Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Οι Ρώσοι βασάνιζαν τους αιχμάλωτους βάζοντάς τους να ακούνε ABBA - «Δεν θέλω να τους ξανακούσω ποτέ στη ζωή μου»

Βρετανία: Οι Ρώσοι βασάνιζαν τους αιχμάλωτους βάζοντάς τους να ακούνε ABBA – «Δεν θέλω να τους ξανακούσω ποτέ στη ζωή μου»

Ενώ βρισκόταν σε αιχμάλωτος αναγκάστηκε να ακούσει το soundtrack του Mamma Mia και του έδιναν να τρώει μόνο μπαγιάτικο ψωμί και να πίνει βρώμικο νερό.

Ένας από τους Βρετανούς στρατιώτες, που πιάστηκαν αιχμάλωτοι από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ πολεμούσαν στην Ουκρανία, αποκάλυψε πώς αναγκάστηκε από τους Ρώσους να ακούει τους ABBA και τη Cher σε επανάληψη.

Ο Shaun Pinner, ένας 48χρονος βετεράνος του στρατού, μίλησε για το πώς τον ανάγκασαν να ακούει μουσική 24 ώρες το 24ωρο, καθώς και τους βασανισμούς που υπέστη.

Ενώ βρισκόταν σε αιχμάλωτος αναγκάστηκε να ακούσει το soundtrack του Mamma Mia και του έδιναν να τρώει μόνο μπαγιάτικο ψωμί και να πίνει βρώμικο νερό.

«Νόμιζα ότι θα πεθάνω. Ήταν κόλαση στη Γη» είπε στη Sun.

«Οι τελευταίοι έξι μήνες ήταν οι χειρότερες μέρες της ζωής μου. Δεν θέλω να ξανακούσω ένα τραγούδι των ABBA και δε θέλω να δω ούτε ένα καρβέλι ψωμί. Απλώς είμαι τυχερός που είμαι σπίτι», ανέφερε.

«Είμαι ο θάνατός σου»

Ο συγκρατούμενος μίλησε επίσης στον Telegraph για το πώς τον ξυλοκόπησαν, τον μαχαίρωσαν και τον ανάγκασαν να ακούει σοβιετικά τραγούδια σε ένα μικρό κελί 24 ώρες την ημέρα.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έβγαινα ζωντανός», είπε.

Ο 28χρονος, με καταγωγή από το Νιούαρκ, εντάχθηκε στους πεζοναύτες της Ουκρανίας το 2018. Το τάγμα του παραδόθηκε κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Μαριούπολης τον Απρίλιο , αφού τελείωσαν από τρόφιμα και πυρομαχικά.

Μεταφέρθηκε στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, όπου ξυλοκοπήθηκε κατά τη διάρκεια μιας ανάκρισης πριν οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Ρωσία ανακοινώσουν τη σύλληψή του.

«Ο αστυνομικός κάπνιζε ένα τσιγάρο και γονάτισε μπροστά μου για να με ρωτήσει, «Ξέρεις ποιος είμαι;» Είπα «όχι» και μου απάντησε στα ρωσικά, «Είμαι ο θάνατός σου», είπε.

«Είπε, «είδες τι σου έκανα;». Μου έδειξε την πλάτη. Μου έδειξε το μαχαίρι του και κατάλαβα ότι με μαχαίρωσε.

«Στη συνέχεια με ρώτησε, «Θέλεις έναν γρήγορο θάνατο ή έναν όμορφο θάνατο;».

«Απάντησα στα ρωσικά, «Έναν γρήγορο θάνατο». Χαμογέλασε και είπε «Όχι, θα έχεις έναν όμορφο θάνατο… και θα φροντίσω να είναι ένας όμορφος θάνατος»

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024