Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προσωπική μαρτυρία: Τα πέντε σημάδια που δήλωναν απιστία και εγώ τα αγνοούσα

Προσωπική μαρτυρία: Τα πέντε σημάδια που δήλωναν απιστία και εγώ τα αγνοούσα

Πέντε σημάδια που μπορεί να σε κάνουν να δεις την αλήθεια πιο γρήγορα

Οι λόγοι που οδηγούν έναν σύντροφο στην απιστία είναι δεκάδες και αλλάζουν ανάλογα με την εποχή και την κοινωνική ανοχή.

Είναι καθαρά θέμα προσωπικό αν κάποιος θα συγχωρήσει την απιστία του συντρόφου του και κανείς δεν μπορεί να του υποδείξει ενδεδειγμένη συμπεριφορά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχουν σημάδια μέσα στη σχέση που θα πρέπει να τα αντιληφθείτε και να δράσετε ανάλογα.

Όπως υποστηρίζει η Julie Gaeta, health coach και yoga instructor, εξιστορώντας τη δική της εμπειρία στο yourtango.com, τα πέντε κόκκινα σημάδια μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιληφθούμε πιο γρήγορα τι συμβαίνει με τον σύντροφό μας.

Η ίδια θυμάται ότι για 20 χρόνια η σχέση της με τον άνδρα της ήταν πολύ καλή. Είχαν μόλις μετακομίσει σε καινούργιο σπίτι, τα εννιά παιδιά τους είχαν μεγαλώσει και μπορούσαν επιτέλους να αφοσιωθούν σε αυτά που αγαπούσαν.

«Πάνες και μπιμπερό δεν ήταν πια απαραίτητα. Ανυπομονούσα για το επόμενο κεφάλαιο στη ζωή μας. Ένιωθα πιο ανάλαφρη. Πως μπορούσα να αναπνεύσω πιο ελεύθερα πια. Ο άνδρας μου ξεκίνησε τότε να αλλάζει συμπεριφορά, να γίνεται πιο απόμακρος. Ήταν αδιάφορος και όταν ζήτησα εξηγήσεις έριχνε το φταίξιμο στην δουλειά. Οι υποψίες μου μεγάλωναν. Αναρωτιόμουν αν υπήρχε άλλη γυναίκα στη ζωή του. Όσο κι αν αντιλαμβανόμουν την αλλαγή, ωστόσο, η καρδιά μου δεν ήταν έτοιμη να δεχτεί τα σημάδια – γιατί “κόκκινα σημαιάκια” υπήρχαν. Έβρισκα διαρκώς δικαιολογίες για να τα καλύπτω. Με θεωρούσα υπερβολική. Ώσπου μια ημέρα ήρθε στο σπίτι με τα χαρτιά του διαζυγίου στο χέρι. Έπειτα από 22 χρόνια γάμου και εννέα παιδιά, ο κόσμος μου γύρισε ανάποδα».

Η ίδια θέλησε να δώσει τα… φώτα της στις γυναίκες που δεν θέλουν να σημάδια της απιστίας. Σύμφωνα με την Julie πρέπει πριν από όλα κάθε γυναίκα να αναρωτηθεί αν θέλει ή όχι να μάθει ότι ο άνδρας της την απατά.

Τα πέντε σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε

1. Αλλαγή ενδιαφερόντων

Ο άνδρας μου ένα απόγευμα ήρθε στο σπίτι ακούγοντας ραπ, μουσική που δεν του άρεσε. Παίζαμε επιτραπέζια με τα παιδιά στην κουζίνα και δεν μας μίλησε καν. Τραγουδούσε δυνατά και κουνούσε το κεφάλι με το ρυθμό. Μπορεί αυτή να ήταν μια μικρή αλλαγή, μα στη συνέχεια άλλαξαν πολλά περισσότερα. Από τη μουσική, πέρασε στα ρούχα, στο φαγητό, στις ξένες γλώσσες και τελικά σε ένα κατακόκκινο, σπορ αυτοκίνητο. Όλοι αλλάζουμε κατά καιρούς. Όταν η αλλαγή έρχεται ξαφνικά και χωρίς κάποια αιτία, τότε ίσως κάτι να συμβαίνει στη σχέση σας.

