Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άκης Σκέρτσος στο MEGA: «Η Ελλάδα έχει ήδη εξασφαλίσει την ενεργειακή της αυτονομία για όλο το χειμώνα»

Άκης Σκέρτσος στο MEGA: «Η Ελλάδα έχει ήδη εξασφαλίσει την ενεργειακή της αυτονομία για όλο το χειμώνα»

H κυβέρνηση θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των αυξήσεων, επανέλαβε ο υπουργός

Για την κρίση στον τομέα της ενέργειας και την ακρίβεια στα βασικά αγαθά κατανάλωσης μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος στο MEGA.
Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος μίλησε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» για την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια που συνεπάγεται αυτή και εξήγησε πώς θα την αντιμετωπίσει η χώρα μας.

Αποκάλυψε πως η Ελλάδα χάρη στην ενεργειακή στρατηγική της έχει εξασφαλίσει ήδη την αυτονομία της και επάρκεια για όλο τον χειμώνα. «Ακόμα και στο πιο ακραίο σενάριο που η Ρωσία διακόψει την τροφοδοσία φυσικού αερίου στην Ευρώπη και στην Ελλάδα κατ’ επέκταση, εμείς έχουμε εξασφαλισμένη επάρκεια φυσικού αερίου, τόσο του αποθηκευμένου, τόσο και με τις συμφωνίες που έχουμε κάνει» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές της ενέργειας τόνισε πως η κυβέρνηση θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των αυξήσεων. «Αποκλείεται να κοπεί το ρεύμα για εξοικονόμηση ενέργειας με τρόπο αυστηρό, με τρόπο υποχρεωτικό» προσέθεσε.

Ακρίβεια

Σχετικά με την ακρίβεια που αποτελεί ένα διεθνές φαινόμενο, ο υπουργός σημείωσε πως η χώρα ακολουθεί μία πολιτική που ενισχύει την οικονομία, «ώστε να μπορούμε να στηρίζουμε στη συνέχεια τα εισοδήματα».

«Η οικονομία μας αντέχει, αντιστέκεται και με βάση αυτό εμείς μπορούμε να στηρίζουμε τα νοικοκυριά. Πρέπει να πάμε στοχευμένα, να στηρίξουμε τους συνταξιούχους, τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Θα δοθούν το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο εξτρά επιδοτήσεις για τα νοικοκυριά» δήλωσε.

Ελληνοτουρκικό

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, ο υπουργός απάντησε: «Είναι μια κατάσταση που όλους μας ανησυχεί, αντιλαμβανόμαστε όλοι πως υπάρχει μια αυξημένη τουρκική επιθετικότητα, ωστόσο χρειάζεται ψυχραιμία απ’ όλους μας. Έχουμε μία κυβέρνηση που αντιλαμβάνεται και διεθνοποιεί αυτόν τον τουρκικό αναθεωρητισμό και οι σύμμαχοί μας έχουν αντιληφθεί την τακτική που ακολουθεί η Τουρκία».

Σημείωσε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως είναι ανοιχτός σε όλα. «Δεν είμαστε εμείς αυτοί που απειλούμε, δεχόμαστε απειλή και πάνω σε αυτό αμυνόμαστε και εξοπλιζόμαστε, έχουμε αυξήσει σημαντικά την αμυντική θωράκιση της χώρας μας και ταυτόχρονα συσπειρώνουμε τους συμμάχους μας, οι οποίοι εκδηλώνουν όλο και περισσότερο την αντίθεσή τους με την Τουρκία» συμπλήρωσε ο κ. Σκέρτσος.

Αναφορικά με την πιθανότητα ενός έντονου επεισοδίου από την πλευρά της Τουρκίας, ο υπουργός εκτίμησε πως δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο, αν και η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη για όλα και πως όλα αυτά τα σενάρια γίνονται για «εσωτερική κατανάλωση» της γειτονικής χώρας.

Πανεπιστημιακή αστυνομία

«Τα παιδιά μας θέλω να έχουν ένα πανεπιστήμιο αντάξιο και εφάμιλλο των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων» δήλωσε ο υπουργός. Τόνισε πως η κυβέρνηση έχει πάρει όλα τα μέτρα βάζοντας την πανεπιστημιακή αστυνομία όπου παρατηρούνται τα περισσότερα προβλήματα. «Από ‘κει και έπειτα και η πανεπιστημιακή κοινότητα πρέπει να ξεφύγει από το “Σύνδρομο της Στοκχόλμης” που την διακατέχει, γιατί νομίζω επί δεκαετίες έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα φόβου απέναντι στις “εστίες ανομίας”».

Sports in

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής ενόψει Καζακστάν (pics+vid)

Η Εθνική ομάδα προπονήθηκε στη Νέα Σμύρνη και ανεβάζει ρυθμούς ενόψει Καζακστάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024