Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοντά στο τένις

Κοντά στο τένις

Η αποθεωτική και συγκινητική αποχώρηση του Ρότζερ Φέντερερ από την ενεργό δράση δεν σημαίνει ότι θα ρίξει «μαύρη πέτρα» στο άθλημα που λάτρεψε. Κάθε άλλο

Ο Ρότζερ Φέντερερ δεν έφυγε από το Λονδίνο μετά τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του το βράδυ της Παρασκευής και τον συγκινητικό αποχαιρετισμό του στο επαγγελματικό τένις. Εμεινε μαζί με την ομάδα της Ευρώπης στο Laver Cup, παρακολούθησε όλους τους αγώνες και έδινε τις συμβουλές του όπου χρειαζόταν.

Οπως έκανε το βράδυ της Κυριακής με τον Στέφανο Τσιτσιπά, που αντιμετώπιζε τον Αμερικανό Τιαφό στον πιο κρίσιμο αγώνα του τουρνουά. Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν τα κατάφερε, έχασε με 2-1 σετ και ο τίτλος κατέληξε στην ομάδα του υπόλοιπου κόσμου για πρώτη φορά στα χρονικά. Μέχρι φέτος η Ευρώπη ήταν αυτή που νικούσε συνεχώς.

«Συγχαρητήρια στην Team World, πέτυχε μεγάλη ανατροπή, παρότι εμείς παίξαμε με μεγάλη αυτοπεποίθηση», αναγνώρισε ιπποτικά την αξία του νικητή ο Φέντερερ, ο οποίος μιλώντας στο κοινό στην Ο2 Arena του Λονδίνου αποκάλυψε ότι αυτή δεν ήταν η τελευταία του παρουσία στο Laver Cup: «Θα είμαι κοντά και στις δύο ομάδες του χρόνου από διαφορετικό πόστο.

Η παρουσία στο Laver Cup σημαίνει πολλά για μένα, οπότε θα τα πούμε του χρόνου στο Βανκούβερ» εξήγησε ο Ελβετός. Αλλωστε το συγκεκριμένο τουρνουά αποτελεί πνευματικό του παιδί, αφού αυτός είχε την ιδέα να καθιερωθεί στα πρότυπα του Ryder Cup, που διεξάγεται κάθε χρόνο στο γκολφ μεταξύ των κορυφαίων αθλητών των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Και την υλοποίησε με τη βοήθεια της εταιρείας που τον εκπροσωπεί (TEAM 8), ενός βραζιλιάνου επιχειρηματία και πρώην τενίστα και της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Τένις.

Νωρίτερα πάντως ο Φέντερερ ήταν πιο αόριστος όσον αφορά το τι θα κάνει στη ζωή του από εδώ και πέρα: «Δεν έχω συγκεκριμένα σχέδια ως τώρα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι θέλω να παίξω τένις σε μέρη όπου δεν έχω παίξει ποτέ ή να πάω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που με υποστήριξαν αυτά τα χρόνια» είπε.

Κρατάνε ακόμα

Σε αντίθεση, πάντως, με τον Ελβετό, οι άλλοι συνοδοιπόροι του στην κορυφή του επαγγελματικού τένις την τελευταία εικοσαετία δεν σκέφτονται επί του παρόντος να αποχωρήσουν από την ενεργό δράση, αν και είναι και αυτοί πλέον μιας κάποιας ηλικίας.

Ο Ράφα Ναδάλ, λίγο πριν επιστρέψει στην Ισπανία για να βρεθεί στο πλευρό της εγκυμονούσας συζύγου του, παραδέχθηκε μεν ότι πριν αρχίσει η φετινή αγωνιστική περίοδος σκέφτηκε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να σταματήσει εξαιτίας των τραυματισμών που τον ταλαιπωρούσαν, αλλά πλέον βλέπει τα πράγματα αλλιώς: «Δεν παίζω πολύ, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Θέλω να φτάνω στην καλύτερη φόρμα μου στα κορυφαία τουρνουά, τα Γκραν Σλαμ και κάποια Μάστερς.

Αυτό μου δίνει κίνητρο και με εμπνέει να παίζω το καλύτερό μου τένις. Θέλω πραγματικά να συνεχίσω έτσι. Δεν βλέπω το τέλος της καριέρας μου στον ορίζοντα. Θέλω να παίξω για όσο το δυνατόν περισσότερο και να νιώθω καλά ώστε να αντιμετωπίσω τους νεότερους αντιπάλους μου στα Γκραν Σλαμ» είπε.

Εξίσου κατηγορηματικός εμφανίστηκε και ο Νόβακ Τζόκοβιτς: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν νιώθω τόσο γέρος ώστε να δώσω τέλος στην καριέρα μου. Το σώμα μου είναι ακόμα γερό και ακούει καλά. Πιστεύω ότι αυτό είναι το κλειδί όταν περνάς τα 35».

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024