Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκάκι: Για εξαπάτηση κατηγορεί τον αντίπαλό του ο παγκόσμιος πρωταθλητής

Σκάκι: Για εξαπάτηση κατηγορεί τον αντίπαλό του ο παγκόσμιος πρωταθλητής

Ο Μάγκνους Κάρλσεν κατηγορεί τον αντίπαλό του Χανς Νίμαν από τον οποίο ηττήθηκε στο τουρνουά Sinquefield Cup.

Εξοργισμένος με τον αντίπαλό του, Χανς Νίμαν παραμένει ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι, Μάγκνους Κάρλσεν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κορυφαίος σκακιστής βρέθηκε απέναντι από τον Νίμαν σε διαδικτυακό τουρνουά, το Sinquefield Cup, και μετά από μία μόνο κίνηση, εγκατέλειψε την παρτίδα.

Γιατί συνέβη αυτό; Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κατηγορεί τον αντίπαλό του για εξαπάτηση. «Όταν ο Νίμαν προσκλήθηκε την τελευταία στιγμή στο Sinquefield Cup 2022, σκέφτηκα σοβαρά να αποσυρθώ πριν από τη διοργάνωση. Τελικά επέλεξα να παίξω. Πιστεύω ότι ο Νίμαν έχει κλέψει περισσότερες φορές – και πιο πρόσφατα – από ό, τι έχει δημοσίως παραδεχτεί.

Η πρόοδός του ήταν ασυνήθιστη, και καθ’ όλη τη διάρκεια της παρτίδας δεν ήταν σφιγμένος ή έστω συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, ενώ με ξεπερνούσε χρησιμοποιώντας τα μαύρα πιόνια με τρόπο που νομίζω ότι μόνο λίγοι παίκτες μπορούν να κάνουν. Αυτό το παιχνίδι συνέβαλε στο να αλλάξω την οπτική μου γωνία», έγραψε στο Twitter ο Κάρλσεν.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής υπογράμμισε «η εξαπάτηση στο σκάκι είναι μεγάλη υπόθεση και μία υπαρξιακή απειλή» για το ίδιο το παιχνίδι. Μάλιστα, κάλεσε τους διοργανωτές τουρνουά αλλά και όσους ενδιαφέρονται για το παιχνίδι να εξετάσουν σοβαρά να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας και τις μεθόδους ανίχνευσης της απάτης στο σκάκι, πάνω από τη σκακιέρα.

Επίσης, ο Κάρσλεν υπογράμμισε ότι δεν σκοπεύει να παίξει εναντίον οποιουδήποτε είχε κλέψει στο παρελθόν, επειδή «δεν ξέρει τι είναι ικανός να κάνει στο μέλλον», πριν εξηγήσει γιατί δεν έχει μιλήσει δημόσια μέχρι τώρα. «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω περισσότερα χωρίς τη ρητή άδεια του Νίμαν να μιλήσω ανοιχτά», πρόσθεσε ο 31χρονος Κάρλσεν.

«Μέχρι στιγμής ήμουν σε θέση να μιλήσω μόνο με τις πράξεις μου και αυτές οι πράξεις έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν είμαι πρόθυμος να παίξω σκάκι με τον Νίμαν. Ελπίζω ότι η αλήθεια για το θέμα αυτό θα βγει στην επιφάνεια, όποια και αν είναι αυτή», κατέληξε ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024