Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πολυτεχνειούπολη: Νέες συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. - Ο ρόλος μιας γυναίκας που είχε το ψευδώνυμο «Πιπίλα»

Πολυτεχνειούπολη: Νέες συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. – Ο ρόλος μιας γυναίκας που είχε το ψευδώνυμο «Πιπίλα»

Στη σύλληψη δύο ακόμα μελών από συμμορίες που είχαν βρει καταφύγιο στην Πολυτεχνειούπολη προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ., αυτή τη φορά στην Πρέβεζα.

Την εξάρθρωση των κυκλωμάτων κακοποιών που δρούσαν στην Αττική και είχαν βρει καταφύγιο στην Πολυτεχνειούπολη συνεχίζει η Ελληνική Αστυνομία, με δύο ακόμα συλλήψεις.

Μάλιστα, οι συλλήψεις δεν περιορίζονται εντός του λεκανοπεδίου, καθώς οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, συνέλαβαν στην Πρέβεζα δύο ακόμα μέλη συμμορίας που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και κλοπές οχημάτων, σε Αττική, Λαμία, Κόρινθο και Ναύπακτο.

Πρόκεται για τη σύλληψη ενός άνδρα και μίας γυναίκας, ηλικίας 27 ετών, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους οπλισμό και είδη ρουχισμού που χρησιμοποιήθηκαν σε ληστείες.

Το ψευδώνυμο «Πιπίλα»

Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., η συγκεκριμένη γυναίκα ήταν ενταγμένη στον ευρύτερο κύκλο των ληστών με τα καλάσνικοφ την περίοδο 2010 – 2011, οι οποίοι έμπαιναν μέσα σε σπίτια των νοτίων προαστίων και πέρα από τις κλοπές, παρενοχλούσαν τις γυναίκες.

Μάλιστα, η Ελληνική Αστυνομία εκτιμάει πως σε μία τουλάχιστον περίπτωση η γυναίκα, η οποία ήταν γνωστή με το ψευδώνυμο «Πιπίλα», βρισκόταν εντός της οικίας, όπου μία από τις γυναίκες έπεσε θύμα κακοποίησης.

Κρατούσε «τρόπαια»

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι της 27χρονης βρέθηκαν αποκόμματα από δημοσιεύματα της εποχής, τα οποία αναφέρονταν στους βιασμούς των ληστών, και η αστυνομία θεωρεί πως τα κρατούσε για ενθύμιο.

Ακόμη, εντοπίστηκε ένα υποπολυβόλο, ενώ στο όνομά της ήταν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας για να κάνουν εφόδους. Η εκτίμηση της αστυνομίας είναι πως η 27χρονη είναι ενεργό ρόλο στη συμμορία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών αρχών, τα μέλη της συμμορίας τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2022, δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη ένοπλων ληστειών σε καταστήματα, ενώ προέβαιναν και στην κλοπή οχημάτων τα οποία χρησιμοποιούσαν ως μέσα μετάβασης και διαφυγής από τα σημεία των ληστειών.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024