Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παίδων «Αγία Σοφία»: Απεργία από τους γιατρούς σήμερα - Διεκδικούν άμεσες προσλήψεις αναισθησιολόγων

Παίδων «Αγία Σοφία»: Απεργία από τους γιατρούς σήμερα – Διεκδικούν άμεσες προσλήψεις αναισθησιολόγων

Στη διάρκεια της κινητοποίησης προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου μπροστά από το υπουργείο Υγείας

Μαζική ήταν η συμμετοχή των γιατρών του Παίδων «Αγία Σοφία» (δηλώθηκαν 100 γιατροί απεργοί) στην απεργιακή κινητοποίηση που είχαν το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας. Οι γιατροί του νοσοκομείου διαμαρτύρονται για τις μεγάλες ελλείψεις αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο που έχει ως αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκονται σε λίστα αναμονής για τα τακτικά χειρουργεία περίπου 3.000 παιδιά.

Κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Στο πλαίσιο αυτό οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» έχουν σήμερα 24ωρη απεργία με αίτημα άμεσες προσλήψεις αναισθησιολόγων, ενώ στη διάρκεια της κινητοποίησης προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου μπροστά από το υπουργείο Υγείας.

Οι γιατροί του νοσοκομείου, εκτός από τις άμεσες προσλήψεις αναισθησιολόγων, ώστε να επαναλειτουργήσουν τα τακτικά χειρουργεία, αφού πλέον πραγματοποιούνται μόνο τα έκτακτα, διεκδικού μεταξύ άλλων:

Να καλυφθούν εδώ και τώρα και οι 7 κενές οργανικές θέσεις αναισθησιολόγων με μόνιμες προσλήψεις, να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, ώστε να επαναλειτουργήσουν όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι/επικουρικοί, να επιστρέψουν στη δουλειά όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Όπως τόνισαν, οι κενές οργανικές θέσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», με βάση και τον παμπάλαιο Οργανισμό του νοσοκομείου, ανέρχονται σε 34. Ενώ σε 40 ανέρχονται οι επικουρικοί γιατροί του νοσοκομείου που εν δυνάμει αντιμετωπίζουν το φάσμα της απόλυσης.

Οι μετακινήσεις γιατρών οξύνουν τα προβλήματα σε άλλα νοσοκομεία

Επισήμαναν επίσης ότι η λογική των μετακινήσεων γιατρών από άλλα νοσοκομεία στην οποία προχωρά η κυβέρνηση οξύνει το ζήτημα, καθώς δημιουργούνται προβλήματα και σε άλλα νοσοκομεία.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με τη συμμετοχή τους στη σημερινή απεργία έστειλαν μήνυμα συνέχισης του αγώνα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους και διεμήνυσαν ότι θα προχωρήσουν σε συντονισμό της δράσης τους με τους εργαζόμενους των Παιδιατρικών Νοσοκομείων «Αγλαΐα Κυριακού» και Παίδων Πεντέλης, καθώς και με τους εργαζόμενους των παιδιατρικών κλινικών των νοσοκομείων.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση της ΟΕΝΓΕ στον αγώνα τους. Αντιπροσωπεία τους ζήτησε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ωστόσο αυτή δεν έγινε λόγω απουσίας του υπουργού Υγείας.

Δεν μπορεί να θυσιάζεται η υγεία των παιδιών για να αυξάνεται το πελατολόγιο των ιδιωτών

Το ΚΚΕ «στηρίζει τη σημερινή κινητοποίηση των γιατρών, των νοσηλευτών και του λοιπού προσωπικού στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», που διεκδικούν την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων στη λειτουργία του μεγαλύτερου παιδιατρικού νοσοκομείου της χώρας. Είναι αγώνας που δεν αφορά μόνο τους ίδιους, αλλά αφορά κυρίως τους γονείς και τα παιδιά που έχουν ανάγκη νοσηλείας».

«Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου απαιτούν από την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, χωρίς χρονοτριβές, να υλοποιήσει τα συγκεκριμένα αιτήματα που αφορούν στη δυνατότητα του προσωπικού να δουλεύει αξιοπρεπώς και να μπορεί να προσφέρει στους μικρούς ασθενείς την υγεία που τους αξίζει τον 21ο αιώνα. Άμεσα [πρέπει] το υπουργείο να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων για να μπορούν να λειτουργούν όλα τα τμήματα με επάρκεια. Οι μετακινήσεις, οι συγχωνεύσεις και οι ολιγόμηνες συμβάσεις, που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις, όχι μόνο δεν έλυσαν τα προβλήματα, αλλά αντίθετα οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση διάλυσης βασικών τομέων του νοσοκομείου» τονίζει το ΚΚΕ και το σχόλιό του καταλήγει:

«Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων τους, γιατί η υπόθεση της υγείας των παιδιών κάθε οικογένειας δεν μπορεί να θυσιάζεται για να αυξάνεται το πελατολόγιο των ομίλων της ιδιωτικής υγείας».

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024