newspaper
Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Τελικά πόσοι χωράνε κάτω από μια ομπρέλα; Και ποιος θα την κρατάει...

Ελασσόνα: Για τρεις μέρες χτυπά η καρδιά της παραγωγής φέτας

Ελασσόνα: Για τρεις μέρες χτυπά η καρδιά της παραγωγής φέτας

Επιστρέφει από 23- 25 Σεπτεμβρίου η Πανελλήνια Γιορτή «Φέτα και Γαστρονομία 2022» στην Ελασσόνα

Επιστρέφει δυναμικά φέτος με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων από  την Παρασκευή 23 έως και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου η Πανελλήνια Γιορτή «Φέτα και Γαστρονομία Ελασσόνα 2022»,  με στόχο την ανάδειξη του τυριού φέτα αλλά και του ρόλου της  επαρχίας Ελασσόνας ως  κατ εξοχήν γαλακτοπαραγωγού περιοχής, παραγωγής και εξαγωγής φέτας.

Στόχος της γιορτής είναι η διεύρυνση του πελατολογίου και η δημιουργία ισχυρού δικτύου όλων των εμπλεκομένων την αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης του τυριού φέτας από τους κτηνοτρόφους, η ανάπτυξη συνεργασιών και συνεργειών σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, η ενθάρρυνση νέων επιχειρηματιών, η  ανάδειξη του τυριου φέτα ως ΠΟΠ και η προβολή σωστών πρακτικών για την προώθησή του στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης: Ευρωδικαστήριο: Νίκη για την ελληνική φέτα – Τι αναφέρει η απόφαση κατά της Δανίας

Η Γιορτή διοργανώνεται από το Δήμο Ελασσόνας με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Λάρισας, την ΚΕΔΕ, την ΠΕΔ Θεσσαλίας, την ΕΣΕΕ και τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του ΕΟΤ, του Europe Direct  και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης  Θεσσαλίας.

Κατά την διάρκεια της Πανελλήνιας Γιορτής «ΦΕΤΑ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ, ΕΛΑΣΣΟΝΑ 2022» θα πραγματοποιηθούν συνεδρίες, ημερίδες, B2B συναντήσεις, ειδικές και πολιτιστικές – ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Θα λειτουργεί  Έκθεση φέτας με προϊόντα τυροκόμων, κτηνοτρόφων & επιχειρήσεων εξοπλισμού και Έκθεση – πωλητήριο φέτας και τοπικών προϊόντων που συνδυάζονται με την φέτα.

Μια γιορτή για τους παραγωγούς

«Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, 23 έως 25 Σεπτεμβρίου, χτυπά η καρδιά της παραγωγής φέτας στην Ελασσόνα. Μια μεγάλη γιορτή, μια γιορτή που τιμά τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους, σε μια περιοχή που έχει την μεγαλύτερη κτηνοτροφική εκμετάλλευση σε όλη τη χώρα. Δήμος Ελασσόνας, Επιμελητήριο και Περιφέρεια Θεσσαλίας ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν μια μεγάλη γιορτή. Συμμετέχουν 40 επιχειρήσεις,  υπάρχει πλούσιο, γιορταστικό, γαστρονομικό αλλά και καλλιτεχνικό πρόγραμμα όλες αυτές τις μέρες, αλλά ταυτόχρονα  υπάρχει και η ενημέρωση για τους κτηνοτρόφους και για τους παραγωγούς. Είναι μια μεγάλη γιορτή παραγωγής. Καλούμε όλους, όσοι ενδιαφέρονται και  θέλουν να γνωρίσουν  τη φέτα και  τα γαστρονομικά μυστικά της, να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις», επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο Διοικητήριο της Περιφέρειας στη Λάρισα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Εθνικό προϊόν η φέτα

