Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δίκη Χρυσής Αυγής: Αντιφασιστικό ραντεβού στο Εφετείο

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αντιφασιστικό ραντεβού στο Εφετείο

«Να καταδικαστούν ξανά, να μείνουν στη φυλακή για πάντα. Να μην αφήσουμε κανλενα περιθώριο στην προεκλογική περίοδο να σηκώνουν κεφάλι οι φασίστες», σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ, στο κάλεσμά της έξω από το Εφετείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ραντεβού έξω απ’ το Εφετείο δίνουν το πρωί της Τετάρτης (8:30 π.μ.) κόμματα, οργανώσεις της Αριστεράς, συλλογικότητες και το αντιφασιστικό κίνημα, καθώς ξεκινάει, μετά το διάλειμμα του καλοκαιριού για τα δικαστήρια, η δίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.

Εκτός από τον Γιάννη Λαγό, στη συνεδρίαση της Τετάρτης αναμένεται να εμφανιστεί για πρώτη φορά στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο και ο Ηλίας Κασιδιάρης. Εκείνος που δεν αναμένεται να δώσει το «παρών» είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος, που επιδίωξε αναβολή της διαδικασίας, επικαλούμενος προβλήματα υγείας μετά τη νοσηλεία του με Covid-19 σε ΜΕΘ.

Διαβάστε επίσης: Παύλος Φύσσας: Το χρονικό της δολοφονίας του από την Χρυσή Αυγή

Ο αρχηγός της οργάνωσης νοσηλεύεται σε κέντρο αποκατάστασης στους Αγίους Αναργύρους και το δικαστήριο έκρινε ότι μπορεί να παρευρεθεί στη δικαστική αίθουσα ή να εκπροσωπηθεί από δικηγόρους. Άλλωστε, όπως τόνισε η εισαγγελέας της έδρας, ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν εμφανίστηκε στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο παρά μόνο για να απολογηθεί.

Μαζική συγκέντρωση κατά του φασισμού – Μηνύματα κατά της Μελόνι

Καλέσματα στη συγκέντρωση, που έρχεται εξάλλου λίγες μέρες μετά τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, απευθύνουν ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά  και η Καμπάνια «Δεν Είναι Αθώοι», η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, η Ε΄,Γ΄ και Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, τα σωματεία εργαζόμενων στα νοσοκομεία του Αγίου Σάββα, του Γεννηματά και Παίδων Αγλαία Κυριακού, η ΚΕΕΡΦΑ, φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, κοινότητες μεταναστών και πρόσφυγες, συλλογικότητες και δημοτικές κινήσεις.

Στο κάλεσμά του το ΜέΡΑ25 αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μετά τα πρόσφατα αποτελέσματα στις ιταλικές εκλογές και την ανάδειξη μιας νέας μεταφασιστικής κυβέρνησης, είναι επιτακτικό όσο ποτέ άλλοτε να βρεθούμε μαζικά έξω από το Εφετείο Αθηνών, γιατί η μάχη ενάντια στο φασισμό δεν τελείωσε ποτέ.»Για να υπενθυμίσουμε στους εγχώριους φασίστες πως δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας. Για να ξεριζώσουμε για πάντα το φίδι του φασισμού και να μην επιτρέψουμε να θρέψει με τις ιδέες του επόμενα τάγματα εφόδου».Η ΚΕΕΡΦΑ προειδοποιεί ότι «η άνοδος των φασιστών τής Μελόνι στην ιταλική κυβέρνηση ξεσηκώνει οργή, καθώς δίνει αέρα στα πανιά των φασιστών παντού».

«Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία ΕΕ, σε καμία κυβέρνηση Μητσοτάκη να νομιμοποιήσουν τους φασίστες της Μελόνι ως ‘κανονική κυβέρνηση’, να συνομιλούν και να συναποφασίζουν για τις τύχες μας με τους νοσταλγούς του Μουσολίνι και τους ομογάλακτους  της Χρυσής Αυγής», σημειώνει η Κίνηση.

«Να μείνουν στη φυλακή για πάντα»

Το αντιφασιστικό κίνημα με το εργατικό κίνημα «έχουν την δύναμη να τους κλείσουν το δρόμο», τονίζει στο κάλεσμά της και προσθέτει: «Στις 28 Σεπτέμβρη να βρεθούμε μαζικά και ενωτικά στο Εφετείο, για να στείλουμε το μήνυμα ότι οι φασίστες χωράνε μόνο στη φυλακή».

Παράλληλα, η ΚΕΕΡΦΑ τονίζει ότι «οι εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης άνοιξαν το δρόμο στους φασίστες, που έχουν ξεκινήσει τις επιθέσεις τους ξανά, στη Σταυρούπολη και τον Εύοσμο, στο Ν. Ηράκλειο κατά συγκέντρωσης της ΚΕΕΡΦΑ και στη Νίκαια κατά Πακιστανών μεταναστών, ενώ φέτος είχαμε επιθέσεις στην Αθήνα, με βόμβα σε τζαμί στα Πατήσια, πυροβολισμούς και μαχαιρώματα Πακιστανών μεταναστών στα Πετράλωνα, τον Κόκκινο Μύλο και την Γ΄ Σεπτεμβρίου».

«Να καταδικαστούν ξανά, να μείνουν στη φυλακή για πάντα. Να μην αφήσουμε κανλενα περιθώριο στην προεκλογική περίοδο να σηκώνουν κεφάλι οι φασίστες», προσθέτει χαρακτηριστικά η ΚΕΕΡΦΑ.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024