ΔΕΗ blue – Σκλαβενίτης: Συνεργασία για 1.400 θέσεις φόρτισης σε καταστήματα
Η ενέργεια που θα χρησιμοποιείται στους σταθμούς φόρτισης θα παράγεται αποκλειστικά από ΑΠΕ
Σε συνεργασία για την ανάπτυξη εκατοντάδων σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων προχώρησαν ΔΕΗ Blue και Σκλαβενίτης, με ενέργεια που θα παράγεται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές.
Συγκεκριμένα, η συνεργασία έχει ως στόχο την τοποθέτηση 687 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που θα καλύπτουν 1.374 θέσεις φόρτισης – καθώς κάθε φορτιστής θα εξυπηρετεί συγχρόνως έως και 2 οχήματα – σε 119 καταστήματα της αλυσίδας ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ σε όλη την Ελλάδα, εντός του 2022-23, δημιουργώντας ένα εκτενές δίκτυο σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης στην Ελλάδα.
Οι οδηγοί θα μπορούν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας ΔΕΗ blue και να φορτίσουν το όχημά τους κατά τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά και τις υπόλοιπες ώρες, εφόσον ο χώρος στάθμευσης διαθέτει ελεύθερη πρόσβαση.
Οι σταθμοί φόρτισης θα βρίσκονται στους χώρους στάθμευσης μεγάλων και μεσαίων καταστημάτων ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ενώ η συνεργασία περιλαμβάνει και την εγκατάσταση ταχυφορτιστών σε επιλεγμένα καταστήματα της επιχείρησης.
10.000 σημεία φόρτισης στην επόμενη 5ετία
Ο Κυριάκος Κοφινάς, Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η συνεργασία με την εταιρεία Σκλαβενίτης αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα (…) είναι μια συνεργασία που στηρίζεται στη συναντίληψη για τη βιώσιμη κινητικότητα, τις πράσινες και οικονομικές μετακινήσεις. Η ΔΕΗ blue, η πράσινη ηλεκτροκίνηση της ΔΕΗ, διαθέτει δίκτυο δημόσια προσβάσιμων φορτιστών στην Ελλάδα, με περισσότερα από 750 σημεία φόρτισης, σήμερα, και το πλάνο που έχουμε ήδη ανακοινώσει είναι η εγκατάσταση 10.000 σημείων φόρτισης στα επόμενα 5 χρόνια».
- Παναγιώτης Νέστορας: «Μέσα σε 5 χρόνια έχασα κόρη και σύζυγο»
- Ιταλία: Επιχειρηματίας μέλος ακροδεξιού κόμματος ξυλοκόπησε μετανάστη και ανάρτησε το βίντεο
- «Ο Τζόλης απέρριψε νέα πρόταση γιατί θέλει μόνο Άρσεναλ» (vid)
- Ηλεία: Μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών για τέσσερις πεζοπόρους που εγκλωβίστηκαν στο φαράγγι Σιπρένι
- Σύλληψη 19χρονου για απόπειρα βιασμού 14χρονης σε εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι
- Ο Φορλάν ανέλαβε την Ουρουγουάη μετά την αποτυχία στο Μουντιάλ (pic)
- Γεννήσεις: Κατάρρευση την τελευταία 20ετία – Χαμηλά εισοδήματα και στεγαστική κρίση ανάμεσα στις αιτίες
- Μήπως οι γυναίκες είναι αυτές που κινούν τα νήματα στην Οδύσσεια;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442