Ο  Νίκος Γάτσας, Δήμαρχος Ελασσόνας, αναφέρθηκε στην προβολή των τοπικών προϊόντων σημειώνοντας ότι υπάρχει μεγάλη στήριξη στον Δήμο Ελασσόνας για να προβάλλει τα τοπικά του προϊόντα, τη τοπική παραγωγή και οικονομία και μέσα σε αυτό το πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας  με την Περιφέρεια και με τους υπόλοιπους  φορείς, που είναι συνδιοργανωτές της Πανελλήνιας γιορτής «Φέτα και Γαστρονομία», ενώ όλοι είναι έτοιμοι να υποδεχτούν  πολλούς εκθέτες από την Θεσσαλία, τη Θεσσαλονίκη και  την Αθήνα και  πολλούς επισκέπτες, οι οποίοι «θα έρθουν να γνωρίσουν το τοπικό μας προϊόν, το οποίο είναι και εθνικό προϊόν. Γιατί  η φέτα είναι Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης αλλά και ένα προϊόν που αναγνωρίζεται διεθνώς, και οπωσδήποτε είναι σημαντική η συνεργασία με τους φορείς,  το Επιμελητήριο Θεσσαλίας, την ΠΕΔ, την ΚΕΔΕ,  την ΕΣΕΕ, και τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Θα έχουμε την χαρά να υποδεχτούμε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  κ. Γιώργο Γεωργαντά, τον  υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο και πολλούς άλλους εκλεκτούς προσκεκλημένους, οι οποίοι θα χαιρετήσουν και θα παρουσιάσουν  ανακοινώσεις για το προϊόν. Παράλληλα  έχουμε ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα με δραστηριότητες  ενημερωτικές, ψυχαγωγικές, καλλιτεχνικές και φυσικά τη μεγάλη έκθεση όπου  θα έχουμε όλοι μαζί την ευκαιρία να  γνωρίσουμε τους παραγωγούς και να απολαύσουμε τα προϊόντα τους».

Κορυφαίο ελληνικό εξαγόμενο προϊόν

«Μετά από 2 χρόνια απραξίας, επανερχόμαστε με τη Γιορτή Φέτας, ένα μεγάλο event, που πραγματοποιείται ξανά σε μια επιτυχημένη σύμπραξη μεταξύ της Περιφέρειας, του Δήμου Ελασσόνας και του Επιμελητηρίου. Καλούμε όλο τον κόσμο και τα μέλη του Επιμελητηρίου κυρίως  από το χώρο της γαστρονομίας να προσέλθουν σε αυτή τη γιορτή. Είναι πολύ  σημαντικό η Λάρισα και γενικά η περιοχή μας να καταναλώνει τοπικά προϊόντα, ειδικά όταν πρόκειται για το  κορυφαίο, ίσως, ελληνικό εξαγόμενο προϊόν -τη φέτα- και ελπίζουμε  ο θεσμός να  συνεχιστεί και  τα επόμενα χρόνια, κατακτώντας πανελλαδική προβολή», τόνισε στη συνέχεια ο Δημήτρης Παπαλέξης, αντιπρόεδρους του Επιμελητηρίου Λάρισας..

Ο Λευτέρης Φουρκιώτης, πρόεδρος Αναπτυξιακού Οργανισμού ΑΕΕ ΟΤΑ  ν. Λάρισας σημείωσε ότι «η διοργάνωση της γιορτής   Φέτα και  Γαστρονομία  2022 είναι το πρώτο  μας πιλοτικό εγχείρημα και  θεωρούμε ότι θα πάει πολύ καλά καθώς  τα μηνύματα που δεχόμαστε είναι άριστα. Θέλω να καλέσω όλους, να πλαισιώσουν την γιορτή και να απολαύσουν όχι μόνο τις  καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, αλλά και τις ημερίδες που είναι πολύ σημαντικές,  γιατί έχουν σχέση τόσο με το προϊόν όσο με την διαδικασία προβολής, προώθησης και εξαγωγής του».

Only in

Ο Άδωνις, το κατασκοπευτικό θρίλερ και η fake δωροδοκία

Το ζήτημα ίσως να ανήκε στην κατηγορία τού «να 'χαμε να λέγαμε», αν οι «New York Times» δεν υιοθετούσαν το κατασκοπευτικό σενάριο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023