Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπουργικό Συμβούλιο: Στις 11 το πρωί η συνεδρίαση - Τα θέματα που θα συζητηθούν

Υπουργικό Συμβούλιο: Στις 11 το πρωί η συνεδρίαση – Τα θέματα που θα συζητηθούν

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού και τα μηνύματα που αναμένεται να στείλει προς την Άγκυρα

Με το… βλέμμα στην τουρκική προκλητικότητα και τις ακραίες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεδριάζει σήμερα, στις 11 το πρωί, το υπουργικό Συμβούλιο.

Η συνεδρίαση έρχεται σε μία χρονική συγκυρία, όπου το κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι τεταμένο εξαιτίας των πρωτοφανών προκλήσεων από την πλευρά της Άγκυρας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τα μηνύματα που αναμένεται να στείλει προς την Άγκυρα.

Ο έλληνας πρωθυπουργός τις τελευταίες ημέρες έχει διαμηνύσει στην Άγκυρα, ότι δεν θα δεχθεί απειλές και αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

 Η ατζέντα του Υπουργικού

  • Εισήγηση από τους υπουργούς Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και ‘Ακη Σκέρτσο σχετικά με το Ενοποιημένο Προσχέδιο Δράσης της κυβέρνησης για το 2023 – Σχέδια δράσης των υπουργείων.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη για τον Προγραμματισμό Ανθρώπινου Δυναμικού για το 2023.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό, Απόστολο Βεσυρόπουλο των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης των δεσμευμένων και δημευμένων περιουσιακών στοιχείων που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες, β) Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό, Μίνα Γκάγκα του νομοσχεδίου για την ίδρυση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία Ογκολογικό Κέντρο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ».
  • Εισήγηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνι Γεωργιάδη για την επιλογή προέδρου και συμβούλων της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή για την υπαγωγή αναγκαστικών απαλλοτριώσεων ακινήτων στην παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων για την εκτέλεση έργων γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας.
  • Ενημέρωση από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Οικονόμου για το Ψηφιακό Κέντρο Ενημέρωσης.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024