Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Κουρής: Ξεκαθαρίζει τι συμβαίνει με το τηλεοπτικό παιχνίδι που παρουσιάζει

Νίκος Κουρής: Ξεκαθαρίζει τι συμβαίνει με το τηλεοπτικό παιχνίδι που παρουσιάζει

Τι αποκάλυψε για το τηλεοπτικό του μέλλον;

Ο Νίκος Κουρής, μίλησε το μεσημέρι του Σαββάτου (1/10) στο «Χαμογέλα και Πάλι!» για τη ζωή του, την παρουσίαση τηλεπαιχνιδιού στην δημόσια τηλεόραση αλλά και για τα επαγγελματικά του.

Παράλληλα, έκανε ειδική μνεία στην «αποχή» του από τα σίριαλ στην τηλεόραση.

«Θα βγει τον Φλεβάρη»

«Μου αρέσουν πάρα πολύ τα σίριαλ και μου αρέσει και πάρα πολύ ό, τι μου αρέσει. Εάν κάτι μου αρέσει…μου αρέσει, αλλά δεν μου αρέσει εύκολα κάτι. Δεν μου αρέσουν εύκολα πράγματα, αλλά τώρα ετοιμάζουμε κάτι καλό. Ετοιμάζουμε ένα σίριαλ της παραγωγής του Νίκου Κοκλώνη, και θα είναι η Σμαράγδα (σ.σ. Καρύδη) , εγώ και πολλοί άλλοι που δεν τους ξέρουμε ακόμα», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Είναι ένα γαλλικό format, ένα αστυνομικό. Είναι αστυνομικό, είναι αστείο, έχει πάρα πολύ ωραίο σενάριο, και νομίζουμε ότι  θα βγει πολύ καλό. Ο Πιέρος Ανδρακάκος κάνει τη σκηνοθεσία. Δεν είμαστε ζευγάρι με την Σμαράγδα, εγώ είμαι αστυνομικός και εκείνη μία ιδιοφυία. Είναι μία καθαρίστρια που δεν σου γεμίζει «το μάτι», αλλά έχει πολύ υψηλό IQ. Πάει προς Φλεβάρη να βγει».

Για την συμμετοχή του το τηλεπαιχνίδι της δημόσιας τηλεόρασης τόνισε: «Εγώ δεν γνωρίζω κάτι για την εταιρεία παραγωγής, γιατί δουλεύω στο θέατρο στην παράσταση, που δουλεύω 20 ώρες την ημέρα, και στην πραγματικότητα δεν έχω μάθει κάτι άλλο πέραν αυτού που με αφορά. Ότι δηλαδή το παιχνίδι παίρνει μία παράταση μέχρι να ξεκινήσουν τα γυρίσματα, επειδή υπάρχει ένα πρόβλημα με τον παραγωγό. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω, γιατί δεν αισθάνομαι καλά, γιατί έχουμε ταλαιπωρηθεί και είναι κρίμα. Είναι ένα παιχνίδι που ο αγαπάμε πάρα πολύ, και η ΕΡΤ και ο κόσμος το αγαπάει πάρα πολύ. Το θέμα είναι πώς θα μπορέσουμε να το κάνουμε»

«Θα πάνε κάποια επεισόδια στην ΕΡΤ2 γιατί έχουμε μία «κάβα» επεισοδίων, θα ξεκινήσει να προβάλλεται, και ελπίζουμε να ξεκινήσουμε γυρίσματα από Δεκέμβριο – Ιανουάριο, εάν η ομάδα μπορέσει να είναι μαζί. Υπάρχει ένα θέμα με τα δικαιώματα, απλά δεν μπορεί αυτή τη στιγμή η ΕΡΤ ή ένας άλλος παραγωγός να αναλάβει το παιχνίδι, γιατί δεν έχουμε τα δικαιώματα. Δεν μπορούμε, είναι νομικό το θέμα. Περιμένουμε να πάρουμε τα δικαιώματα», συμπλήρωσε.

«Ο ρόλος μου είναι ένας θρήσκος»

Μεταξύ άλλων ο Νίκος Κουρής μίλησε για την συμμετοχή του στην παράσταση «Η μοναξιά της Δύσης» στο Θέατρο Αθηνών.

