Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Bogdan: Θα επηρεάσει και την Αττική, λέει ο Σάκης Αρναούτογλου

Κακοκαιρία Bogdan: Θα επηρεάσει και την Αττική, λέει ο Σάκης Αρναούτογλου

Αναλυτική πρόγνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου

Εντονα καιρικά φαινόμενα, κυρίως στη δυτική Ελλάδα, φέρνει η κακοκαιρία Bogdan από την Ιταλία, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, εξ ου και εστάλη σχετικό μήνυμα από το 112 ούτως ώστε να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών μετά την έκδοση έκτακτου δελτίου από την ΕΜΥ.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, από το πρωί της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου οι καταιγίδες θα είναι έντονες στα δυτικά, ωστόσο το βράδυ αναμένεται να επηρεαστεί και η Αττική.

Διαβάστε επίσης: Πού θα χτυπήσουν ανεμοστρόβιλοι – Δείτε τον χάρτη της κακοκαιρίας «Bogdan»

Ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως υπάρχει πιθανότητα τις βραδινές ώρες να υπάρξει ένα πέρασμα από την Αττική με διάσπαρτες μπόρες ή και καταιγίδες.

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου ο καιρός θα παραμείνει άστατος στα δυτικά, όμως στην υπόλοιπη χώρα οι θερμοκρασίες θα είναι αυξημένες, καθώς μέχρι και το Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, θα ανεβαίνει η θερμοκρασία, με πολλή ζέστη να επικρατεί σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Μάλιστα, για το Σάββατο στα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη μπορεί να υπάρξουν και 35άρια, ενώ λόγω των νοτιάδων και της υγρασίας η δυσφορία θα είναι έντονη.

Η αναλυτική πρόγνωση

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία Bogdan

Η κακοκαιρία που έρχεται από την Ιταλία θα πλήξει κυρίως τη δυτική Ελλάδα με καταιγίδες, κεραυνούς χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους.

Οπως αναφέρει η ΕΜΥ, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από το βράδυ της Δευτέρας, καθώς μέρος της κακοκαιρίας με το όνομα Bogdan που επηρεάζει την Ιταλία θα κινηθεί προς την περιοχή μας.

Πιο συγκεκριμένα την Τρίτη (27-9-2022) θα επηρεαστούν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλο αριθμό κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους, το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος από τα ξημερώματα και μέχρι το απόγευμα, και η δυτική Στερεά και πιθανόν η βορειοδυτική Πελοπόννησος από τις προμεσημβρινές μέχρι τις βραδινές ώρες.

Αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια τμήματα του Ιονίου και της Ηπείρου, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα τμήματα του Ιονίου, της Δυτικής Στερεάς και πιθανώς της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Τα φαινόμενα κατά τόπους στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά θα είναι ισχυρά και είναι πιθανό να συνοδεύονται από μεγάλα ύψη βροχής.

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης είναι Κατηγορίας 3 σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.

Tις πρωινές ώρες της Τρίτης, 27 Σεπτεμβρίου, κατά την εκδήλωση καταιγίδων σε τμήματα του Ιονίου καθώς και σε παράκτια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς υπάρχει πιθανότητα για ανεμοστρόβιλους.

Μικρή πιθανότητα υπάρχει για εκδήλωση χαλαζιού σε τμήματα του Ιονίου.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024