληστείες στα δωμάτια τους. Όπως λένε νέοι που μιλούν επί του θέματος ανώνυμα «η κατάσταση ήταν αφόρητη εδώ και καιρό».

Ζήτησε βοήθεια

Τελικά η διοίκηση του Ιδρύματος ζήτησε σήμερα άμεσα την βοήθεια των αρχών, τις ενημέρωσε για τα τεκταινόμενα στο χώρο το τελευταίο χρονικό διάστημα και η επέμβαση τους στην περιοχή επισπεύσθηκε.

Η εστία αυτή άλλωστε βρίσκεται υπό ανακαίνιση (μετά από χρόνιο αίτημα) και πρόκειται μέχρι το τέλος του χρόνου και εφόσον οι σχετικές διαδικασίες ολοκληρωθούν, να κλείσει. Ήδη οι αρχές του Ιδρύματος και το αρμόδιο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βιου Μάθησης που διαχειρίζεται τις φοιτητικές εστίες έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες αναζήτησης εργολάβου, ενώ η εστία αυτή έχει σταματήσει και να δέχεται νέους φοιτητές και φοιτήτριες. Όσοι μένουν ήδη εκεί δε, θα μετακινηθούν αλλού σε συνεργασίες πάντα με  τους υπεύθυνους για την διαχείριση των εστιών.

Σήμερα ωστόσο, ολόκληρη η πανεπιστημιακή κοινότητα του ΕΜΠ αναστατώθηκε καθώς κατά την επέμβαση των αρχών στην εστία υπήρξαν και πυροβολισμοί. Συγκεκριμένα, 35χρονη ανθυπαστυνόμος πυροβόλησε εναντίον ατόμου που της επιτέθηκε ενώ αποχωρούσε από την περιοχή και τον τραυμάτισε. Σε βάρος του ίδιου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά, ενώ μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024