Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «διαμάντι» που λατρεύει ο Τσάβι

Το «διαμάντι» που λατρεύει ο Τσάβι

Ο 15χρονος Λαμίν Γιαμάλ έχει χαρακτηριστεί «μικρός Μέσι», έχει έφεση στο σκοράρισμα και όπως λένε οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα, «μόλις ο Τσάβι τον είδε να αγωνίζεται τον λάτρεψε»

Η επιστροφή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα, ως προπονητής πλέον των Μπλαουγκράνα επέβαλε την επιστροφή στις αξίες του κλαμπ που είχαν τοποθετηθεί τα τελευταία χρόνια σε μία μεγάλη παρένθεση.

Εχοντας μέσα του το DNA της Μασία, ο Τσάβι αποφάσισε να επενδύσει στα διαμάντια και στα νιάτα της και να χτίσει τη νέα Μπάρτσα πάνω στις βάσεις της φιλοσοφίας της.

Ο 18χρονος Μπαλντέ είναι ουσιαστικά ο πρώτος παίκτης που προωθεί από την ακαδημία στο βασικό σχήμα της ομάδας. Ο δεύτερος θα είναι εκτός απροόπτου ένας 15χρονος, ο Λαμίν Γιαμάλ, ο «μικρός Μέσι».

Στις 4 Σεπτεμβρίου ο πιτσιρικάς κλήθηκε από τον Τσάβι να προπονηθεί μαζί με τα αστέρια της Μπάρτσα, αφού όπως λένε οι άνθρωποι του κλαμπ «μόλις τον είδε να αγωνίζεται τον λάτρεψε».

Ο Γιαμάλ αγωνίζεται με την Κ-19 και στην ακαδημία βρίσκεται από 4,5 ετών. Από την πρώτη στιγμή ξεχώρισε με την ικανότητά του να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα παίζοντας και στις τρεις θέσεις της επίθεσης, αλλά και στη μεσαία γραμμή.

Σε κάθε κατηγορία που αγωνίζεται σπάει όλα τα ρεκόρ σκοραρίσματος, ενώ το όνομά του έχει γίνει γνωστό σε όλη την Καταλωνία θυμίζοντας εποχές Μέσι.

Ωστόσο η Μπάρτσα δεν μπορεί να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο μαζί του πριν από τις 13 Ιουλίου 2023, όταν θα γίνει 16 ετών. Γνωρίζοντας ότι τον βολιδοσκοπούν όλα τα μεγάλα κλαμπ της Αγγλίας, η Μπάγερν, η Ντόρτμουντ, η Λειψία, ακόμα και η Ρεάλ, ο διευθυντής ποδοσφαίρου του κλαμπ, Ματέου Αλεμανί έχει γίνει σκιά του ενώ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον μάνατζερ του Ιβαν ντε λα Πένια ο οποίος εκπροσωπεί επίσης τους Γκάβι, Ερικ Γκαρθία.

Είναι θέμα χρόνου ο γεννημένος στη Ματαρό, 30 χιλιόμετρα μακριά από τη Βαρκελώνη, να γίνει ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Για το αν θα γίνει και «μικρός Μέσι», μόνο ο χρόνος μπορεί να το αποκαλύψει.

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024