Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Citroen Berlingo 2CV Fourgonette: Η επιστροφή

Citroen Berlingo 2CV Fourgonette: Η επιστροφή

H γαλλική φίρμα σε συνεργασία με τον κατασκευαστή Caselani δημιούργησε μια μεταρετρό εκδοχή της van έκδοσης του εμβληματικού 2CV, Fourgonette

Το 2CV πρωτοπαρουσιάστηκε στην έκθεση του Παρισιού το 1948 για να γίνει ένα από τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα στην 103 ετών ιστορία της Citroen και ένας από τους αδιαμφισβήτητους θρύλους της αυτοκίνησης. Εκτός από τις γνωστές πολιτικές εκδόσεις του υπήρξε και μια λιγότερο γνωστή van παραλλαγή του η οποία παρουσιάστηκε το 1951 με την ονομασία Fourgonette. H Citroen αποφάσισε να επαναφέρει την Fourgonette στον 21ο αιώνα χρησιμοποιώντας ως αφετηρία το Berlingo και με ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα σχεδίαση.

Να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για πρωτότυπο καθώς το Berlingo 2CV Fourgonette θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με τον ιταλικό κατασκευαστικό οίκο Caselani με το βιβλίο παραγγελιών να ανοίγει στις 10 Οκτωβρίου και τις πρώτες παραδόσεις να πραγματοποιούνται στις αρχές του 2023.

Ο David Obendorfer, σχεδιαστής του Caselani και υπεύθυνος για το project, σημείωσε σχετικά: «ήταν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόκληση καθώς το αρχέτυπο είχε εντελώς διαφορετικές αναλογίες. Επικεντρωθήκαμε περισσότερο να μεταφέρουμε την σχεδιαστική αύρα της Fourgonette παρά σε μια στείρα αναπαραγωγή των σχεδιαστικών του στοιχείων».

Έτσι, αν και η βάση του Fourgonette είναι το Berlingo, διαθέτει μια εντελώς διαφορετική σχεδιαστική προσέγγιση που θυμίζει κάτι από το 2CV όπως μαρτυρά η χαρακτηριστική όψη και το καπό με τις χαρακτηριστικές πτυχώσεις. Από την εξίσωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα καθώς και μια σειρά από διαγώνια σχεδιαστικά στοιχεία πάνω από τους θόλους τα οποία θυμίζουν τις εισαγωγές αέρα του αρχέτυπου μοντέλου. Οι θόλοι όπως και ο προφυλακτήρας κατασκευάζονται από fiberglass ενώ το ίδιο ισχύει για την οροφή και τις πίσω πόρτες.

Οι χαρακτηριστικές ραβδώσεις που στην περίπτωση του αρχέτυπου συνεισέφεραν στην ενίσχυση της στρεπτικής ακαμψίας του πλαισίου, έχουν αναπαραχθεί και στην προκειμένη περίπτωση ως διακοσμητικά. Στο πίσω τμήμα ξεχωρίζουν επίσης τα οβάλ παράθυρα και τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα που ακολουθούν τις φόρμες των 2CV.

Στην αρχέτυπη εκδοχή του το Fourgonette αντλούσε τεχνολογία και μηχανικά σύνολα από το 2CV εξοπλιζόμενο με δικύλινδρους κινητήρες. Στην προκειμένη περίπτωση και με δεδομένη την αφετηρία, η νέα εκδοχή του αναμένεται να μιμηθεί το Berlingo υιοθετώντας κινητήρες βενζίνης 1,2 λίτρων χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει και αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση στα πρότυπα του e-Berlingo

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024