Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Πέθανε σε ηλικία 70 ετών η συγγραφέας Χίλαρι Μαντέλ

Βρετανία: Πέθανε σε ηλικία 70 ετών η συγγραφέας Χίλαρι Μαντέλ

H είδηση έχει προκαλέσει θλίψη στους αναγνώστες των βιβλίων της.

Η Χίλαρι Μαντέλ, η Βρετανίδα συγγραφέας που ήταν γνωστή για τη βραβευθείσα ιστορική τριλογία της «Γουλφ Χολ», πέθανε χθες, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 70 ετών, ανακοίνωσε σήμερα μέσω του Twitter ο εκδοτικός οίκος που εξέδιδε τα βιβλία της.

Η Μαντέλ είχε τιμηθεί δύο φορές με το βραβείο Man Booker για το  «Γουλφ Χολ» (Wolf Hall) και τα «Γεράκια» (Bring up the Bodies), τα πρώτα δύο βιβλία της τριλογίας. Το τελευταίο της σειράς, «The Mirror & the Light», κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2020.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία: Κίνδυνο για τρίτο παγκόσμιο πόλεμο «βλέπουν» γερμανοί πολιτικοί

«Είμαστε συντετριμμένοι από τον θάνατο της αγαπημένης μας συγγραφέα ντέιμ Χίλαρι Μαντέλ και οι σκέψεις μας είναι με τους φίλους και την οικογένειά της, ιδιαίτερα τον σύζυγό της Τζέραλντ, ανέφερε ο εκδοτικός οίκος 4th Estate Books.

«Είναι μια τεράστια απώλεια και μπορούμε μόνο να είμαστε ευγνώμονες για το ότι μας άφησε με ένα τόσο σπουδαίο σώμα δουλειάς.»

Ποια ήταν η συγγραφέας

Γεννημένη το 1952 στο Ντέρμπισαϊρ (κεντρική Αγγλία), σε μια οικογένεια ιρλανδικής καταγωγής, η Χίλαρι Μαντέλ (το πατρικό της επίθετο ήταν Τόμσον) μεγάλωσε με το ‘μειονέκτημα’ να είναι «γυναίκα, από τον Βορρά και φτωχή», έγραφε στο βιβλίο προσωπικών αναμνήσεων «Giving Up the Ghost» που κυκλοφόρησε το 2003.

Η τριλογία «Γουλφ Χολ», που γυρίστηκε σε σειρά από το BBC, πραγματεύεται την ιστορία του Τόμας Κρόμγουελ και την ενυπωσιακή άνοδό του από τους δρόμους του Λονδίνου σε υπουργό του βασιλιά Ερρίκου Η’.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024