«Είναι 2 αδέλφια – εγώ και ο Χρήστος ο Μαλάκης –  πολύ ακραίες περιπτώσεις, είναι στην επαρχία της Ιρλανδίας, είναι του Μάρτιν ΜακΝτόνα το έργο, είναι ένας συναρπαστικός συγγραφέας, που γράφει συναρπαστικά,  που παντρεύει το κωμικό με το δραματικό, την αλήθεια του ακραίου με έναν τρόπο με που δίνει σασπένς και συνεχίζει αδιάκοπα και απανωτά να το κάνει αυτό.

Εγώ είμαι μία «κολλημένη» περίπτωση. Ο ρόλος μου είναι ένας θρήσκος που δεν ξέρεις κιόλας ακριβώς, είναι ένας άνθρωπος που μαζεύει αγαλματίδια αγίων, έχει φοβερή σχέση με τον αδερφό του και προσπαθούν να συνυπάρξουν. Βέβαια, στο έργο υπάρχουν 2 αυτοκτονίες, 3 φόνοι και 3 κηδείες. Δεν είναι κηδείες που πηγαίνουμε και κλαίμε, είναι ένα μυστήριο το πώς αποκαλύπτονται όλα αυτά», αποκάλυψε.

Και συμπλήρωσε: «Κυρίως είναι ότι αυτά τα πρόσωπα προσπαθούν να συνυπάρξουν, υπάρχει ένας ιερέας – που είναι ο Γιώργος Ηλιόπουλος – που προσπαθεί να τους βάλει στον σωστό δρόμο, ενώ ταυτόχρονα και ο ίδιος έχει κρίση πίστης. Υπάρχει και ένα κορίτσι έξαλλο – που είναι η Δανάη Μιχαλάκη – το οποίο θέλει να βοηθήσει με έναν τρόπο. Αυτά τα 2 αδέρφια δεν ξέρουμε τι είναι, πίνουν όλη μέρα και τρώνε πατατάκια, και γενικά δεν αφήνουν τίποτα όρθιο».

«Στο τέλος ο ιερέας, πριν κάνει μια πράξη, τους αφήνει ένα γράμμα που τους δεσμεύει μία ζωή. Ξεκινάμε την άλλη Παρασκευή στις 7 Οκτώβρη. Το σκηνοθετώ το έργο. Δεν ξέρω εάν με διάλεξε το έργο ή το διάλεξα εγώ, νομίζω και τα δύο σε διαφορετικό βαθμό. Είναι όπως με τους ανθρώπους. Εγώ με τον ΜακΝτόνα επικοινωνώ σε «βαθμό κακουργήματος», έρχεται το χιούμορ για να σε σώσει, δεν είναι όμως το χιούμορ βλακεία, είναι υψηλός δείκτης ευφυίας και σωτηρίας», τόνισε σχετικά με το έργο το οποίο δίνει πολλά κοινωνικά μηνύματα.

«Μου είπαν οι φίλοι μου να…»

Για την απόφασή του να ασχοληθεί και με την σκηνοθεσία παράστασης, υπογράμμισε: «Είναι ένα δικό μου προσωπικό στοίχημα, όχι για να πετύχω ως σκηνοθέτης αλλά για να δώσω στους ανθρώπους αυτό που εγώ θέλω, όταν με εμπνέει μία συνθήκη. Το δούλευα πολλά χρόνια μέσα μου αλλά το φοβόμουν, ήμουν ευθυνόφοβος μάλλον. Η ηλικία μου ήταν η συνθήκη που με έκανε να το κάνω. Βρήκα  και τους ανθρώπους και το θέατρο να το κάνω. Μου είπαν οι φίλοι μου να το κάνω και κάπως το πίστεψα».

Για το πώς έχει καταφέρει να σκηνοθετήσει τον εαυτό του, σημείωσε: «Έχω μία τεχνική. Έχω κάνει ένα μικρό κόλπο, βιντεοσκοπούμε τα περάσματα και εγώ ανεβαίνω κανονικά και μετά γυρίζω στο σπίτι μου και κάνω διορθώσεις. Με βοηθά να είμαι με τους συναδέλφους μου και με το κοινό μετά. Δεν έχω δείξει τίποτα στην σύζυγό μου την Έλενα, δεν έχει έρθει ακόμα η στιγμή, δεν ήμουν έτοιμος».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024