2. Ήθελε περισσότερη ιδιωτικότητα

Τα 20 χρόνια που τον ήξερα ήταν ένα ανοιχτό βιβλίο. Τα πάντα, από το email μέχρι το κινητό του, δεν είχαν κωδικούς και όλοι είχαν πρόσβαση σε αυτά. Την πρώτη φορά που χρησιμοποίησε κωδικό στο κινητό του νόμιζα πως μου κάνει πλάκα. Μα ποτέ δεν μου είπε ποιος είναι. Κάθε φορά που αναφερόμουν σε αυτό με έλεγε ζηλιάρα. Ζητούσε να τον εμπιστευτώ και να του δίνω προσωπικό χώρο. Το κινητό του δεν καταφέραμε ποτέ να το δούμε ξανά ούτε εγώ ούτε τα παιδιά. Σίγουρα, οι προσωπικές συσκευές του καθένα είναι αποκλειστικά δικές του και το πώς θα τις μοιράζεται δική του ευθύνη. Ωστόσο, όταν στη σχέση σου έχεις άλλα στάνταρντ και ξαφνικά τα αλλάζεις το ταίρι σου θα νιώσει πως δεν το εμπιστεύεσαι ή πως θα υποψιαστεί πως το απατάς.

3. Τον ένοιαζε η εμφάνισή του

Ξεκίνησε γυμναστική, έφτιαχνε τα μαλλιά του, ψώνιζε ρούχα πιο νεανικά. Έφευγε από το σπίτι, για να πάει γυμναστήριο ακυρώνοντας στιγμές με τα παιδιά και όταν του το τόνιζα μου έλεγε να πάψω να είμαι ανασφαλής. Δεν είναι κακό να θέλεις να βελτιώσεις την εικόνα σου, μα όταν αυτό γίνεται σε βάρος της οικογένειάς σου, χωρίς καμία εξήγηση, ίσως είναι ένα σοβαρό σημαιάκι απιστίας.

4. Πρώτα η δουλειά και μετά τα παιδιά

Οι θερινές διακοπές σήμαιναν κάμπινγκ με τα παιδιά. Είτε επισκεφτόμασταν ένα συγκεκριμένο είτε ταξιδεύαμε σε διαφορετικά μέρη κατασκηνώνοντας κάθε βράδυ και κάπου αλλού. Δυστυχώς, αυτές οι στιγμές τού έγιναν βάρος. Δεν του άρεσε να περνά χρόνο μαζί μας. Δεν ήταν πια ο “οικογενειάρχης”.

5. Το ένστικτό μου λειτούργησε – το αγνόησα

Μπορεί να σας φανεί αστείο, μα μία μέρα που έβαζα πλυντήριο από την τσέπη του παντελονιού του έπεσαν πολλά κέρματα. Ποτέ του δεν κουβαλούσε κέρματα. Δεν μπορούσα να καταλάβω πού τα βρήκε, αλλά το άφησα. Το ίδιο συνέβη και άλλες φορές, ώσπου τον ρώτησα. Μου απάντησε νευριασμένα ότι ήταν από το βενζινάδικο και μου ξεκαθάρισε πως από εδώ και πέρα θα βάζει μόνος του πλυντήριο τα ρούχα του. Μέχρι τότε είχα γεμίσει ένα βαζάκι με ψιλά. Κάτι δεν πήγαινε καλά. Το ήξερα, το ένιωθα, μα προσπαθούσα να αγνοήσω το ένστικτό μου και έστρεψα αλλού την προσοχή μου. Όταν φτάσετε σε αυτό το σημείο, εστιάστε περισσότερο στο τι σας δείχνει και όχι στο τι σας λέει. Είναι πολύ πιθανό πως θα πρέπει να ακούσετε το ένστικτό σας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024