Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μίτσελ: Γιατί είναι σίγουρος πως θα το γυρίσει

Μίτσελ: Γιατί είναι σίγουρος πως θα το γυρίσει

Ποιοι είναι οι λόγοι που ο έμπειρος ισπανός προπονητής βάζει στοίχημα πως θα μπορέσει να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στο δρόμο των επιτυχιών

Σαν να μην πέρασε μια μέρα, παρά τα 7 χρόνια που μεσολάβησαν, από την πρώτη θητεία του Μίτσελ μέχρι τη δεύτερη, που από χθες έχει και επίσημα ξεκινήσει.

Ο ισπανός τεχνικός δεν έβλεπε την ώρα να φορέσει και πάλι τα ερυθρόλευκα και να πιάσει δουλειά στον αγαπημένο του Ολυμπιακό.

Όπως άλλωστε αποκάλυψε και ο ίδιος, πάντα ήλπιζε και περίμενε πως θα επιστρέψει στην ομάδα που τον είχε κάνει να νιώσει όπως όταν ως ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στη Ρεάλ.

Για τον Μίτσελ η δουλειά στον Ολυμπιακό για τη δεύτερη θητεία του δεν ξεκίνησε από χθες. Από την Κυριακή, όπου ουσιαστικά έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Ολυμπιακού, άρχισε να ετοιμάζει τα πλάνα του για την ομάδα.

Από την πρώτη στιγμή που μαζί με τους στενούς του συνεργάτες που έφερε στη χώρα μας για να τον πλαισιώσουν στον Ολυμπιακό δεν έκρυψε τη σιγουριά του για το αποτέλεσμα της δουλειάς του στην Ελλάδα.

Ο Μίτσελ είναι άνθρωπος που πιστεύει πραγματικά πως μπορεί να πετύχει τα πάντα. Ένας σταρ που έχει στη ζωή του πετύχει πολλά, μια προσωπικότητα που δεν έχει συνηθίσει να χάνει. Στον Ολυμπιακό έχει ζήσει την απόλυτη επιτυχία ως προπονητής και είναι σίγουρος πως θα τα καταφέρει ξανά.

Από πού πηγάζει η σιγουριά του Μίτσελ; Η ατάκα του για το ρόστερ που έχει στα χέρια του είναι χαρακτηριστική. «Δε γίνεται με αυτό το ρόστερ να μην τα καταφέρουμε» έχει πει ο Μίτσελ, που θεωρεί πως μπορεί οι συνθήκες που βρίσκει στην ομάδα να είναι πιο δύσκολες από αυτές που συνάντησε όταν ήρθε την πρώτη φορά, όμως οι ποδοσφαιριστές που βρίσκει στο Ρέντη είναι κατά πολύ πιο ποιοτικοί.

Γι’ αυτό και ο Μίτσελ θεωρεί πως με τη σωστή διαχείριση του πανίσχυρου ρόστερ που διαθέτει ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να πετύχει το στόχο του. Ο Νο1 στόχος του βεβαίως είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα… πετάξει λευκή πετσέτα στα υπόλοιπα.

Κάθε άλλο, τα ματς με την Καραμπάγκ τα περιμένει με ανυπομονησία, καθώς σε μεγάλο βαθμό θα κρίνουν και το ευρωπαϊκό μέλλον του Ολυμπιακού.

Ο Μίτσελ ήταν ξεκάθαρος τόσο στις συζητήσεις που είχε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη όσο και με τους άμεσους συνεργάτες του στο Ρέντη, Καρεμπέ, Ανιγκό και Αβραάμ, όσο και στις πρώτες του ατάκες στους παίκτες. Θεωρεί πως με ηρεμία και καλύτερη ψυχολογία, με σκληρή δουλειά θα γυρίσει το «χαρτί» για τον Ολυμπιακό.

Δεν πιστεύει πως το -7 από την κορυφή σε ένα πρωτάθλημα που έχει ακόμη τόσο πολύ δρόμο και κυρίως τα πλέι-οφ μπορεί να αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό, αρκεί όλοι να κάνουν αυτά που θα ζητήσει αφήνοντας στην άκρη τη νευρικότητα που υπάρχει λόγω των άσχημων αποτελεσμάτων.

Ο Μίτσελ παράλληλα περιμένει και την επιστροφή των διεθνών την επόμενη εβδομάδα για να μιλήσει σε όλη την ομάδα και να βάλει τις βάσεις της δουλειάς και της νοοτροπίας που θέλει άπαντες να έχουν στο Ρέντη.

Νοοτροπία νικητή, dna ανίκητης ομάδας που θα μπαίνει μέσα στο γήπεδο και δε θα σκέφτεται τίποτα άλλο από τη νίκη. Ο Μίτσελ ξέρει πως η χρονιά θα έχει πολύ δρόμο, ανηφορικό δρόμο, όμως θεωρεί πως έχει στα χέρια του ένα πανίσχυρο ρόστερ, που θα του δώσει την ευκαιρία στο τέλος της διαδρομής να πανηγυρίσει ξανά επιτυχίες με τον Ολυμπιακό.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024