Ελλάδα – Μάλτα 8-3: Στους «8» του Ευρωπαϊκού η Eθνική νέων
Δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο η Εθνική νέων βρήκε λύσεις και νίκησε με 8-3 τη Μάλτα στον χιαστί αγώνα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών, στην Ποτγκόριτσα.
Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των νέων ανδρών προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου. Το σύνολο του Ηλία Μαχαίρα νίκησε σήμερα (21/9) τη Μάλτα με 8-3, σε αγώνα για την πρόκριση στους «8», και πήρε το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς.
Εκεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει αύριο (22/9, 17:00) την Κροατία, η οποία είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στον Β΄ όμιλο με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες.
Η Μάλτα προηγήθηκε 2-0, ωστόσο η εθνική «απάντησε» με τρία διαδοχικά γκολ, το τελευταίο από τα οποία σημείωσε ο Γκίλλας, επτά δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου, βάζοντας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπροστά στο σκορ (3-2).
Οι νησιώτες ισοφάρισαν στον παίκτη παραπάνω στα μέσα της τρίτης περιόδου (3-3), αλλά η «γαλανόλευκη» με νέο σερί 3-0 «έκλεισε» το οκτάλεπτο προηγούμενη με 6-3. Ο Πούρος έφερε, με γκολ στον παίκτη παραπάνω, την εθνική στο +4 (7-3), 5:23 πριν από τη λήξη του αγώνα, με αποτέλεσμα η ελληνική ομάδα να «κλειδώσει» τη νίκη και την πρόκριση στους προημιτελικούς.
Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου ο σαξοφωνίστας και πολυοργανίστας Isaiah Collier έρχεται στο ΣΤΟΑ Culture για να παρουσιάσει το project του «Collier plays Coltrane»
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Μαρία Ναυπλιώτου, Δημήτρης Καταλειφός, Αναστάσης Ροϊλός και Σταύρος Σβήγκος, πλαισιωμένοι από έναν δυναμικό 17μελή Χορό.