Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δένδιας: Στόχος μας να γίνει η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος

Δένδιας: Στόχος μας να γίνει η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε -μετά την τριμερή Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου - πως η κυβέρνηση προωθεί ένα φιλόδοξο σχέδιο με το οποίο η Ελλάδα θα καταστεί ενεργειακός κόμβος στην περιοχή.

Τα ενεργειακά δεδομένα μετά το συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία και την πολιτική που εφαρμόζει η Ρωσία στο φυσικό αέριο τέθηκαν επί τάπητος στην τριμερή Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου στη Νέα Υόρκη.

Μετά το πέρας των συζητήσεων, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη προωθεί ένα φιλόδοξο σχέδιο με το οποίο η Ελλάδα θα καταστεί ενεργειακός κόμβος και μέσω της διασύνδεσης με την Αίγυπτο να μπορέσει να παράσχει στην ευρωπαϊκή αγορά δυνατότητες αντιμετώπισης της κρίσης που δημιουργεί στο ενεργειακό ισοζύγιο η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία».

«Είχαμε σήμερα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, τον Σάμεχ Σούκρι και αμέσως μετά μια τριμερή ανάμεσα στην Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Κυπριακή Δημοκρατία, με τον Ιωάννη Κασουλίδη» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας, τονίζοντας ότι οι τρεις πλευρές συζήτησαν όλα τα προβλήματα της περιοχής.

Επίσης, ο Έλληνας υπουργός γνωστοποίησε πως συζήτησαν τη διασύνδεση της Ελλάδας με την Αίγυπτο, το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Αίγυπτος στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περαιτέρω, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως «όπως είναι γνωστό, με την Αίγυπτο έχουμε μια εγκάρδια συνεννόηση και μια ταυτόσημη αντίληψη για σειρά προβλημάτων και καταστάσεων και έχουμε την ίδια αντιμετώπιση απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα και στην τουρκική αμφισβήτηση της UNCLOS και της εφαρμογής της στην Ανατολική Μεσόγειο».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024